Korang Pernah Ke Terkunci Kat Pejabat Sendiri ?

haha dah lama aku tak buat entri ala cerpen kan

terimalah cerpendek giler…. haha

– – – – –

jumaat lepas. waktu kerja habes kul 1700hrs (waktu tentera)

aku tengah leka buat kerja. banyak kerja beb

hengat aku jalan2 cuti2 malaysia ngan jalan2 carik makan

tak banyak kerja ke ? haha

then aku pun teringat yang aku kena pergi lowyat la

nak pergi beli cartridge untuk printer aku

terus aku kemas2 dah nak balik

masa tuh ada la dalam kul 1800hrs (waktu tentera sekali lagi)

ada la dalam 2-3 orang je staff kat office kan

lepas aku dah pack laptop aku. berat la plak laptop aku kali neh

pastu terus je aku tutup pintu. gedegaaaangggg (giler ke apa)

lock sekali. pastu terus berjalan ke lift (nak turun la)

then jeng jeng jeng.

aku rasa mcm ada something yang aku tak bawak !

tahi ! shit ! aku terlupa kunci kereta aku la

aisey camner boleh terlupa neh

aku patah balik ke bilik aku. sekali bilik aku kunci daaaaaa

panik kejap aku. panik dowh

bulu roma dah meremang. peluh jantan x yah cakap la

naik pening kepala aku masa tuh

tapi takpe. aku kan cool !

aku kan knizam artwerk. haha

aku buat2 belek2 suratkhabar

buat2 lupa seketika.

hoi ! kunci kereta ko kat dalam bilik tuh !

haha terhenti lamunan, bila ku dikejutkannnn….

(selamba la aris ariwatan nyanyi2 plak masa neh. hampeh !)

aku panik kali ke-2

aku terfikir gak nak balik rumah naik lrt

tapi masalahnyer kunci rumah aku dalam kereta la

kunci kereta plak dalam bilik…..

dan paling horror spare key kunci rumah kat jasin !

lagi la triple hampeh kan. haha

aisey double bencana la camni kan.

geram aku !

camner la boleh terkunci neh beb ?

sapa plak doakan aku supaya terkunci ni eh ?

haha ngaku cepat dowh !

– – – – –

oklah aku malas nak story banyak

aku nak nengok golden globe plak

apa kaitan golden globe hari neh ngan kunci neh ?

takde kaitan pun. haha

– – – – –

aku shortkan dalam point form je lah ok. haha

  • aku call kerani pejabat
  • seb baik la dia kat bangunan sebelah adjer
  • dia datang office
  • bukak main box for master key
  • and then aku boleh masuk bilik aku
  • boleh aku amik kunci kereta
  • semua selamat

kiranya happy ending lah !

haha tralalalalaalalaaaaaa ๐Ÿ˜€

tak puas hati la tuh

sure korang tengah fikir aku pecahkan bilik kan

tak pun tidur hotel je malam tuh. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Korang Pernah Ke Terkunci Kat Pejabat Sendiri ?

  1. thrill la citer ko, kalah Puaka Niyang Rapik..
    haha

    Reply

  2. cekgu : ahahahaha banyak la ko. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. hehehe….

    seb baek masih dapat masuk dan ambil..

    kalau kerani sudah pulang?

    hik3~

    mesti ending nya lain kan?? ๐Ÿ‘ฟ

    Reply

  4. kira ok apa call kerani.. member aku terkunci dlm opis takleh keluar, kena call bos.. lagi haru.. bos plak dah sampai umah kena dtg balik nak resQ.. haha

    Reply

  5. zara : haha tu la pasal kan. seb baik la. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. budeen : hehe tuh lagi la horror kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. adalah lebih horror kalau if u r not alone if u know what i’m saying haha

    Reply

  8. La… Mcm ni punya kes pun ada… Hehehe… Part plg best bla pura2 bc paper… Xbleh blah btl… Hehehe…

    Reply

  9. hahaha menarik sungguh “cerpen” ni.. sungguh x tercapai akal ku…

    Reply

  10. kerani tu laki2 ke pompuan? kalu pompuan bahaya..silap2 cerpen ko panjang berjela plak jadi edisi siasat dari pak aji..

    Reply

  11. saya penah terkunci di ofis client. sob sob sob.

    Reply

  12. bila baca entry ni ….
    aku terus la terautomatik terlintaslangsung kat filem kegemaran aku dulu2 kini dan slamanya tuh…

    ala2 terfeeling2 terkunci dlm bilik dgn knizam .. wakakakakakakaakakakak

    zam… enjoys : http://www.youtube.com/watch?v=oSkyMxq_1xM&feature=related

    Reply

  13. Aku pun pernah terkunci.Waktu tu semua dah balik, aku kat tingkat atas, bila diorang intercom aku tak dengar sbb speaker phone rosak, so diorang kunci, duduklah kat opis sorang2. Last2 aku tidur je kat opis. Nasib baik opis semua ada, dari makanan sampai lah ke Astro. tak lah boring. Nak call orang, takder yang dtg sbb aku baru kerja sebulan, banyak member punya hp aku tak amik. Padan muka aku, bodoh sombong sangat hehehehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. horror gila terkunci

    tepi betul kata ko.. aku pikir ko tido otel je
    tapi tido otel bukan selesaikan masalah.. just lari dari masalah je pun

    Reply

  15. kawaii : haha mmg sungguh scary la kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  16. chempaka : hehe kena ada skill nak nampak cool walaupun tengah menghadapi masalah camtuh ok. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. khai : haha aku perasan avatar baru ko. cool ! haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  18. sufian : haha sampai ke situ plak ko memikirkannya eh. ehhe ๐Ÿ™‚

    Reply

  19. ayumi : perghhhhhh kes sadis th terkunci kat pejabat orang lain. lagi la horror. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  20. moxs : hehe banyak la ko. nanti aku dload sekali youtube tuh ok. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  21. haritz : hehe siap tidur office tuh. kalau aku surelah kebuluran kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  22. tmu : hehe sangkaan ko mmg meleset la. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge