Kat Mana Nak Cari “The Best Asam Pedas In Town” Eh ?

ok aku tahu. korang sure tanya

kenapa tak buat posting neh kat makanmalaya.com ?

haha suka hati aku lah beb !

blog kita citarasa kitalah kan. haha <— option tag untuk new blogger !

ok aku saja je nak menjelajah klang valley mencari asam pedas la

siapa tahu the best asam pedas in town

klang valley je lah

tak perlu sibuk bagitau aku pasal asam pedas ali batu pahat, asam pedas depan odeon batu pahat, asam pedas kat parit jawa or asam pedas kat melaka tuh tu ya !

hehe aku nak yang kat klang valley je lah

aku memang hantu asam pedas. haha

so far aku dah pernah merasa asam pedas kat

dan yang terbaru nak pergi asam pedas melaka kat ampang neh. tengok dr shah ngan beruang madu makan cam best je kan. haha

hehe sapa2 ada kedai asam pedas untuk aku cuba

sila letak link kat comment

or better sket, bagi la location dalam googlearth or googlemaps ya !

hehe !

gua dah kemaruk asam pedas neh bebeh !

p/s – korang dah cuba bandung soda ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

47 responses to “Kat Mana Nak Cari “The Best Asam Pedas In Town” Eh ?

  1. Wah, mengidam ke ni? Hehe.

    Reply

  2. kat setiawangsa tu je la yg aku tahu.. :up:

    Reply

  3. perghhh!!!
    terbaek weyh
    terliur akuaku xtahan pedas sgt tp suke gakk makan asam pedas πŸ™‚ πŸ™‚

    Reply

  4. πŸ˜› wahhh asam pedas feveretku…hmm ktne ye i nk suggest?kat dapur umah i kat shh alam..hiks! πŸ™‚

    Reply

  5. nak kena g cari ni asam2 pedas tersebut..
    terliur aku.. πŸ˜‰

    Reply

  6. wah terasa sengal kepala otak aku bila teringatkan asam pedas. my top feberet tu!

    Reply

  7. ha cari yg plg best
    pastu ckp kat aku

    leh nak gi try nnt hihihihi

    Reply

  8. ko kena tag! tgk blogku ye~ πŸ˜›

    Reply

  9. … asam pedas nenek kita.. hahahah πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

    ..sorry knizam, kita main2 je.. πŸ™„

    Reply

  10. aku nak tau jugak….!

    Reply

  11. aku pun suka asam pedas ni.. boleh tak ko specify nama kedai2 tu so senang mau cari..boleh pi try…!

    ..and do try tupai2’s asam pedas..very nice too!

    Reply

  12. tedbaker : hehe mengidam sokmo giler ah. haha ❗

    Reply

  13. strozze : hehe yang tuh aku dah selalu pergi dah. haha πŸ™„

    Reply

  14. enchekcamera : hehe nantikan kemunculan posting pasal top 10 asam pedas kat klang valley ya. hehe :$:

    Reply

  15. aianna : hehe kat dapur tak kira la. haha :$:

    Reply

  16. callister : hehe carik2 jangan tak carik ya. hehe ❗

    Reply

  17. megat : hehe asam pedas memang best giler dowh. hehe ko takde sugegstion ke kat mana best. hehe πŸ˜₯

    Reply

  18. adila : hehe nanti la aku buat top 10 asam pedas kat klang valley neh ok. hehe :mrgreen:

    Reply

  19. adila : hehe aisey banyak la plak tag2 neh dowh. haha πŸ˜€

    Reply

  20. zaki : hehe bekas nasik memang unik. nasik panas2 tau. hehe πŸ˜€

    Reply

  21. nono : hehe ceh saspens adjer. haha πŸ™‚

    Reply

  22. shaxx : hehe nanti la aku buat top 10 asam pedas ok. hehe ❗

    Reply

  23. jingga : hehe nanti la aku compile top 10 asam pedas power kat klang valley neh ok. hehe :mrgreen:

    Reply

  24. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Tetiba Rasa Nak Makan Kat Kedai Makan Rahmat, Pasir Gudang Lah ! Hehe :)

  25. aiyo sedapnya… am kat area umah am ada satu tempat nama dia lambaian seafood.. di sentul raya.. biasa makan tengah hari la tempat dia.. asam pedas dia yummy.. minyak2 dia tu yang buat nampak terliur..

    faveret yer.. kalau datang sini..
    asam pedas pari, lemak rebung sama perot, terung goreng cili, ayam goreng kg.. tiap kali datang mesti makan nasik campor.. lepas makan baru nampak nasik ayam pulak.. presentation dia buat cam nampak sedap.. nak order tapi perot dah kenyang.. tengok jelah..

    Reply

  26. bagus la cerita bab2 kedai makan ni, aku ni jenis tak suka menjelajah cari tempat makan.. so itu masalah bila bawak teman2 wanita keluar.. tak tahu mana best nak bawak makan… erm.. tapi asam pedas adalah lauk paling aku “reject”, entah kenapa x suka.. dari dulu sampai skrg , kat asrama skolah dulu, hari rabu (lauk asam pedas” adalah hari berlapar aku, aku takkan makan lunch hari tu.. dan aku pulak jenis student tidak berduit.. x mampu pulak nak gi cari lauk luar…so berlapar la..

    kalau ayam masak merah best… bykkan entry food best in town ni ek.. huhu…

    Reply

  27. am : hehe ada exact location ke kat ner tempat tu ek ? πŸ™„

    Reply

  28. lochoe : hehe rugi wooooo tak makan asam pedas. pasti terangkat. hehe πŸ™„

    Reply

  29. orang kata, kalau di Johor asam pedas terbaik adalah di Batu Pahat. :up:

    Reply

  30. mediamalaya : hehe yep kat batu pahat. ada 3 tempat. hehe πŸ™‚

    Reply

  31. sentul… Nama area tu Sentul Raya.. sebelah tu ada mid town… ala2 uptown tapi ada 5 gerai je yang menjual.. betul2 dijalan sentul.. berdekatan dengan lrt sentul timor..

    gambar..
    http://www.dealwithdeal.net/iturestoran.JPG

    Reply

  32. am : hehe owh sentul raya ek. nanti aku check kat ner. hehe πŸ™„

    Reply

  33. bro
    kalau ngidam asam pedas, jom singgah Bdr Baru Bangi, tak tahu kena ngan taste kau ke idak.
    Rang aku bila nak makan..* dengan harapan kau ada lagi no aku
    * air bandung tu, aku boleh buat …kita bawak bekal nanti bila makan asam pedas

    Reply

  34. yuz : ada lagi la no ko. aisey jauh la plak bangi nun. ni yang depan pkns tuh ke ? hehe 😳

    Reply

  35. assalammualaikum..saya ada tempat best makan asam pedas tapi kat area johor…lokasi di pekan nanas dan cawangan di kulai nama kedai tu ASAM PEDAS MADU 3 kat google type asam pedas madu 3…

    Reply

    KNizam Reply:

    nazer : kalau kat johor mmg paling best kat batu pahat la kot. anyway saya x pernah sampai lagi ke pekan nanas tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

  36. jom cuba asam pedas madu 3 mesti terangkat punya

    Reply

    KNizam Reply:

    nazer : hehe jauh la plak ngan kl ni. takpe nanti kalau singgah jb pasti akan turun pontian tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

  37. kalau turun jb jangan lupa turun kat tol kulai pastu dalam 5 minit perjalanan tengok belah kiri….sebelum pasaraya tasco kulai..kat situ lah bermastautinnya kedai asam pedas madu 3..

    Reply

    KNizam Reply:

    nazer : wahhhh asam pedas madu 3 ek. dengar nama pun dah best wooooo πŸ™‚

    Reply

  38. salam bro,

    ada satu asam pedas kat area puchong perdana peerrrhhh terangkat beb…rs sekali nak berkali2…kuah boleh hirup punya..

    Reply

  39. Beb ko try kat Damansara Utama (uptown lama)..kat area2 food court dia(belah2 menara Maybank) name kedai xingat la bro..murah2 pon murah…asam pedas pari (masak dlm claypot) + ulam & keropok = RM 4.50 je bro…mmg best la asam pedas nie..mesti mariiiiiiiiii…….

    Reply

    KNizam Reply:

    asam : balik msia nanti aku carik. hehe πŸ™‚

    Reply

  40. blh cuba asam pedas corner tamn setia jaya, kedai hijau itu….satu set baru 6.90

    Reply

    KNizam Reply:

    lynn : alamak dah balik ISB daaaaa hehe πŸ™‚

    Reply

  41. saya suka mkn asam pedas tp kat perak takde yg kaw2. ingat next week nak pi melaka cari asam pedas. asam pedas melaka best. tapi kalau kat klang valley ade lagi senang. saya nak cuba la kedai2 yg disebut kat atas 2. hrp2 menepati citarasa saya. thanks guyz

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge