Kan Ke Best Kalau Ada Taman Herba Macam Jamie Oliver dalam Jamie at Home !

giler ah

aku mmg suka giler rancangan masak neh

paling best sebab dia dengan selamba nya ada taman sendiri

semua herbs dan sayur2 amik secara sempoi je kat taman belakang rumah

kalaulah aku boleh ada mcm tuh kan ke best

nak masak kangkung pegi je belakang rumah, potong kangkung

semua ada, jagung, cili padi, bawang, kacang, kacang panjang, tomato

even kalau nak strawberry pun ada belakang rumah

best giler kan.

korang tak teringin ke nak ada taman herba mcm tu eh ?

drpd tanam bunga2 yang takleh makan, boleh tengok adjer

baiklah tanam herba or buah2an kan. hehe 🙂

p/s – pucuk ubi rebus (amik kat taman sendiri) cecah sambal belacan (cili padi sendiri) pun best woooooo !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Kan Ke Best Kalau Ada Taman Herba Macam Jamie Oliver dalam Jamie at Home !

  1. aku suke accent english dier ngn yg pelat2 “s” tu…
    tapi tak selalu tgk laa…
    selalu tertengok je rancangan dier nih, kalau bukak AFC tu…

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : aku suka sebab kebanyakkan bahan2 dia dia prepare on the spot. pastu nampak practical la kan. hehe 🙂

    Reply

  2. a little of of olive oil..
    a little bit of olive oil..
    olive oil..
    and olive oil..

    long live olive oil…

    Reply

    KNizam Reply:

    beliamuda : haha banyak sangat oil pun x bagus kan. man2 la kan, hehe 🙂

    Reply

  3. Bestkan klu semua ada kat belakang umah…Kat kg dulu ada mini garden..siap tanam asparagus n cekor manis..La ni duduk bdr tnm Pokok cili dlm pasu je….: )

    Reply

    KNizam Reply:

    meria : hehe tuh la kan. semua organix adjer. surelah best kan. ehe 🙂

    Reply

  4. Edible garden..
    Kalaulah aku mempunyai kerajinan utk bercucuk tanam.. Ni ari Sabtu keje je..
    makin malas je nak tanam2. Baja dah melambak di produce oleh YB cacing

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe ko bercucuk tanam dalam facebook je la. hehe 🙂

    Reply

  5. Wah..best2..dijamin sihat…

    KNizam pndai masak ke? Cayala…hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    sitir : la tak tahu masak ek. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge