“Makan Biji Teratai” Dalam Majalah 3 TV3 Tadi & Komik Alam Perwira ?

hah betul ke biji teratai boleh makan ek ?

aku memula tak percaya gak.

ingatkan apa yang aku baca kat dalam komik2 masa zaman muda2 dulu – komik alam perwira main2 je. sekali betul daaa. dulu kalau sapa2 ada baca komik alam perwira tuh akan perasan yang kalau diaorang injured, diaorang akan makan biji teratai nak cure kan kesakitan or pendarahan dalaman sebelum diaorang memuntahkan darah2 tuh.

heheheheehh neh la rupanya biji tuh kat bawah neh ๐Ÿ™‚

sekali tadi bila aku tengok Majalah 3 TV3 aku perasan main cerita dia pasal biji teratai dan pokoknya sekali. hehhheheeh dapat lah satu ilmu hari neh. dalam Malajah 2 tadi dia cerita pasal kat mana nak dapat biji teratai. tadi dia pergi ke kampar perak. aku masa pergi treausre hunt tci dulu tak perasan pun ada orang jual biji teratai kat tepi2 jalan je. heheheheeh.

warna biji dia neh hijau/kuning tau. then boleh direbus sebelum makan.

rasa dia macam ala2 biji chempedak rebus la.

eh tapi kalo perhatikan elok2 aku rasa mcm selalu je nampak biji2 teratai neh dalam abc atau ley chee kang yang kita selalu makan tuh kan. eh betul la! aku rasa mmg bijik neh la. hehehehe selamba la selama ni main makan je tapi tak tahu pun biji neh sebenarnya biji2 daripada bunga2 teratai. hehheeheh ๐Ÿ™‚

memang nampak cool je makan biji2 teratai neh.

nantilah kalau aku ada masa nak singgah ke kampar tuh.

hhahahaahah ๐Ÿ™‚

nak cari biji teratai neh punya susah. masa dalam Majalah 3 tuh aku tengok pakcik yang carik biji2 teratai tuh cakap siap kena lipan la. duri tak payah cakap la kan. one thing yang aku perasan pakcik neh jugak bagi baja pada pokok2 teratai kat tasik tuh. perghhhhh macam tanam cili beb! hehehehehe. betul lah aku tak tipu tau. kalau korang tak percaya koleh boleh tengok Majalah 3 online nanti. hehehehe.

hehehehe sapa2 nak tengok episode Biji Teratai kat Majalah 3 neh,

boleh lah click kat sini nak tengok Majalah 3 online.





hehehehehe senang je kan zaman siberian neh. hahahaha ๐Ÿ™‚

apa lagi tunggu ! pi la cari biji2 teratai kat kedai. ehehhehee

susah2 order je abc or lai chee kang. sure nampak biji teratai dalam tuh. ๐Ÿ™‚

ServerFreak Web Hosting Solutions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to ““Makan Biji Teratai” Dalam Majalah 3 TV3 Tadi & Komik Alam Perwira ?

  1. Wah,da keluar entri pasal biji teratai ni! tak sampai dua tiga jam keluar kt tv td. eheh.

    p/s~ majalah 2 ke majalah 3? ๐Ÿ˜‰

    ixora’s last blog post..Daughtry – Feels Like Tonight

    Reply

  2. ixora : hahahahaha biasa la. inilah nama dia live blogging. heeheh silap la plaks. shud be majalah 3. malas la nak betulkan. heheheh ๐Ÿ™‚

    KNizam’s last blog post..โ€œMakan Biji Terataiโ€ Dalam Majalah 3 TV3 Tadi & Komik Alam Perwira ?

    Reply

  3. Keh keh keh, laju siot ๐Ÿ˜€ Pantas sungguh maklumat berjalan sekarang ๐Ÿ˜€

    Reply

  4. ni 1st post saye kat blog encik yg baru…hihi

    err..sy tgk gak teratai ni kat tv mase kat kedai mkn ni,tp xdgr sbb jauh..huhu

    dlu mase kecik2 tgk crite2 kungfu/dinasti maharaja china, adela gak la org2 teratai ni. pastu bile musuh geram, diorg gi makan org2 teratai yg kecik2 ni…kelakar…haha

    cikF=)’s last blog post..SeSuAtU YaNg MeMaTanGkAnโ€ฆ

    Reply

  5. sedap x? ๐Ÿ˜€

    keraknasi’s last blog post..Aku tak akan menangis

    Reply

  6. sampai cam gitu skali..ish2..pe rasa die ea..

    afham’s last blog post..Aku pro atau anti kerajaan

    Reply

  7. oh teratai bunga indah

    huhuhu post yg unik!!! pasal teratai uhhuuhuhu

    Azman’s last blog post..Wallpaper Prosperity Colors

    Reply

  8. mr ah fa : hehheheheh inilah yg dinamakan live blogging. laju giler kan. heheheheh cubalah buat camni plak ๐Ÿ™‚

    cikf : hehheh tahnsk sebab datang ke sini. orang2 teratai ? camner rupa dia ek ? heheheeh ๐Ÿ™‚

    keraknasi : rasanya rangup. ala cuba beli lai chee kang. sure ada punyalah dalam tuh. heheheeh ๐Ÿ™‚

    afham : rasa rangup. cubalah di kedai berhampiran anda. hehe ๐Ÿ™‚

    azman : thanks ๐Ÿ™‚ sedap lagu teratai tuh. even rampi sarip pun ada dalam majalah 3 malam tadi kan. heheheheh ๐Ÿ™‚

    KNizam’s last blog post..โ€œMakan Biji Terataiโ€ Dalam Majalah 3 TV3 Tadi & Komik Alam Perwira ?

    Reply

  9. ades.. lama betul tak baca buku carita alam perwira tuh.. apis ni peminat fanatik dulu (baca orang punya aja)

    apis17’s last blog post..Pantang larang ibu & bapa

    Reply

  10. apis17 : eh sama lah kita. membaca sambil meminjam. hahahhaha ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. Alam perwira …uih dah lama dah komik tu sejak tahun 1990 lagi tu ..

    halimsaleh’s last blog post..Cadangan “House colour scheme”

    Reply

  12. halimsaleh : hehehhe mmg dah lama pun. patut dah ada movie kan. sure best nengok ji fat lawan maharaja zalim tuh. hehehheeh ๐Ÿ™‚

    KNizam’s last blog post..Butterfingers Kembali Dengan Lagu Terbaru โ€œ1000 Tahunโ€ & Video Clip di Youtube !

    Reply

  13. oh, maknenye pasni boleh saya praktikkan hikmat alam semesta selepas makan biji teratai. cool ^^

    Muhammad Khairul’s last blog post..Jom Tulis Blog Dengan Windows Live Writer!

    Reply

  14. muhammad khairul : hehehehe boleh2. lepas tu terus dapat hikmat api syurga meragut lalang. hahahaha. eh cool al ko nyer avatar tuh ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. bro tolong carikan leh..kedai berhampiran tak de la pulak.. ๐Ÿ˜€

    afham’s last blog post..8 Perkara menarik mengenai AFHAM

    Reply

  16. afham : heheh nanti saya check kat mana ada abc or lai chee kang ada biji2 teratai neh ok. heheheh ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. kome baru tau ke?? hehehe

    teman dah lama dah makan.. sejak dari budak lagi. deme yg tingge tepi lombong peghonah le makan bijik teghatey ni..

    Reply

  18. aini : heheheh mmg baru tahu pun yop! hehehehee selama neh main makan je tak pernah terfikir yg tu sebenarnya biji2 teratai yang jifat makan dalam alam perwira! hehehehee cool eh ?

    Reply

  19. alam perwira!!!!!!!! ๐Ÿ˜€ hahahahaha! terkenang zaman aku muda muda dulu. “oii.. cepatlah baca, pas ni aku pulak.” pastu letak komik bawah meja baca time cikgu tengah ajar subjek kat depan. hahaha

    Reply

  20. bongkerz : hehe belilah bro ๐Ÿ™‚

    Reply

  21. yer kerrrrr………dah nama pun citer

    Reply

    KNizam Reply:

    yusof : hehe apa kes eh ? hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  22. ha btul…klu nk thu sal sjarah maharaja china..bacalah komik alam perwira,hikayat maharaja qin,maharaja petualang,maharaja tang,maharaja zhao,n lain2 lg.dlm komik 2 ada lah jugak sjarah maharaja china.best ooo baca komik 2

    Reply

    KNizam Reply:

    danish : wahhhh bagus untuk pembelajaran sejarah gitew kan hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  23. smpai skrang baca komik 2 dh jdi hobi aku..cuba baca msti best

    Reply

    KNizam Reply:

    danish : samala aku pun minat gak. tapi dulu2 la hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge