kene kerja la = drt hari neh :)

ini ada sambungan posting di sini

seperti yang dijanjikan kepada fadhbest, saya akan reveal apa dia drt hari ini. hehehhe

drt ialah disaster recovery test atau ujian pemulihan kebakaran.

opsss silap bukan kebakaran tapi bencana.

omputeh kata disaster. ala macam taufan katrina kat new orlean dulu2 tuh. or mcm bencana tsunami.

so korang imagine la sistem kitaorang kena tsunami. then saya diarahkan untuk berada di office standby. setelah server yang asal kong, server back up or mirror server digunakan. sebelum server backup ini boleh digunakan oleh pengguna serata malaysia, saya perlu terlebih dahulu memeriksa akan ketepatan configuration nya dahulu.

hehehehehe biasa la kan kalau server backup, kenalah check dulu. kena check segala configuration segala bagai mende lah. takes about 1 hour nak buat inspection. tapi kena datang office 1 jam awal. report duty kat pengawas. opsss penjaga drt atau drt coordinator. and then ready nak start buat checking.

heheeh dalam 1 jam and then aku hand over balik pada technical team. aku = functional team. ala team yang sepatutnya berfungsi tuh. haahahhhha. then kalau technical team puas hati, dia

ni hah gambar from office aku pagi neh. berjerebu la. camner nak jjcm neh eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “kene kerja la = drt hari neh :)

  1. oic, ko keje kat tmnet oops telekom tower ek?

    salam pagi ahad bro!

    Reply

  2. yginsaf ya betul! hehehehe naper ya ? hehehe 🙂

    Reply

  3. lor nizam..
    aku rasa aku ada member aa kat situ..

    haha..

    Reply

  4. nurnana : member? siapa eh? ada blog? 🙂

    Reply

  5. nurnana : okey 🙂

    Reply

  6. ramai kan bebudak koleq keje kat TM? yg riki a.k.a model TM pun kat situ kan?

    Reply

  7. fadh : ramai gak rasanya. tapi aku x nampak plak sapa2 pakai tie hari rabu. nanti aku cuba pakai. heheheehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge