Kan Ke Bagus Kalau Ada Rancangan Promote Malaysia Macam Perfect Day TV & ScanCook Website Neh !

korang pernah tengok asian food channel or travel n living

kalau pernah korang sure perasan dengan rancangan pasal masakan scandinavian kan

hehe best siot layan rancangan mcm neh kan. hehe 🙂

negara2 scandinavian neh mcm sweden, norway, denmark etc

memang cantek siot negara diaorang

aku respect la ngan diaorang sebab berjaya capitalise negara diaorang yang cantek

kalau check rancangan masakan diaorang takde lah dull

kalau tak silap chef wan ada jugak la buat rancangan from the garden to the kitchen

memang best layan. bukan sebab masakan dia best. yang tuh mmg takde tandingan lah kan

tapi sebab chef memasak dengan view cameran highlands kat belakang dia

memang cool beb. ko imagine la kalau nak tomato ngan kobis segar, petik je kat garden belakang

barulah nama dia from the garden to the kitchen kan. hehe 🙂

– – – – –

negara kita pun cantek jugak, cuma kadang2 takde promosi je kan

aku cekidaut plak website perfect day tv (rancangan masakan pasal Scandinavian cooking)

memang best siot website dia

aku tak sangka plak satu rancangan masakan boleh promote negara masing2 kan

kalaulah ada rancangan macam neh surelah akan ramai lagi pelancong yang akan datang malaysia

aku rasa takde susah mana nak buat rancangan mcm neh kan

kita cuma kena buat rancangan masakan neh outdoor lah

macam buat kat perhentian island ke, redang island ke kan

bila tourist tengok rancangan neh surelah akan tertanya2 kat mana tu eh ?

selain cuti2 malaysia diaorang jugak nak merasa local food kan

aku check dalam website tuh memang lengkap giler

semua info ada beb. daripada segala benda. sampai lah kepada negara2 diaorang

senang la kalau aku nak pergi bercuti ke sana nanti kan. hehe

x sabar2 nak melawat iceland. hehe 🙂

daripada promote pasal rancangan masakan tuh sampailah ke resipi lengkap

diaorang siap promote negara2 kat scandinavian lagi

kalau korang perasan impact ikea kat malaysians pun bukan calang2 kan

tuh baru satu syarikat ikea from sweden yang buat marketing giler2 punya

semua suka pergi ikea kan. hehe aku pun suka gak

simple je gudang dia. dengan masakan sweden yang best tuh

aku check memang sentiasa penuh la cafe dia aku tengok

orang malaysia suka la jugak masakan sweden kan, sedap wooooo a slice of cake daim !

lawa sehhhh bila la aku nak merasa sampai ke negara diaorang kan. hehe 🙂

hehe come kementerian pelancongan !

kena lah buckle up sket kan. kenalah pro active

masakan malaysia juga boleh menjengah dunia

duta masakan malaysia (chef wan) pun akan muncul dalam oprah winfrey show tak lama lagi kan. hehe 🙂

harap2 malaysia akan lebih terkenal selepas neh

terkenalah dengan destinasi percutian unggul

termasuklah makanan2 kita yang pelbagai budaya dan sedap2 belaka. hehe 🙂

malaysia boleh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 responses to “Kan Ke Bagus Kalau Ada Rancangan Promote Malaysia Macam Perfect Day TV & ScanCook Website Neh !

  1. erm.. i memang suka layan AFC & Travel n Living Channel ni. Boleh hilang stress tau. Tambah, kalau host dia hensem dan lawa hikhikhik…

    Reply

    KNizam Reply:

    ada : haha ko layan host je la kan. masak la. hehe 🙂

    Reply

  2. aku layan the naked chef selalunya.
    Malaysia ni bukan nya takde, tapi kekurangan idea aje. Mungkin dia ingat show macam ni remeh, tapi benda-benda macam ni yang akan membuatkan kita rasa .. ‘hmm cantik tempat tu, jom kita bercuti kat sana cuti nanti’ … indirectly.

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : tuh la kan. mmg aku mengidam nak pergi negara2 scandinavia neh. hehe 🙂

    Reply

  3. Hi i have wondered how much you would charge to set your blog style up on my weblog for me, because i truly like the look of your site but i do not know how to create such a nice graphic.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.