Ketam Goreng Cili Anyone ?



Ketam Goreng Cili Anyone ?, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Hehe geram plak aku tengok ketam neh
Semua ada telur dowh
Nak je aku order goreng cili. Hehe
Tapi takpe malam ni aku makan siakap ngan sotong la dulu
Aku nak cuba ketam esok plak
Sedap ke ketam kat Tg Lumpur ni eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 responses to “Ketam Goreng Cili Anyone ?

  1. Antara ketam ni ngan ketam nipah, sedap mana lagi?

    Reply

    KNizam Reply:

    drhouse : aku rasa depends on cara masak la kot. hehe 🙂

    Reply

  2. wah dr house cakap melayu lah hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    zamz : hehe ini dr house malaya lah. hehe 🙂

    Reply

  3. ketam oh ketam… lame x mkn ketam

    Reply

    KNizam Reply:

    apiz : hehe tadi baru adjer makan ketam. best woooooo ketam goreng cili. hehe 🙂

    Reply

  4. ni panggil ketam bunga ke ni? ketam nipah apa rupa plak ek..

    Reply

    KNizam Reply:

    topo : neh la ketam bunga. ketam nipah kaler dia gelap lagi. hehe 🙂

    Reply

  5. Peminat House. Hehe…

    Reply

    KNizam Reply:

    drhouse : hehe dr house yang banyak makan pil neh ek. hehe 🙂

    Reply

  6. Ketam nipah warna hitam. Selalu orang keliru dengan ketam batu. Isi dia manis, padat dan ketat. Kalau kat bandar2 harga dia boleh cecah RM25-RM40 sekilo kalau tak silap

    Reply

    KNizam Reply:

    drhouse : ya betul. ketam nipah gelap kaler dia kan. hehe 🙂

    Reply

  7. ketam bunga tu ketam laut.. gerenti halal… yang ketam nipah, ketam minyak dan ketam hijau tu kat paya bakau… habitat sama… kalau salah satu speses dia haram… sepupu dia haram jugak lah… tapi ada yang pertikaikan… setau aku ketam batu yang macha jual tu, yang dipanggil ketam batu adalah speses 3 ekor tulah… tapi halal pulak… aku rasa dia orang ni pun tak dapat bezakan ketam-ketam nih.. orang kata halal je.. makan… orang kata haram ..tak makan.. orang tak kata.. makan… sepatutnya… beri contoh dengan gambar yang halal dgn yang haram.. aku rasa kalau ada ketam-ketam paya ni.. semuanya jadi halal sebab dah confuse… , yang kat tepi pantai main kejar-kejar tu memang sure haram sebab tak da isi.. aku berani gerenti…

    Reply

    KNizam Reply:

    wak : hehe thanks for the info. best woooo ketam bakar kan. hehe 🙂

    Reply

  8. yaa.. betul..
    ketam bakar memang best… one more.. dah lama tak tak pekena telur belangkas bakar cicah cili kicap.. agak-agak dah pupus ke species ni skrg..??

    Reply

    KNizam Reply:

    wak : hehe kat kota tinggi siap ada belangkas masak kari lagi tau. hehe 🙂

    Reply

  9. boleh tahu cam ne nak menyiang n membersihkan ketan nipah nih??ada yg kata kalo siang x betol..t isi ketam jadi x sedap,,tol ker??

    Reply

    KNizam Reply:

    ayen : siang mcm biasa je. pastu bilas ya heeh 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge