Kursus Penternakan Cacing Secara Komersil drpd UiTM !

wahhhh sekarang cacing pun dah boleh diternak la. hehe

cam cool je kan. sapa nak join ladang cacing wei ? jom laaaaa. hehe ๐Ÿ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 responses to “Kursus Penternakan Cacing Secara Komersil drpd UiTM !

  1. tu belom lintah lagi tu…

    kawaii_desu’s last blog post..resolutions checkup

    Reply

  2. kalo lintah entah berapa mahal..

    afham’s last blog post..Anwar Ibrahim Perdana Menteri seterusnya

    Reply

  3. afham : heheh initial investment tuh ! hehe

    kawaii : lintah lagi mahal kot

    afham : mahal siot! haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. bro teranglah sket pasal nie.. ๐Ÿ˜€

    afham’s last blog post..Mimpi DSAI jadi PM Malaysia

    Reply

  5. afham : alamak saya pun tahu2 camtu adjer. saja je post kat sini sebab news ni mcm menarik. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. ๐Ÿ˜€ ….saya shah dari AGROFERT MANUFACTURING SDN BHD.kepada yg ingin mendapat taklimat percuma yang kami adakan pada setiap hari kecuali hari isnin di pandan kuala lumpur.mengenai penternakan cacing secara komersial boleh sms atau menghubungi ke no 0163315854.tempat duduk amat terhad biasalah benda percuma ..boleh terus menghubungi saya utk temujanji taklimat.

    Reply

  7. shah : hehe thanks for the info ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. saya difahamkan semasa taklimat, kursus adalah 1 kali dalam masa 6 bulan dan selama 3 tahun, cacing yang perlu dibeli adalah sebanyak 10 kg x 450 = 4,500, pendapatan untuk 6 bulan pertama adalah 750, tolong beri penjelasan

    Reply

  9. aziz : hehe x sure la plak. hehe :$:

    Reply

  10. ada sesiapa dah tengok ladang cacing tu ke yang di puchong tu? ladang agrofert.

    Reply

  11. faisal : haha kat mana tuh ah ?

    Reply

  12. kepada yg berminat,
    km ada menjual cacing, baja RM 5/kg, makanan RM 1/kg dan peralatan cacing.
    jika mempunyai bajet yg sederhana, dgn hanya RM 500 anda mampu mempunyai :
    rak cacing + bekas cacing + makanan cacing 25kg++ + 1kg cacing

    dan jika mempunyai bajet lebih, dgn RM 900 anda mampu mempunyai :
    rak cacing + bekas cacing + makanan cacing 50kg++ + 2kg cacing

    penerangan/kursus percuma akan diberikan kepada bakal penternak @ sesiapa yg berminat.
    Jangan lepaskan peluang yg ada..
    Oh ya! kami di UTARA (penang,kedah)
    sebarang masalah hubungi kami :
    012-5929431 (wani)

    Reply

  13. adikcute : hehe sempat plak promote cacing eh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. Saya amat berminat dalam perternakan cacing,adakah taklimat yang anda sebutkan ini masih diteruskan pada tahun ini?

    Reply

  15. raju : alamak saya tak sure la plak. kena contact direct ke sana ni ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  16. bleh saya hubungi wani melalui email x?

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : hehe boleh la kot. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. Saya menjalankan perniagaan penanaman cendawan tiram kelabu bertempat di Kuang, Selangor.

    Mengikut kajian yang dibuat oleh Jabatan Pertanian Malaysia, sisa buangan habuk kayu cendawan boleh diguna pakai untuk pemakanan cacing bagi mempercepatkan proses pembesaran cacing. Kemudian batang-batang cendawan boleh diberikan sebagai hidangan untuk cacing.

    Tel : 012-3367223

    Reply

    KNizam Reply:

    syam : perghhhhh bagus la pertanian satu perniagaan ni kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  18. saya ada menjual makanan cacing yang termurah. sila hubungi saya di nilai di talian 013-2931973

    Reply

    KNizam Reply:

    iman : wahhhh yb cacing la ni ek. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    mtime Reply:

    salam bro berapa punya murah bro tolak satu kg.
    apa bahan campuranya

    Reply

    KNizam Reply:

    mtime : alamak saya tak buat bisnes ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  19. saya menjalan kan penternakan cacing dan membekal benih cili
    sila lawati blog saya dan beri la komen skit apa yg nak ditambah tolak

    Reply

    KNizam Reply:

    mtime : okay dah melawat dah tadi. cool blog !

    Reply

  20. NUR FADZLINA OTHMAN

    Kami Generasi Majujaya Sdn. Bhd.Tikam BAtu, Sg. Petani, Kedah adalah salah sebuah syarikat yang membekalkan tahi/tinja kambing belum diproses dan untuk dijual dengan harga rm200.00-300.00 se tan. Sekiranya berminat sila hubungi kami di 019-5073372

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge