Korang Sempat Ke Tengok Dokumentari Pasal – Tree Man : The Cure @ Discovery Channel Eh ?

masa aku balik tadi terus aku on discovery channel sebab nak tengok rancangan neh

mengisahkan dede, seorang yang mulanya normal kemudian ada ketuat yang teruk

sampaikan digelar manusia pokok atau the tree man

baca selanjutnya di sini ya

aku respect la sama discovery channel sebab buat dokumentari kisah pembedahan dede

kisah yang menginsafkan kita semua, bukan semua di antara kita bernasib baik ok

ada yang sihat walafiat, ada yang tidak.

discovery channel buat full documentary pasal dede dan surgery yang dilakukan

doktor di usa bergabung dengan doktor tempatan di indonesia untuk mencari penawar terbaik

memang rumit pembedahan yang dilakukan

saksikanlah di bawah ya !

full documentary sebanyak 6 bahagian, tanpa henti.

memang mulia kerjaya seorang doktor kan

mencari penawar penyakit manusia, berbincang untuk kemaslahatan manusia sejagat

tahniah dr gaspari & dr rachmat dan seluruh kakitangan hospital yg berusaha bertungkus lumus untuk menyembuhkan dede

setelah 9 bulan, lihatlah (dengan kuasa Allah) apa yang telah berlaku kepada dede di bawah

alhamdulillah 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “Korang Sempat Ke Tengok Dokumentari Pasal – Tree Man : The Cure @ Discovery Channel Eh ?

  1. yup, sempat tengok tp x sepenuhnya…yg x tahan tu Dede ada secret admirer…cayalah! Harap dia dpt sembuh sepenuhnya, kan…insya-Allah…

    Reply

    KNizam Reply:

    sitir : memang dah semakin sembuh dalam dokumentari neh kan. hehe 🙂

    Reply

  2. geli tgk tangan die..anyway doakan die sembuh 🙂

    Reply

    KNizam Reply:

    mrroll : hehe sekarang tangan dia dah ok dah. hehe 🙂

    Reply

  3. tgn dia tak pulih sepenuhnye…
    aku rase dier tak boleh buat keje lagi kut…

    siannye…
    dah bahagian dia cemtu…

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : aku rasa chances nak pulih mmg tinggi la. sebab semua ketuat dah kena buangkan. hehe 🙂

    Reply

  4. aku ingt The Cure yg band omputih tu..
    huhuu.. mcm2 penyakit pelik kt dunia ni ek..
    kuasa Tuhan.. hmmm

    Reply

    KNizam Reply:

    anarm : hehe tu la kan. dengan kuasa tuhan dia akan sembuh juga 🙂

    Reply

  5. subhanallah, allahu akbar.

    aku pernah tgk psl treeman ni kt youtube tapi aku xtau pula berita selanjutnya sehingga ko tulis pasal dia.

    alhamdulillah derita yg ditanggung bakal berakhir.

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : tuh la kan. aku pun surprise bila tengok tv. terus aku carik kat youtube. hehe 🙂

    Reply

  6. tengok, kuasa allah maha besar, maha suci, maha mengetahui.

    Reply

    KNizam Reply:

    nmatfan : hehe tuh la kan. semua boleh kita ubatkan dengan kuasa Allah 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge