Kau Pernah Tengok Ke Iklan Ni ? “Iklan Keselamatan Jalan Raya MKJR-FNM (Malaysia-196x)”

hehe klasik giler iklan kat bawah neh

Iklan Keselamatan Jalan Raya MKJR-FNM (Malaysia-196x)
Iklan lama bagi Keselamatan Jalan Raya yang dikendalikan oleh Majlis Keselamatan Jalan Raya (MKJR) dan disediakan oleh Filem Negara Malaysia (FNM). Iklan ini diterbitkan sekitar tahun 1960’an iaitu sekitar tahun 1964-1969 sebab ejaannya masih menggunakan ejaan lama dan menggunakan nama Malaysia dan tidak lagi Malaya. Saya tak pasti iklan ni ditayangkan di TV atau tidak. Minit 01:29 saya tapis kerana mengandungi unsur-unsur seram yang tidak keterlaluan (18SG). Iklan ini saya dapat dari DVD percuma yang disediakan dengan setiap pembelian Buku Chronicle Of Malaysia.
siapa ada iklan dulu pasal “kami anti dadah” tuh eh….
sapa ada iklan pasal beli setem tuh eh, yang ada dialogue klasik kat kaunter. hehe :mrgreen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Kau Pernah Tengok Ke Iklan Ni ? “Iklan Keselamatan Jalan Raya MKJR-FNM (Malaysia-196x)”

  1. wahhh old school giler iklan ni kahkah

    axim’s last blog post..Review:Sex and The City

    Reply

  2. nie jer iklan yang ade.. takde iklan lain.. huhu.. dengan ini iklan ini pakcik jadikan koleksi dalam hardisk pakcik

    Uncle G’s last blog post..Mozilla Firefox V3 vs Mozilla Firefox V2

    Reply

  3. gila klasik wei. haha.

    affuan’s last blog post..bloggers yang aku nak jumpa, dan kenapa?

    Reply

  4. kalau kita boleh ke zaman dl n amik exam..confirm paper bhsa melayu fail..

    mohdhafifi’s last blog post..PAS dan UMNO Akan Dibubar

    Reply

  5. huhu…tak lahir lagi time tue.. 😀

    aman’s last blog post..Cuil Masuki Arena Enjin Carian

    Reply

  6. sangat klasik. rasanya zaman tersebut, kes kemalangan jalanraya kronik sangat ke?

    syam’s last blog post..Belajar Untuk Berjaya. Fahami Prosesnya!

    Reply

  7. peh,,,memorable giler iKlan nih.
    road safety~~~
    🙂

    atoiaziz’s last blog post..Dangdut diHARAM, Punk Rockers diHALAL?

    Reply

  8. stylo giler iklan old school neh..hahaha…

    Reply

  9. lama btul iklan ni..ni first time aku tengokkkk

    kita’s last blog post..Kumpul Virus Jadi Jutawan

    Reply

  10. kesedaran pertama utk rakyat malaysia ke!?

    kekadang kita perlu lihat kebelakang utk kesedaran

    megat’s last blog post..Page Rank Jatuh!?

    Reply

  11. axim : hehe mmg old school. suka plak aku ngan bnw iklan camni. hehe ❗

    Reply

  12. uncle g : hehe download jangan tak download pokcik g. hehe 🙂

    Reply

  13. affuan : hehe klasik bukan sebarang klasik. aku tengah carik iklan anti dadah yang sungguh klasik tuh. hehe 🙄

    Reply

  14. hafifi : haha selambalah boleh fail bahasa ibunda. hehe 😀

    Reply

  15. aman : hehe saya pun belum lahir lagi kot 😕

    Reply

  16. syam : hehe shud be takde lah sangat accident sebab kereta tak banyak. kemalangan basikal adalah kot. hehe 😕

    Reply

  17. atoiaziz : hehe tu la pasal kan. sungguh klasik sekali !

    Reply

  18. zuriaf : haha mmg olskool blog lah ilan tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  19. kita : hehe memang cool kan. aku suka iklan2 lama yang sungguh straight fwd je message dia. hehe 🙂

    Reply

  20. megat : hehe amaran mcm ni sedari dulu dah ada kan. sekarang makin hebat la kot. hehe ➡

    Reply

  21. old skool ads. ZOMG!! 😀

    StuckS’s last blog post..Google Updated PageRank

    Reply

  22. stucks : haha cool avatar tuh! :confusedlot:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge