Lagu Pergi (Aizat) Juara Lagu Ke-24 TV3 2010 – Tahniah TV3 Kerana Mampu Buat Live AJL 24, Lebih 19000 Online Tuh Beb !

wokay mula2 sekali aku mmg nak bagi tabik pada tv3 sebab mencuba untuk buat live streaming AJL ke-24 kali ni

walaupun aku mula2 agak cuak dengan kemampuan mereka

mungkin sebab bandwidth mereka ciput atau mungkin akan ada masalah server

sebab sebelum neh kalau ada apa2 event live surelah akan kaput kan

masa mula2 backstage dah macam2 masalah live streaming

video credit to tribunar

kejap ada kejap takde. setiap kali takde mmg akan gusarlah peminat2 AJL TV3 (di serata dunia)

termasuklah aku yang ada di islamabad, internet laju giler ok sampai ke 3mbps speed dia

then masa opening dapat lah streaming live lagu dato’ siti nurhaliza ngan lan muh

lepas je terus kaput live streaming. lagu pertama gone, kedua gone, ketiga pun gone

gua dah panas beb masa tuh ok. hehe 🙂

kalau check twitter tv3 malaysia mmg bermacam2 complaint pasal TV3 dan AJL sebab x mampu nak hostkan live streaming

sekali masa lagu ke-4 tetiba live streaming kembali ke screen laptop hp dm3 aku

perghhhhhh aku malas nak puji TV3 sebab nak tengok sampai bila akan berkekalan live streaming tuh

jeng3 sekali live streaming tuh berkekalan sampai pada aizat menyanyikan kembali lagu pergi

– – – –

streaming mcm ada problem masa persembahan khas, aku hengatkan aku je kena

sekali satu malaysia kena sekali daaaaa. tetiba keluar image kat bawah neh kan. hehe :0

apa2 pun cepat adjer diaorang betulkan balik streaming tuh kan

syabas TV3 !

ini barulah malaysia boleh yang sebenarnya kan. gua salute!

walaupun gua x dapat tengok AJL 100% (sempat lagu ke-4 dan seterusnya sahaja)

tapi gua tabik sebab team ICT TV3 mampu buat live streaming sampailah ke habis

lepas ni bolehlah buat lagi ok!

AJL TV3 ke-24 mmg betul menggunakan twitter untuk promo dan live streaming

lebih 19000 online menyaksikan AJL tadi ok. mmg superb!

bukan senang beb

Team ICT TV3 surelah panas je tadi kan. haha 🙂

kejap2 kena menjawab complain via twitter. haha

– – – – –

tahniah buat aizat, yuna, faizal tahir, black dan aizat sekali lagi coz menang

yang lain2 pun gempak. mmg persembahan live artis2 malaysia semakin mantap.

semua boleh nyanyi live. dengan api2, tongkat , bebudak sekolah segala bagai kan

muzik pun terbaik. sound superb. pentas yang cantik. sound system dan lighting gempak

gua tabik sama lu!

last sekali, tahniah sebab dapat mengimbau kenangan revolusi muzik daripada era pop2 yeh2, retro, rock dan indie

kalau ada rock kapak2 mendayu2  (ekamatra, bpr etc) ngan era rap (kru, nico etc haha) lagi best sioooootttt

– – – –

banyak lagi youtube pasal AJL 24 TV3 kat sini ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Lagu Pergi (Aizat) Juara Lagu Ke-24 TV3 2010 – Tahniah TV3 Kerana Mampu Buat Live AJL 24, Lebih 19000 Online Tuh Beb !

  1. Tahniah.. Watched it online from UK
    No problem at all till the end

    Reply

    KNizam Reply:

    bgk : yep sama la ngan from islamabad. best plak dapat tengok online tv malaysia kan. hehe 🙂

    Reply

  2. ramai giler view sampai semput streaming tuh.. fuh~

    Reply

    KNizam Reply:

    belimuda : tu la sampai 20k view. mana x semput kan. hehe 🙂

    Reply

  3. memang ramai org dlm stdium
    pergh.. best tgk org rmai2
    mcm brsatu gitu
    best la sbb mcm2 bgsa duk brsama
    tp lagi best
    kalo rmai2 yg g stadium mlm tu
    brhimpun rmai2 kat masjid pd stiap hr…

    Reply

    KNizam Reply:

    puteri : hehe ramai giler kan. kat masjid pun setiap jumaat gak apa. hehe 🙂

    Reply

  4. tgk twitter mlm tuh pun dah mcm tgk live ajl tanpa video jek. hhahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    eyra : haha tu la kan. best plak guna internet tengok ajl. hehe 🙂

    Reply

  5. lagu aizat tu…part yang minachi tu nyanyi aaaaa.aaaaaaa.aaaaaaaaaaa..best abis….time tu dah tersentuh dah,,,meleleh ayak idung…

    ___________________________________
    panduan bina otot badan bg lelaki

    Reply

    KNizam Reply:

    binabadan : hehe serammmm la lagu tuh. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge