maxis broadband up to 3.6mbps @ 3.5g ?

maxis broadband up to 3.6mbps @ 3.5g ?

betul ke ni eh?

aku cuba call maxis broadband at 1800822000 tadi memang dia cakap boleh sampai ke speed 3.6mbps kat area taman melawati neh. heheheheheh tapi tuh maximum la kan. ntah betul ke idak kan. aku expect dalam 2mbps adjer. aku rasa kalau dapat 3.0mpbs pun sebab traffic kurang or tak ramai lagi yang subscribe ngan broadband maxis neh. hehehhe harap2 tak ramai la yang subscribe kat area aku neh supaya aku boleh surf dengan lajunyer.

hehehehehehe. neh antara condition dia:

  • package name – maxis broadband monthly unlimited
  • modem & broadband subscription = rm138 per month
  • one time activation fee = rm100 once (cam ok jer kan)
  • grace period for trial = 7 normal days (not business days! sigh 🙁 )
  • contract period = 18 months (kena tunggu 18 bulan kalau nak terminate dowh!)
  • what u get = the little usb modem (kecik giler!) + 1 new data line (sim card baru neh)
  • coverage at taman melawati = sound superb!
  • bill will be sent separetly from my existing maxis postpaid line (so kena bayar 2 berasingan la. menyusahkan aku je kan. apsal la diaorang takleh combine or groupkan bill jer)

cam menarik je kan.

yang sebenarnya aku tak puas hati ngan speed maxis internet2Go adjer. hahahahahha korang baca la luahan ketidkapuashatian aku kat sini dan sini dan sini. eheheheheheheh tak nak baca pun tak haper. dowh! hehehehhe sigh!

celcom memang la agak murah dalam rm68 per month.

tapi reliable ke eh?

siapa ada experience guna this kinda wireless broadband eh?

aku rasalah kan celcom patut bagi la discount sket kat existing tmnet streamyx users cam aku yang guna 1mbps sekarang. la kan ker celcom ngan tmnet satu group adjer under tm group kan. hehhehehehehe amendelah diorang kan. kurangkan sket monthly fee dalam rm30 untuk existing tmnet streamyx. sure la aku angkut terus data line celcom broadband tuh. heheehhee

what’s your opinion?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “maxis broadband up to 3.6mbps @ 3.5g ?

  1. Ahahahahahha, im waiting for DiGi 3G!!!

    Reply

  2. dr ubie : bila ah digi nak bagi 3.5G ek?

    Reply

  3. tu at best effort tu… hehehe.. celcom bila la lagi nak maju haih.. maxis siap ada modem boleh bagi harga rendah, celcom package takder modem.

    Reply

  4. bongkerz : heheehehe tu la aku call celcom takde plak tiny modem yg cun cam maxis tuh. hehehehehe

    lambat la nak tunggu wimax neh. biler eh?

    Reply

  5. Hi, I’m using the Maxis USB modem broadband thing now and it’s slow! I’m in Penang. How’s your connection?

    Reply

  6. miss positive : mine is quite fast though not that fast compared to fixed line streamyx. you can read my review here – http://knizam94.wordpress.com/2007/12/12/read-this-before-you-purchase-the-maxis-broadband-usb-modem-ii/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge