Kedai Kopi Kluang Rail Coffee kat Stesen Keretapi Kluang Tutup Pukul 6 Petang Ya ! Hehe :)

heheheh sure ramai dah baca pasal posting kluang rail coffee kan

tapi ramai yang tak tahu cerita disebalik pengembaraan aku ke kedai kopi paling famous kat malaya ni.

haha ala2 the making la plaks. ahaks 🙂

untuk makluman korang, lepas je habis treasure hunt kat mardi kluang, kitaorang terus check in kat prime city hotel. then mandi2, solat jamaq apa yg patut. then nak pegi dinner nak ambik hadiah. hehe dinner yang heavy rasanya. dengar cerita cam ada daging bakar or bbq daging2 fresh dari ladang. hehe mardi lah katakan kan. hehe 🙂 sebelum dinner nak merasa la jugak kan kedai kopi paling famous kat kluang station tuh. hehe

sekali masa tuh dah dekat kul 6.15 petang. dah la hampir2 sesat nak mencari kedai kopi neh. bukannya apa, hampir semua jalan2 kat sini one way. so dah nampak stesen keretapinya tapi tak tahu mcm mana lah nak masuk kat jalan tuh. hehe

anyway masa kitaorang sampai tuh sekali tengok kedai tuh dah tutup.

haha! melepas nak makan kat kedai kopi paling famous kat malaya petang tuh.

sedey dowh ! haha 🙂

rasa cam tapir adjer masa tuh.

tapi takpe. seb baik la stesen keretapi kluang ni mengimbau kenangan stesen keretapi kuale.

so kitaorang amik la gamba2 kat area stesen keretapi neh plak.

tu dia kosong je kat dalam tuh. ju on je yang ada. haha

arghhhh tension ! apsal la dia tutup cepat sangat ek. hehe

masa sibuk nak amik gambar dengan selambanya boleh perasan ada signboard yang tulis

kluang rail coffee dah ada cawangan kat jalan manggis kluang town.

hah ! biar betul. dah ada kedai yang sama kat tempat lain rupa2nya. haha ini chance baik punya neh kan

pucuk dicita ulam mendatang.

telur separuh masak dicita, roti bakar cecah kopi yang mendatang. haha 🙂

so apa lagi kan dah alang2 tuh terus la drive ke kedai yang lagi satu. memang senang je nak cari kedai dia sebab dok kat corner lot. korang pusing2 je town area kluang neh sure lah jumpa punya.

kedai dia pun sebijik cam kat stesen keretapi

decor pun cun. so kitaorang kita puas hati gak la sebab dapat merasa ambience kat yg ala2 stesen keretapi tuh. haha lalalalalala kerjalah ! eh termenyanyi plaks. ahaks 🙂

aku suka ngan menu style simple camni

hehe harga mahal sket la compared ngan yang kat stesen tuh

ye la kan dah corner lot. sure la sewa mahal sket. haha

it’s a rail tradition katanya lah. hahaha betul ke ? hehe

kartun2 yang masuk paper pasal kedai kopi kluang semua ada kat dinding neh.

hehe best gak la baca kartun2 camni kan. hehe

kecik sangat font eh. hehe click je kat kartun tuh nak tengok lagi detail. hehe

mula2 minum kopi dulu. then makan telur separuh masak. then baru order roti bakar. giler tak sistematik kitaorang order. haha. kopi memang kaw2 punya. memang roasted kluang home-made baekkk punya. haha

so kawan2…. kalau sapa2 nak pegi ke kedai kopi kluang rail coffee neh

make sure datang sebelum kul 6″.

kalau nak makan kat stesen la.

kalau rasa2 lepas kul 6, pegi je terus kat kedai lagi satu yang kat corner lot kat town tuh.

memang signboard dia besar. senang nak jumpa punyalah

aku rasa kalau jalan from prime city hotel pun boleh. haha 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Kedai Kopi Kluang Rail Coffee kat Stesen Keretapi Kluang Tutup Pukul 6 Petang Ya ! Hehe :)

  1. me ferasan gak stesen keteapi kluang itteww maser amik rempeyek wak tunot.. tp sebab me takdok nostalgia watsoever kat sittewww, me pun passs.. ekeke

    tp afsal air sejuk itteww mahal giler dari air yg panas … musykil 3x

    en_mes last blog post..hopefully for the first and the last time

    Reply

  2. memang klasik abis ini kedai kopi, tapi aku rase mcm byk cawangan lagi, kt dalam tesco melaka ni ada sibijik. Kopitiam Keluang Stations. Tak tau la, sama company kot?

    razifmustaphas last blog post..Bangunan Cahaya Refleksi

    Reply

  3. en_me : hehe rugilah tak singgah. hehe 🙂 ais mahal kot 🙂

    razif : yg tu lain kot. yg tuh kluang station. yang ni kluang rail coffee. hehe 🙂

    Reply

  4. Bro..tak try nasi ujang ke kt kedai mkn depan railway station tu?
    nways, kopi railway mmg best!! rindu lak rase..hehe

    Reply

  5. carlffler : la tak tahu pasal nasi ujang tuh. thanks for the info. hehe lain kali jelah kitaorang singgah nanti. hehe 🙂

    Reply

  6. kopi ne ke yang qdq gelatin babi?

    Reply

  7. Today’s news in Harian Metro mengatakan “sebuah kedai kopi popular di negeri ini yang beroperasi sejak kira-kira 70 tahun lalu dan dikunjungi lebih 80 peratus pelanggan beragama Islam rupa-rupanya menghidangkan kopi bercampur gelatin babi.”—Harian Metro? Ni Kopi Kluang ker??

    Reply

  8. ye bang.. kopi keluang yg kat stesyen ketapi.. ada lam banyak website dah…

    Reply

  9. Perghhh,,,berapa banyak ekor babi dah masuk dalam perut aku….sejak 20 tahun yg lampau….
    Cilakak punya cina kenakan melayu dengan zat & vitamin babi

    Reply

  10. Padan muka melayu tak makan daging babi…dapat zat babi pun jadilaaa….janji halal…tak de logo x kisah….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge