kenapa bila cuti sekolah jalan tak jam pepagi?

aku rasa perkara neh dah berlaku since last 5 to 10 years rasanya. dulu2 takde la jadik camneh kan. hehehehehehe dulu rasanya kalau cuti sekolah takdelah lengang sangat jalan2 kat kl. tapi lately (lately = 5-10 yrs okey) memang kalau cuti sekolah je jalan2 kat kl akan tak berapa jam kalo nak pegi or balik keje. cuti sekolah memang boleh dikirakan berkadar terus dengan cuti mak bapaknyer sekali. heheheeh biler cuti sekolah ramai lah mak bapak yang akan amik cuti. heheheheheehe

so kesemua jam2 tadi akan berpindah ke tourist spots plak. heheheh memang sesak giler. tak caya? korang singgah ler ke langkawi, kl masa lunch hour etc. aku dulu pernah la singgah ke cameron highlands masa cuti sekolah. dah la kena surcharge hotel sebab weekend, kena lagi surcharge pasal cuti sekolah. jalan2 kat cameron highlands jangan cakap la. kat area nak ge ladang teh boh sg palas tuh memang jam giler. seb baik la aku naik bas agent masa tuh. kalo tak sure lah horror nak drive around cameron highlands drive sendiri dalam keadaan yang jam giler. huhuhuhuhuhu mujo kan!

hehehehehe tu lah sebabnyer aku suka gak dengan cuti sekolah sebab pagi nak pergi kerja takde lah jam sangat. kalau terbangun lambat pun still steady jer. hehehehhehehe. tengok lah bulan january nanti lepas habes cuti sekolah, surelah jam balik pepagi kan! heheheheheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge