KNizam Artwerk Is Alive And Kicking + Aftermath Nuffnang Analytics Analysis… Post DDOS Attack !

perghhhhh 4 hari beb tak leh bukak blog

jiwa kacau dowh ! haha harus trauma aku camni

nak je aku buat blog pakai wordpress.com balik hari tuh. haha

oklah dah down 4 hari, jom kita tengok apa effect dia pada nuffnang analytics aku

ni kat bawah neh carta sebelum berlaku ddos attack

kalau korang perasan biasanyer averaga daily aku dapat la dalam 500++ visitors

sekali 2 hari sebelum 3 sep 2008, mencanak2 naik plak sampai 1000++

aku pun pelik gak time tuh. haha adakan ini kemungkinan petanda awal diseran tsunami ddos ?

dan yang kat bawah neh plak selepas kena ddos attack

gile affected aku nyer unique visitors kan

memang hancur la visits ke blog aku last week. haha

nak wat camner kan dah nak kena tsunami ddos

ye la dah orang nak masuk, sekali down ! opssss berkali2 down !

tapi semalam dapat email from serverfreak bagitau yang diaorang akan buat press lepas ni

mungkin ada compensation la kot. kalau tak haru beb !

dulu masa blog aku down masa GE2008, aku dapat 1GB extra capacity

kali neh aku rasa nak mintak bandwith plak la kan. huhu

mulai sekarang aku nak rename tsunami ddos kepada kueh ddos lah

tu pun sempena ramdhan. jangan lupa carik kueh ddos di param berhampiran anda ! haha

blog korang pernah down sampai 4 hari ke ek ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 responses to “KNizam Artwerk Is Alive And Kicking + Aftermath Nuffnang Analytics Analysis… Post DDOS Attack !

  1. orang datang nak ajak bersahur kut …

    muekeke

    jeff’s last blog post..Ramadhan Bukan Bulan Ibadah !

    Reply

  2. jeff : hehe bersahur dengan kueh ddos la kalau camtu. hehe ❗

    Reply

  3. aku rasa mgkn permulaan tu tiba tiba dapat 1000 ++. sebab apa yang aku tahu dari pembacaan dan komen org permulaan DDos Attack akibat dari penghantaran data yang tiba tiba byk ke sesuatu server dari pelbagai jenis komputer yang akhirnya menjatuhkan server tersebut. itu yg aku faham la. hmmm betul tak?

    taukey’s last blog post..Satu Cara Menaikkan Traffik

    Reply

  4. taukey : ya betul. lebey kurang mcm tsunami la. mula2 ada ombak besar giler. pastu baru jadi tsunami. then datang ombak lagi besar. hehe :mrgreen:

    Reply

  5. patut la takleh masuk…aku ingatkan pc aku rosak kena virus…sbb ada website lain pon aku takleh masuk… 😛

    amoi’s last blog post..Selamat Pengantin Baru Lai & Potoy!!!

    Reply

  6. ak nk mintak ape ek?hohohooh.

    sy nk satu dedicated server… 😛

    izzat’s last blog post..ServerFreak : CBJ2 Network Attack by DDOS

    Reply

  7. mintak bandwith 3 terabytes nizam. kalau boleh mintak dedicated server. lagi kool! kompom lancar je visitor setia cm aku ni nk lwt blog ko

    aeropama dot com’s last blog post..Buat Duit Di Bulan Ramadhan

    Reply

  8. blog aku pnah down 4 hari.. hohoho gliteratti status aku hilang.. ohoho buffered earning kene tolak.. hohoho aku punya blog tak sampai ribu2 lagi… nak cecah 2-300 pon mencungap2…hohoho

    topo’s last blog post..aktiviti topo bila server down…

    Reply

  9. Pingback: negaraku.net

  10. amoi : hehe teruk wooo kena ddos attack ni. hehe :mrgreen:

    Reply

  11. izzat : hehe dedicated server kalau hits 10000 sehari ok kot. hehe ❗

    Reply

  12. aero : hehe 3tb besar giler tuh. hehe 🙄

    Reply

  13. topo : hehe cuba ko tanya nuffnang naper plak hilang glitterati tuh ek 🙄

    Reply

  14. owh….patut tak leh masuk

    Kujie’s last blog post..Ketika Cinta Terurai Menjadi Perbuatan

    Reply

  15. pergh,kalau taime tuh google ade cek impression,mahu PR8 kau kan..

    xmindfreakx’s last blog post..Tipu?Menipu?Ditipu?Tertipu?

    Reply

  16. lagi bagus ko tunjuk duit ko dpt tue. hehe 👿

    Extremist Thinker’s last blog post..Hawt – Pesanan Khas Dari Pemohor Besar

    Reply

  17. Apsal aku tak pernah dapat ‘down’ tiap kali aku visit blog ko? Bole kate hari2 la aku masuk blog ko nizam. tgk cite2 raunchy dan gaye sempoi kau. Hahhaa.

    Reply

  18. kujie : hehe tu la pasal kan. hehe 🙄

    Reply

  19. xmindfreak : hehe kat sini aku tahu sorang je pr8 yginsaf.com 🙄

    Reply

  20. et : hehe nantilah aku tunjuk cheque yang pertama aku. hehe 🙄

    Reply

  21. nh : ko pakai reader kan tu sebab la tak down. haha

    Reply

  22. blog fofuler cam ko nih…visitors beribu2 lemon…

    aku envy tol ngn ko…
    kite tak same taraf, ko artis, aku picisan je..

    tp okla, drpd xde kan??
    income nuffnang ko pun masyuk la ek??
    huhu…

    BaniHassim’s last blog post..Antara bagi muka dan mengada-ngada…??

    Reply

  23. aku pernah tapi bukan kena kueh ke apa ke tapi kerana techie kat hosting ada kureng skills arrr…

    shaxx’s last blog post..AdSpheres – Promote Your Site

    Reply

  24. ko baca RSS ke ….masuk blog tetiap hari beb? glitterati ilang pasal dia xleh nak poll blog ko…nuffnang poll tetiap 48 jam kalau xsilap aku..so kalau dia xleh nak poll codes kat blog ko..that’s it la… 🙂

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Start your Monday with jokes !

    Reply

  25. bani : hehe takde la fofular mana pun. hehe income nuffnang baru je dapat 1st cheque rm200. hehe 😳

    Reply

  26. shaxx : hehe tu la pasal aku respect ngan support serverfreak. cepat siot dia jawab emails. hehe 🙄

    Reply

  27. life4hire : hehe owh aku baru tahu pasal nuffnang tuh. hehe thanks 🙄

    Reply

  28. itu maknanya blog kau mendapat sambutan mengalakkan macam POPIA BASAH…
    mesti money nuff kau dah melantung beribu-ribu ringgit..haha

    tapi aku respect sebab blog ini mendapat sambutan disebabkan banyak info menarik dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat( blog aku tidak!!!huhu ).

    lagi satu info menarik kan, ko perbanyakkan telling story untuk 8tv..
    8tv banyak membantu aku dalam dunia blog ini…
    sebab nanti kau tahu sendiri…aku penah rasainya…best!!!
    macam kau buat sekarang ini…Destinasi Budget..
    memang dapat liputan daripada google serta orang ramai…

    First time aku komen panjang dalam sejarah PEMBLOGIAN aku…
    patut bersyukur dapat kawan maya macam aku..POYO je…

    Akhir sekali, selamat berpuasa dan selamat berpuasa serta selamat berpuasa…BYE..

    maen’s last blog post..Mungkin Penguasaan Bahasa Malaysia Aku F !!!

    Reply

  29. maen : hehe takut plak aku bila dah kena ddos attack neh. hehe
    actually masa aku letak 8tv nyer clip aku nak supaya kita rakyat malaysia menghargai percutian di negara sendiri. tu je. hehe 👿
    giler panjang ah comment ko ! kalau ada anugerah pengomen terpanjang, sure ko yang dapat. hehe :up:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge