MARDI Bio-Business Treasure Hunt 2008 – Buah Naga, Dodol Melaka, Tangki Diesel @ MARDI Linggi, Kambing Boer & Taman Rekreasi di MARDI Kluang, Johor ! Hehe :)

hehehe amik korang tajuk yang begitu panjang dan menyelerakan sekali kan. hehe

habislah crawlers semua pening kepala nak menjelajah ke bloh ni nanti

warning ! kali ni gambar banyak giler.

ye la kan dah tajuk panjang giler. gambar kenalah followsuit kan. haha

masa ni kitaorang dah nak kena beli buah naga as hunt products. biasalah kalau ada treasure hunt memanglah ada barang2 harta karun yang kena beli kan. kali ni kena beli buah naga ngan dodol melaka. opppsss lupa kena beli bantal kekabu asli sekali. hehe banyakler plak barang2 yang kena beli kan. aku suka kalau barang2 tuh memang local made and boleh dapat kat local stalls je. hehe senang sket nak jumpa kan.

masa kitaorang tengah belek2 buah naga datang plak team lain. hehe diaorang pun tak sempat nak beli buah naga lagi, so singgah la beli kat sini kan. giler ah! semua pakai baju oren, surelah drpd jauh dah nampak hunters2 dalam mardi bio-business treasure hunt 2008 ni kat mana2 kan. haha :)

sampai ke petronas pd isi minyak kejap. masa ni lah nak kena beli iced lemon tea ngan roti sardines sket. lapar beb. mana ada masa nak lunch masa ni. semua nak kejar masa je keje kali neh. haha seb baik lah aku familiar giler nagn area pd neh. senang la sket kan. hehe

depan tuh ada kem regimen askar melayu diraja. tapi takde plak clue2 kat sini

so chow praya je lah ! hahahahaa lalalalalalalal :)

masa ni dah sampai ke mardi linggi melaka.

seb baik parking senang giler. cuma panas je lah sebab open parking

tu dia soalan2 yang sungguh power mencabar minda yang tengah penat sebab belum lunch lagi. haha

semua soalan kena jawab. so kena berlari2an la dalam mardi linggi ni nak cari jawapan untuk semua clue2 tuh kan. memang penat giler beb. dengan panasnyer. dengan berpeluhnya. haha tuhan je yang tahu betapa penatnyer kat sini. panas dowh! haha

apa dia maskot mardi ek ? haha sapa tahu ?

lepas mardi linggi kitaorang terus nak ke mardi keluang.

somewhere nak ke toll plaza kena beli dodol melaka plak. ahaks

yang bestnyer kena beli kat satu kedai adjer. haha selamba je aku berhenti kat kedai akak neh

lambai2 sket kat dia. dia cakap dialah orangnya ! haha senanng je kan

so belilah dodol melaka. tuh. suka giler akak tuh bila kitaorang beli lebih sket sebab nak buat kenangan sambil makan dodol kat rumah. hahaha lalalaaal :)

haha belacan pun ader la kat sini.

kangkung masak belacan je kena pergi tempat lain. haha :)

masa nak blah lapar beb !

terus nampak makcik jual goreng pisang, terus beli

lapar giler masa neh. penat nak mampus. haha

yahoooo akhirnya sampai gak ke kluang. haha

1st time aku amik signboard kluang neh.

biasanya bila aku datang ke kluang takde makna lah nak amik2 gambar neh kan. haha

terus memecut ke stesen mardi kluang

nak ke pusat penternakan lembu ngan kambing kat sana

tu dia nama dia kambing boer. haha boer 1 kepada boer 2. over ! haha

perghhhh soalan boleh tahan tricky gak la kat sini

team aku banyak gak salah kat sini. tapi takleh lawan masa kat mardi linggi la

semua soalan salah kat sana ! haha amendelah korang ! hampeh dowh.

perghhhh iso tuh kandang ni. bersih je persekitaran dia.

memang cool lah kat sini

cuma berbau sket je lah kan. tapi memang tersusun la kat sini

respect la sama semua pekerja2 mardi kluang kat sini. haha

tu dia semua lembu tengah sun bathing.

cuma tak pakai banana boat sun block adjer. haha

semua nampak rileks.

sure la lepas makan neh kan.

ala2 lepak minum kopi ngan hisap rokok lepas makan lah! haha

hah ! sapa nak karaoke kat sini !

perghhh lembu special species neh beb. memang cool la.

sure lembu import neh sebab tuh dia tak pakai nama ala2 nama melayu. haha

sampai ke kat gate terus kena submit jawapan

kena plak ngan last soalan misteri.

hahaha malas la aku nak bagitau soalan misteri kat sini

nanti dah tak misteri lah kan. haha

siapa2 yang masuk hunt kali ni tahu lah apa dia soalan terakhir sebelum submit jawapan tuh kan. haha

lawa siot taman rekreasi kat mardi kluang neh

tasik dia memang besar.

dengan hamparan rumput ragut yang menghijau.

memang cool dan sesuai untuk film shooting la kat sini. hehe

jangan tertipu

air tuh nampak je macam biru. sebab reflection langit biru.

sebenarnya coklatlah kaler dia !

haha sorry naik lorry ok. haha

perghhhhh macam kat christchurch new zealand lah view kat sini

ngan hamparan padang ragut yang menghijau

ada tasik plak kat sini kan. hehe memang cool lah

cuma salji je tak turun kat sini kan. haha

wokay. lepas submit jawapan kitaorang balik ke hotel nak check in

haha bye2 tasik mardi kluang

nanti aku datang lagi. kalau ada masalah kan. haha

entry seterusnya pasal hotel paling star kat kluang dan juga jeng jeng jeng

pengalaman makan2 kat the one and only, the original kluang rail coffeee.

this one memang betul2 kat stesen keretapi ktmb kluang.

no franchisee ok. no surcharge. no inflation.

haha no strings attached.

haha mengarut dowh !

10 thoughts on “MARDI Bio-Business Treasure Hunt 2008 – Buah Naga, Dodol Melaka, Tangki Diesel @ MARDI Linggi, Kambing Boer & Taman Rekreasi di MARDI Kluang, Johor ! Hehe :)

  1. Couples of years being here, would like to revisit. Would like to know the accomodation available and rates for chalets or camping ground around the lake. We plan to visit during the merdeka holiday end August.

    Please advice.

    Thanks and appreciate your reply

    Reply

    KNizam Reply:

    ronnie : hehe visit jangan tak visit ya :)

    Reply

  2. haha.hospital plak dah..yea3!hospital baru,ateh bukit lg
    ssuai sangat laa utk sesape yg sakit sesangat,sesuai utk sembuh..udara pon sehat.keh2
    sayangnye ambe doh pndah terengganu
    tp ganu pong lawo gop

    Reply

    KNizam Reply:

    dyana : hehe yep ada hosp baru kan kat belakang tuh hehe :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge