Kueh Raya Tart Nenas & Cornflakes Madu – Home Made Style !

aku ada banyak giler gambar nak post

dan banyak giler ah posting nak kena buat

kueh kat atas tuh version batch pertama – hangus !

tapi sedap dan rangopppp !

so aku akan post satu persatu supaya senang korang nak browse

karang kalau aku post semua sekaligus, jenuh la korang nak scroll down kan

haha raya kali neh memang best lah

seminggu dowh cuti. tuh yang paling best kan. hehe

kalau dulu2 tuh by 2nd raya dah kena balik KL

kali neh sampai ke raya ke-4 still kat kampung.

perghhh bestkan !

aku balik ke jasin hari ahad lepas (bukan ahad semalam ok)

sampai jasin dalam kul 11 pagi

heh nampak cam senang je kan buat kueh raya neh

lenguh gak la nak menunggu semua kueh masak ok. hehe

adik aku (yg perempuan – mozac) ngan mak aku tengah dok buat kueh raya

tahun neh kitaorang buat 2 jenis kueh je

nak buat tart nenas ngan kueh cornflakes madu

best siottt kueh raya home made neh kan

memang best wooo buat kueh sendiri neh kan

aroma kueh yang dah dibakar hangus meresap ke seluruh dapur

nantilah kalau aku dah beli oven aku plak buat kueh raya kat kl. haha mimpi

kali neh dapat la jugak berbalang2 kueh raya home made kan. hehe

tengok tart2 nenas yang dah siap susun dalam dulang tuh

tunggu sejuk je nak disusun dalam balang2 khas nanti. hehe

korang tengok je lah gambar2 kat bawah neh ok.

aku dah malas nak taip apa2 dah…hehe

kat bawah neh yang dah siap nak masuk oven

bakar kejap je nih. karang hangus plak kalau lama2 kan. ahaks

aku suka gak ngan cornflakes madu neh

rangopppp giler ah. senang je nak makan

plus aku kureng sket la ngan tepung based kueh2 masa raya nanti. haha

so mana gambar kueh raya home made korang ek ?

sila lah buat posting sattuuuuu ! hehe 👿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 responses to “Kueh Raya Tart Nenas & Cornflakes Madu – Home Made Style !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.