Ku Ingin Bahagia – Rina Rahman

sedap lagu neh. i like !

lagu dulu2 mmg simple je kan. mcm boleh layan je. hehe

mcm suka-ria senang hati je. 🙂

KLfm selalu main lagu neh rasanya

puas aku carik lagu apa la. hehe 🙂

– – – – –

Berikanku bahagia
Hidup bebas
Mencari jalan sendiri
Jauhi alam derita

Ku jangan diganggu lagi
Kasihanilah
Ku ingin nikmat bahagia
Menempuh hidup baru

Kata manis sumpahan
Janji akan setia
Curahan ketika kita
Dalam bermesra

Oh itu
Hanyalah godaan
Memujuk hati ini
Oh itu telah pun ku tahu
Diriku telah terpedaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 responses to “Ku Ingin Bahagia – Rina Rahman

  1. Sekarang dah bergelar Datin Rina Rahman! Dah pakai tudung! Tapi still maintain!,sweet je dia ni!

    Reply

    KNizam Reply:

    myza : hehe sedap la suara dia kan. hehe 🙂

    Reply

  2. Lagu evergreen sepanjang zaman

    Reply

    KNizam Reply:

    blinkky : hehe everygreen. sedap didengar. suka ria je. hehe 🙂

    Reply

  3. mmg paling antara yg sweet. bukan time sy tp skrg dah jd fav. satu lg sy nk cari lagu yg jg iklan klasik nasional. cam suara ramlah ram tp nukan kot. lg tu sblm lg siti nurhaliza. lirik “jgnlah engkau mendustai..segala janji yg kau beri”… tau tak agaknya lagu sape. puas bertanya tak dpt.

    Reply

  4. Liza,

    Lagu itu berjudul ‘Semoga Kau Masih Ingat’ nyanyian Ramlah Ram.

    Lagu itu juga terkandung dalam album cekera berkembar ‘Memori Hit Ramlah Ram’ keluaran Music Valley.

    Salam,
    Kak Wok

    Reply

  5. Kalau nak tahu lagu nyanyian Rina Rahman ini adalah lagu saduran dari lagu berbahasa Cantonese.

    Lagu inilah yang menaikkan nama beliau sekitar tahun 1978 sehingga diberi jolokan ‘Karen Carpenter of Malaysia’ walaupun beliau sebenarnya adalah warganegara Singapura. 🙂

    Reply

  6. aik lg cantonese pun ade? Teror kak wok. sy dok dgr lagu jepun nya je. Akai Unmei penyanyi Momoe Yamaguchi. Syok gak dgr lg jepun ni tapi tak paham satu hapa pun. heheheheh… berangan jee…

    Suami Datin Rina Rahman ni klu x salah sy orang kuat Affin.

    Reply

    KNizam Reply:

    liza : haha lagu evergreen yang semua suka neh kan. hehe 🙂

    Reply

  7. ada org kata lagu ni asalnya lagu jepun,apa tajuk lagu ni sebenarnya dlm bahasa jepun? sebab shiawaseni naritai(ku ingin bahagia) tak de dlm senarai lagu jepun.

    Reply

    KNizam Reply:

    mto : hehe x sure la plak ok. hehe 🙂

    Reply

  8. Lagu Jepun Momoe Yamaguchi – Akai Unmei
    dgr kat sini http://www.youtube.com/watch?v=qQgg7mN16YM

    Reply

  9. Lagu Jepun Momoe Yamaguchi – Akai Unmei
    dgr kat sini http://www.youtube.com/watch?v=qQgg7mN16YM

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge