Kueh Raya Tart Nenas & Cornflakes Madu – Home Made Style !

aku ada banyak giler gambar nak post

dan banyak giler ah posting nak kena buat

kueh kat atas tuh version batch pertama – hangus !

tapi sedap dan rangopppp !

so aku akan post satu persatu supaya senang korang nak browse

karang kalau aku post semua sekaligus, jenuh la korang nak scroll down kan

haha raya kali neh memang best lah

seminggu dowh cuti. tuh yang paling best kan. hehe

kalau dulu2 tuh by 2nd raya dah kena balik KL

kali neh sampai ke raya ke-4 still kat kampung.

perghhh bestkan !

aku balik ke jasin hari ahad lepas (bukan ahad semalam ok)

sampai jasin dalam kul 11 pagi

heh nampak cam senang je kan buat kueh raya neh

lenguh gak la nak menunggu semua kueh masak ok. hehe

adik aku (yg perempuan – mozac) ngan mak aku tengah dok buat kueh raya

tahun neh kitaorang buat 2 jenis kueh je

nak buat tart nenas ngan kueh cornflakes madu

best siottt kueh raya home made neh kan

memang best wooo buat kueh sendiri neh kan

aroma kueh yang dah dibakar hangus meresap ke seluruh dapur

nantilah kalau aku dah beli oven aku plak buat kueh raya kat kl. haha mimpi

kali neh dapat la jugak berbalang2 kueh raya home made kan. hehe

tengok tart2 nenas yang dah siap susun dalam dulang tuh

tunggu sejuk je nak disusun dalam balang2 khas nanti. hehe

korang tengok je lah gambar2 kat bawah neh ok.

aku dah malas nak taip apa2 dah…hehe

kat bawah neh yang dah siap nak masuk oven

bakar kejap je nih. karang hangus plak kalau lama2 kan. ahaks

aku suka gak ngan cornflakes madu neh

rangopppp giler ah. senang je nak makan

plus aku kureng sket la ngan tepung based kueh2 masa raya nanti. haha

so mana gambar kueh raya home made korang ek ?

sila lah buat posting sattuuuuu ! hehe 👿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 responses to “Kueh Raya Tart Nenas & Cornflakes Madu – Home Made Style !

  1. sapa la model tuh…ni buat kuih utk knizam buat open house ke hehehe

    zamz’s last blog post..Balik Kampung Sudah, Raya Sudah…Balik Bandar plak

    Reply

  2. zamz : hehe jemputlah ke rumah di setia alam ye….hehe 👿

    Reply

  3. fuh fuh fuh…. sungguh rajin
    akak membuat kuih muih ek….
    terlebih rajin orang yang menangkap gambar dan posting…ekekeke

    sampai nak kejong broadband gua ma~
    haiya… nasib baik bleh coment.

    Selamat Hari Raya~
    Kreuger®

    kreuger’s last blog post..Raya Oh Raya

    Reply

  4. Sedapnyer… nak satu….. :XO:

    Nasrun’s last blog post..By: ihateher

    Reply

  5. Lho… Tak hantar sini ka?

    Pangeran | PANGEAN.ORG’s last blog post..Twitter Automation Report + MRR

    Reply

  6. kreuger : hehe biasalah kan entry aku selalu banyak giler gambar. hehe 🙄

    Reply

  7. nasrun : hehe amik je satu. hehe ➡

    Reply

  8. ajar skit camner buat cornflakes madu tu. favourite! 😛

    kuih i taun ni tak jadi 🙁

    IcedNyior’s last blog post..Raya Open House – Round 1

    Reply

  9. tart nanas!! nak!!!
    ku ingat sy je yg bwat cornflakes madu
    wakakakaak

    meh la tgk~ http://adila.com.my/selamat-hari-raya/

    Adila’s last blog post..Raya d’ WeekendeRAYA!

    Reply

  10. icednyior : hehe recipes kat mak kat kg la. heheheh 🙂

    Reply

  11. adila : hehe ramai gak buat eh. rangup dan sedap je kan. senang dimakan. hehe 👿

    Reply

  12. Salam. cornflakes tu kalau campur dengan kacang dan kismis lagi sedap kot… pastu nampak la meriah sikit. :up:

    emme’s last blog post..Kenapa Lagu Dari Negara Indonesia Berhantu?

    Reply

  13. emme : hehe owh lagi best la ek. nanti tahun depan cuba plak la. hehe 🙄

    Reply

  14. kuih cornflakes paling senang nak buat…
    tp tahun ni 1 kuih pon tak buat…semua main tunjuk2 je…hehe…

    amoi’s last blog post..Happy Birthday Kak Teh & Nina

    Reply

  15. amoi : hehe selamba la tak buat langsung…hehe ❗

    Reply

  16. laaa… sikitnya buh cornflakes madu tu dalam cup. buh laa banyak skit… hehe… lama dah x jumpa cornflakes madu ni…

    kuih tart… seksa nak buat. jem tu melekat2… susah nak buh kat doh…

    buzzybug’s last blog post..wajah-wajah

    Reply

  17. buzzy : hehe bubuh banyak karang lagi la cepat habes. hehe memang susah la tart tuh. hehe :$:

    Reply

  18. wah..cornflakes honey ni moi fav!!!! 😉

    Aja’s last blog post..Salam DUit Raya…

    Reply

  19. aja : ada buat ke raya ni ek ? hehe ➡

    Reply

  20. Bila nak buat open house? Jemput bloggers semua!

    Myza’s last blog post..Salam Aidilfitri To All

    Reply

  21. myza : hehe tak larat nak buat. rumah kueh 2 balang adjer. haha 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge