Latest Report – “14 More Hillside Areas at Risk of Landslides” ! Termasuk Taman Melawati Dowh….

kerajaan negeri selangor dah keluarkan statement semalam

14 kawasan ada risiko untuk terjadi tanah runtuh !

dan termasuklah rumah aku. huuuaaaaaa

aku tengok area taman melawati neh memang dah lama berisiko

keliling rumaha ku neh dah banyak sangat development kat hillslopes

ada 20 trees lah, ada bukit melawati, ada exclusive 17 bungalows, ada amber hill, ada riverview villa.. dan macam2 lagi development.

agaknyer lepas kejadian tanah runtuh kat hill view ngan kg pasir (highland towers apatah lagi) diaorang buat derk je ke selama neh eh ?

dah runtuh kat bkt antarabangsa barulah nak terkial2 amenda law sana amend law sini

cukup hampeh !

dah la kat area rumah aku neh ada empangan klang gate !

nantilah aku snap a few pics pasal taman melawati yang sempat aku amik masa 2003

masa tuh banyak lagi kawasan yang menghijau rasanya. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Latest Report – “14 More Hillside Areas at Risk of Landslides” ! Termasuk Taman Melawati Dowh….

  1. Bersedialah persiapan untuk melarikan diri serta melarikan harta bende.. nnt dah berlaku susah nih…

    Reply

  2. smaelz : tu la kan. kena buat persiapan from sekarang la nampaknyer. hehe 🙂

    Reply

  3. agaknya x lama lagi nak terbalik dah kot KL tu… gay kan makin ramai.. terbiar macam tu je.. pak lah nampak pon, buat x layan jer… jadah…..

    Reply

  4. alah.. ko dah nak masuk rumah baru pun

    Reply

  5. khai : hehe tu la kan. maksiat berleluasa la sekarang neh 🙁

    Reply

  6. joe : lama lagi la. bulan 6 siap. renovate sana sini. huha maunyer sampai hujung tahun. haha 🙂

    Reply

  7. hmm. ala.. siannye. leceh gile nk pindah2.. nasib baek shah alam x de berita lagi. hopefully, x kan ada.. 🙂

    Reply

  8. abdus : tu la kan. benci la camni kan. haha 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge