Korang Pernah Check Ke Alexa Ranking Blog Korang ?

hehe aku dulu suka gak la masuk alexa ranking neh masa berblog kat wordpress.com

sekali bila dah masuk ada domain sendiri rasa malas plak

hehe alexa neh salah satu mechanism nak check blog korang punya ranking dalam dunia cyber

aku rasa bolehlah percaya gak though mcm bias pada english based blog kan. hehe

masa mula2 aku ada domain, aku check alexa… mak aihhh dalam juta2 beb.

adalah dalam ranking 30 juta gitu. terus aku give up

sekali dalam masa 2 ke 3 bulan dia dan improved ๐Ÿ˜ฎ

sekarang aku nyer alexa bawah 1 juta. yahhooooooo ! โ—

sekarang 928k gitu. weeheeee :up:

ranking dalam 8k kat malaysia tu ok. bangga giler dowh. haha :mrgreen:

bukan cik alexa yang improve. blog aku nyer ranking la yang improve. hehe

sampai la dapat ranking bawah 1 juta. hehe aku suka !

sekarang dah makin naik. teruja beb ! sapa tak kan. haha

so apa kata korang check korang nyer blog plak. hehe

saja2 je nak bagi motivasi tulis blog kan.

hehe selamat beralexa pagi2 buter ni ye ! haha :up:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 responses to “Korang Pernah Check Ke Alexa Ranking Blog Korang ?

  1. tips utk naikkan alexa rank… install toolbar dia pastu rerajin lawat blog sendiri.. hohoho
    hasut skali oranng lain pasang toolbar dia… pastu paksa mereka melawat blog kalian… โžก โžก

    topo’s last blog post..kenapa blog saya tak ramai pelawat macam blog dia??

    Reply

  2. topo : hehe malas nak pakai toolbar2 neh. satu toolbar pun aku takde. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  3. huhuhu… dasat wei kau. blog kau memang popular dan blog paling gila update pernah aku baca. purata 4 entri sehari. kool!

    aeropama dot com’s last blog post..Elakkan Bangga Dalam Pembelian.

    Reply

  4. oknye ranking byk maaa..haha..bile la boleh bwh 1 juta ni..

    Mohd Hafifi’s last blog post..Cara Terbaik Dapatkan DUIT

    Reply

  5. huhu..lama dah tak tgk ranking mangkin nie..tahniah diatas pencapaian saudara

    Reply

  6. selinap.com Alexa report:
    United States: 44.3%
    Malaysia: 1.9% <——- harap KNizam lawat baru dapat banyak ni ๐Ÿ˜€ Itu pun kalau dia tak sibuk jaga tiang elektrik
    Other countries: 55.7%

    pening’s last blog post..Evaluate Ankermann Function using Python

    Reply

  7. dasat tul mamat ni punya alexa ranking mesti sbb aku selalu masuk borak kat sini hahaha…kena open table nih

    zamz’s last blog post..Histeria : Gangguan atau tekanan perasaan?

    Reply

  8. Pingback: negaraku.net

  9. aeropama : hehe aku memang tengah active berblog neh. kadang2 siap ada automated posting lagi. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. hafifi : hehe tak lama lagi bawah 1 juta lah tuh. keep updating ok. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  11. syam vangardx : hehe ko nyer blog lagi la ranking power kan. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  12. pening : hehe tak lama lagi improve la tuh. hehe aku ke yg banyak sekali. hehe :halo:

    Reply

  13. zamz : hehe tengkiu. bila nak open table neh. haha ๐Ÿ˜€

    Reply

  14. wawa.. congratz bro.. hebat eh dpt up kan lg ranking tu..

    mesti berusaha jugak nk upgrade ranking.. huhu

    myadlan’s last blog post..Live it. Be It! KF08

    Reply

  15. myadlan : hehe just update daily and selalu bloghopping je rahsia dia. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  16. ko dah pasang WP threaed ni, gune la.. kalau tau orang tatau ko reply message dorg.

    anyway, CONGRATS BRO! tak sesia aku hasut ko beli domain sendiri..

    NoktahHitam’s last blog post..IFโ€™s Canโ€™t Be Applied In Life

    Reply

  17. sebelum aku terbaca entri ni, aku x sesibuk nak tengok. terima kasih sebab ingatkan aku ohoho.

    tak sangka pula aku. ranking 1.3J ok ker!?

    megat’s last blog post..WordPress Theme, Pandangan Anda!

    Reply

  18. nh : hehe aku dah guna dah wp threaded comments tuh. cuma nyer mcm ada something la ngan theme neh. aku pun x sure naper. hehe โžก

    Reply

  19. nh : testing…… hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  20. megat : hehe no prob bro. semoga cepat sembuh ya โžก

    Reply

  21. giler power beb…bila la aku nak dok bawah sejuta ni…haha :vangry:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Petrol price effect on TUDM

    Reply

  22. huhu…rank aku semakin baik hari kehari.. โžก

    zen’s last blog post..Doggy In Style Speaker By Jeroen Oomkens

    Reply

  23. bila dia update rank ek??? ke ikut suke je bila dia nk update?? ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ˆ

    topo’s last blog post..kenapa blog saya tak ramai pelawat macam blog dia??

    Reply

  24. Kujie2.com traffic rank in other countries:
    Malaysia 21,534
    Indonesia 203,601
    Philippines 350,48482
    United States 871,406

    not bad la kan..pasai hosting/domain tak sampai 2 bulan..heheheh

    kujie’s last blog post..One World One Dream

    Reply

  25. life4hire : hehe tak lama lagi lah. sabar2 ok. hehe ๐Ÿ˜‰

    Reply

  26. zen : hehe tahniah ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  27. topo : hehe rasanya dia akan update selalu. tak makan pagerank yang jarang2. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  28. kujie : perghhhh ok la tuh. tak lama lagi naik mencanak2 la tuh. hehe โžก

    Reply

  29. Aiya aku punya bila la nak naik agaknya… ๐Ÿ™

    ImamKhalid’s last blog post..Cara istinjak najis pertengahan yang sudah kering

    Reply

  30. imam : hehe keep on blogging nanti nanti la tuh. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  31. Nampaknya kene update 4, 5 kali sehari jugak lah blog aku kot? Huish payah tu, nak update sekali sehari pun susah. Sekali seminggu senanglah, macam yang aku buat skang ni… ๐Ÿ˜›

    ImamKhalid’s last blog post..Cara istinjak najis pertengahan yang sudah kering

    Reply

  32. imam : update seminggu sekali pun ok. just buat scheduled updates je. so dia akan keluar posting everyday la though update sekali seminggu je kan. hehe ok tak idea tuh ? ๐Ÿ˜•

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge