Last Activity @ Eco Park at Bukit Merah Laketown Resort & Goodbye ! Hehe :)

lepas puas pergi melawat ke pulau orang utan kitaorang sempat lagi pergi eco park plak

hehe saja je nak menghabiskan masa kan

masa tuh dah pukul 1000hrs. check out kul 1230hrs.

sempat lagi ! haha

so suruh boat berhenti kat eco park jetty then resume kat situ.

bukan main jetty ok ! haha jangan lupa plaks. ahaks 🙂

ingat nak naik kerusi gantung sekali tutup la plaks.

so kena la naik alternative dia. aku lupa la plak amenda dia panggil tu ek

haha sapa2 tahu apa nama kenderaan yang kitaorang naik neh

ala2 lrt je. tapi kena guna tangan nak gerakkan dia

tu dia landasan dia mengelilingi eco park bukit merah neh

penat siot nak mengayuh mendalah neh plak.

haha gayat pun ader gak. tinggi siot.

kalo jatuh, maunyer terstranded aku kat sini seminggu kan. haha

penat giler mengayuh. dah la penat canoeing. penat amik gambar (penat gak la)

then sekarang penat mengayuh mendalah neh

kalo tak tak berjalan la mende kuning ni. haha lenguh2 tangan dowh !

masa kat atas tuh aku sempat snap gambar haiwan2 yang ada kat bawah

kalau nak pegi satu2 memang tak sempat la kan. hehe

aku dah nak check out neh beb !

haha lepas puas mengayuh, terus berlari ke pintu keluar

tak sempat nak amik gambar or layan souvenir kat sana

terus berlari2an ke bilik

nak mandi and nak check out. ada yang kena extra charges ni karang. haha

aisey jauh plak nak nak berjalan balik ke bilik hotel

hampeh je la

kalau ada tram kan ke bagus kan. haha

haha bye2 bukit merah. nanti lah kalau ada masa aku datang bercuti kat sini lagi

sure datang punya sebab banyak lagi activites tak sempat nak wat kat sini

korang percaya tak yang semua activities tuh aku habiskan dalam masa 2H1M je kat sini ?

yep kejap je kan. haha kalau bercuti memang lah rasa kejap

cuba kena kerja kat sini. surelah rasa lama kan. haha

apa2 hal pun. pada sapa nak pergi bukit merah laketown resort, selamat bercuti !

enjoy yourself ok ! hehe aku nak balik kl plak lepas neh

eh silap. nak pi pekena mee udang kuala sepetang la plak.

hehe nanti entry pasal mee udang nanti ya. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “Last Activity @ Eco Park at Bukit Merah Laketown Resort & Goodbye ! Hehe :)

  1. wah tak sangka Bkt Merah ni MK Land punya….

    kawaii_desu’s last blog post..Nama saya Rain…!!!

    Reply

  2. kawaii : la tak tahu ke. haha 🙂

    Reply

  3. mestilah Mk Land punya … tempat ni cun tu… boleh tgk kelisa … orang utan… design arch dia pun pelik kalau ada festival pasti bertukar-tukar punya… tak percaya pergi le

    Reply

  4. dian : lawa giler la kesila gold tuh. rasa cam nak beli letak satu kat rumah adjer 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge