La Ada Rupanya Earth Hour kat Pakistan, Ingatkan Dah Takde OK

lepas aku balik dinner kat afghan restaurant tadi baru perasan pasal news earth hour tadi

apa2 pun earth hour datang lagi kan

sure seronok candle light dinner kat malaysia tuh kan

takur tercekik tulang je masa nak meratah asam pedas kepala ikan je kan hehe 🙂

kat sini tadi masa main futsal kat F6 pun beberapa kali we all support earth hour sebab berkali2 load shedding

kat pakistan neh tak cukop 5000MW ok

so sehari ada la dalam 5-6 jam kena load shedding. takde la berturutan tapi kena la jugak

seb baik la rumah aku ada diesel generator, so boleh la survive gak

kat luar islamabad mmg lagi teruk la kan. ada aku dengar sampai 8 jam load shedding berturut2

– – – – –

source here

ISLAMABAD: President Asif Ali Zardari and Prime Minister Yousuf Raza Gilani have appealed to the people to join the government in observing the Earth Hour by voluntarily switching off lights in their homes from 8.30pm to 9.30pm on Saturday.

In a message on Friday, Mr Zardari said conservation of natural resources was crucial to creating a sustainable environment.

He urged the people to use resources like electricity wisely “for the good of a maximum number of people”.

In his statement Mr Gilani said the International Earth Hour 2010 afforded Pakistanis the opportunity to demonstrate that they were serious in making a difference to the planet’s environment.

The current electricity crisis underlined the country’s need for additional sources of energy, he said. “But we can also individually and collectively conserve energy by exercising control over our energy use patterns,” added Mr Gilani. —APP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “La Ada Rupanya Earth Hour kat Pakistan, Ingatkan Dah Takde OK

  1. Bagusnya kerajaan sana… Putrajaya tak mengearth hourkan diri pun. Hanya PICC je yg gelap. tu pun taktaula gelap pasai apa.
    I was at the bridge, along with other people ingatkan masjid keluli, jambtan etc semua akan gelapla sekejap… sampai sudah tidak. :(:(
    Bro betui ka TNB nk saman WWF? haha

    Reply

    KNizam Reply:

    kawaii : la xde earth hour ke. hehe 🙂

    Reply

  2. ::: tahun ni di m’sia tak berapa meriah sgt sambutan tutup lampu
    ::: tak ramai org tahu pasal perkara nih.. tahun lepas heboh skit
    ::: ofcourse KLCC tutup lampu – mmg bagus, tapi saya lebih sukee
    ::: kalo siaran tv pon buat mcm channel national geo tutup siaran
    ::: selama 1jam [huhu] dulu tv8 buat, tahun nih tak pulak.. hmm..
    ::: byk guna electricity lebih tinggilah pemanasan planet kita..
    ::: sama gak jika rumah besar, kereta besar, tv besar & kapal
    ::: terbang airbus besar mmg byk menyumbang kpd pemanasan planet..

    Reply

    KNizam Reply:

    zul : tuh la kan. last year best giler. semua jakun lagi kot. haha 🙂

    Reply

  3. ::: kalo kita beli panasonic inverter yg jimat elektrik tuh,
    ::: mcm mana pula ye? [huhu].. siapa untung siapa rugi? [hehe]..

    Reply

    KNizam Reply:

    zul : manusia la untung sebab pakai less power kan heeh 🙂

    Reply

  4. gambar! gambar! gambar! gambar! gambar!

    Reply

    KNizam Reply:

    sham : haha takde gambar langsung la kali neh hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge