Lebuhraya Punca KTMB Rugi Besar ?

korang dah ke pasal – Lebuhraya punca KTM rugi besar

aiyaaaa takkan nak salahkan lebuhraya plak kan. haha

aku rasa kalau digunakan degan maximum dan ada double track, sure ktmb boleh untung giler. ye lah kan sapa nak drive jauh2. penat lagi adalah. kalaulah ktmb efficient, cepat sampai, selesa, surelah aku pegi naik train setiap kali nak buat long distance journey.

come on la ktmb. kenalah buckle up sket kan

aku memang minat naik train sebenarnya. hehe

boleh support cuti2 malaysia aku sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Lebuhraya Punca KTMB Rugi Besar ?

  1. it’s true! road and transportation play a major role in economy & social activities… contoh.. dulu masa highway belum wujud, orang ke mana pun naik ketapi. jalan masa tu 2 lorong je. most of these people yang naik ketapi adalah orang2 kampung termasuk family kami yang tidak berkenderaan sendiri. sebelum ada highway, pau yik mun (owner dia hailam) di tanjong malim tu begitu famous sebab orang guna federal road. bila ada highway orang prefer naik highway sebab it’s faster! start tu pau tu kureng dapat sambutan…

    satu masalah ktm lagi sebab servis lembab macam kura-kura… perjalanan yang sepatutnya 4 jam jadi 8 jam.. bosan.. untuk family yang ada anak kecil kita tak de la nak pakai ketapi sebab karenah anak-anak sukar diduga…

    double track tu sampai kat ipoh je kan.. takkan kami nak naik ketapi sekerat lepas tu naik bas pulak? pukul berapa mao sampai daaa…. last time naik ketapi dari arau-sg buloh. 12 hours . tu pun sebab balik dari langkawi….

    dedolu ingat tak ada ketapi pendek yang cepat tu?

    suealeens last blog post..Excited? Bored?

    Reply

  2. Itu saja gimik supaya kita support mereka lagi..kekekekek..kalau rugi pun bukan salah pengguna salah mereka sendiri..aku nak naik komuter fikir 3 juta kali..sempit..aiyak..lambat..adei..

    Reply

  3. Salam ziarah jgk XD
    Setujuuu..patutnye diorg menambah baik perkhidmatan..tren ni dah tak laku sbb lambat, xselesa, org lalu lalang & sgt bising..mcm serik dh naik tren kalo nk jalan jauh..

    lilas last blog post..The E&E.

    Reply

  4. bangangnye alasan…

    not so long ago, I used the train back and forth Kelantan everytime the holiday started. The expected time taken that was printed on the ticket was around 12 hours. However, it is common to see the train took nearly 15 hours to reach my hometown.

    The service could have been much better compared to present notorious state. The couches were a nightmare, bad seating area (not ergonomic for long journey), smelly toilets (most public toilets in malaysia are the same anyway) among others. There were occasional foreign tourists boarding the train, and i felt quite sorry for them for having to cramp the uncomfortable seats and to bear with the disgusting toilet.

    Reminiscing back, im quite surprised with my patience throughout the journeys. I am resorting to flights/buses now. Train, is no longer my option.

    =)

    Reply

  5. ganti semua train yang ada.. ha ha ha.. upgrade station yang ada.. kasi gadis2 mungil jd penjaga tiket.. baru la ngancam balik KTM.. =)

    *lebuhraya plak di’salahkan.. bengong*

    Mohd Ismails last blog post..1,873 rakyat Malaysia muflis kerana kad kredit

    Reply

  6. suealeen : hah ? keretapi pendek yang cepat ? apa kemende nyer tuh ? haha 🙂

    catzer : kita mmg nak support mereka tapi mereka kenalah bagi perkhidmatan yang terbaik kan. hehe 🙂

    lila : hehe memang pun 🙂

    fuq : aku still ingat lagi masa naik mel masa form 1 till form 5 dulu. memang siksa giler. perjalanan kuale ke kl dalam satu malam beb ! hampeh penat giler. 🙂

    ismail : ganti semua yg ada tak penting. yang penting kena buat maintenance dulu. hehe 🙂

    Reply

  7. imagine kalau ada high speed train from kl to anywhere. balik kk for mighty ducks takyah drive woo..

    Reply

  8. joe : tu la pasal. kalau naik train 3 jam je. baik aku naik train drpd drive kan. hehe 🙂 boleh dok kat hotel sebelah train station kuale tuh.

    boleh juga order NGA TA. haha

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge