Korang Pernah Ke Terkunci Kat Pejabat Sendiri ?

haha dah lama aku tak buat entri ala cerpen kan

terimalah cerpendek giler…. haha

– – – – –

jumaat lepas. waktu kerja habes kul 1700hrs (waktu tentera)

aku tengah leka buat kerja. banyak kerja beb

hengat aku jalan2 cuti2 malaysia ngan jalan2 carik makan

tak banyak kerja ke ? haha

then aku pun teringat yang aku kena pergi lowyat la

nak pergi beli cartridge untuk printer aku

terus aku kemas2 dah nak balik

masa tuh ada la dalam kul 1800hrs (waktu tentera sekali lagi)

ada la dalam 2-3 orang je staff kat office kan

lepas aku dah pack laptop aku. berat la plak laptop aku kali neh

pastu terus je aku tutup pintu. gedegaaaangggg (giler ke apa)

lock sekali. pastu terus berjalan ke lift (nak turun la)

then jeng jeng jeng.

aku rasa mcm ada something yang aku tak bawak !

tahi ! shit ! aku terlupa kunci kereta aku la

aisey camner boleh terlupa neh

aku patah balik ke bilik aku. sekali bilik aku kunci daaaaaa

panik kejap aku. panik dowh

bulu roma dah meremang. peluh jantan x yah cakap la

naik pening kepala aku masa tuh

tapi takpe. aku kan cool !

aku kan knizam artwerk. haha

aku buat2 belek2 suratkhabar

buat2 lupa seketika.

hoi ! kunci kereta ko kat dalam bilik tuh !

haha terhenti lamunan, bila ku dikejutkannnn….

(selamba la aris ariwatan nyanyi2 plak masa neh. hampeh !)

aku panik kali ke-2

aku terfikir gak nak balik rumah naik lrt

tapi masalahnyer kunci rumah aku dalam kereta la

kunci kereta plak dalam bilik…..

dan paling horror spare key kunci rumah kat jasin !

lagi la triple hampeh kan. haha

aisey double bencana la camni kan.

geram aku !

camner la boleh terkunci neh beb ?

sapa plak doakan aku supaya terkunci ni eh ?

haha ngaku cepat dowh !

– – – – –

oklah aku malas nak story banyak

aku nak nengok golden globe plak

apa kaitan golden globe hari neh ngan kunci neh ?

takde kaitan pun. haha

– – – – –

aku shortkan dalam point form je lah ok. haha

  • aku call kerani pejabat
  • seb baik la dia kat bangunan sebelah adjer
  • dia datang office
  • bukak main box for master key
  • and then aku boleh masuk bilik aku
  • boleh aku amik kunci kereta
  • semua selamat

kiranya happy ending lah !

haha tralalalalaalalaaaaaa 😀

tak puas hati la tuh

sure korang tengah fikir aku pecahkan bilik kan

tak pun tidur hotel je malam tuh. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Korang Pernah Ke Terkunci Kat Pejabat Sendiri ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.