Kadar Tambang Pengangkutan Awam Baru ?

hehe baru je announce toll deduction 20% kan

dah announce kenaikan plak. hampeh

kali neh. tambang bas plak naik

tapi aku pelik, kenaikan takde plak disusuli dengan perjanjian untuk menaiktaraf servis

contohnya :

  1. bas/teksi yang bersih
  2. pemandu bas/teksi mesra pengguna
  3. bas tidak berhenti sesuka hati di mana2 untuk makan/toilet break
  4. bas tiba tepat pada masanya
  5. bla bla bla…

– – – – –

lu fikirlah sendiri kan

– – – – –

details here and here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Kadar Tambang Pengangkutan Awam Baru ?

  1. Semalam saya tengok berita.bukan main seronok lagi pemandu teksi ni.

    Reply

    KNizam Reply:

    safar : diaorang seronok la kan. tapi service kenalah upgrade kan. hehe 🙂

    Reply

  2. Untuk rakyat.

    Reply

    KNizam Reply:

    selinap : hehe semuanya untuk rakyat pada pru13 nanti kan. hehe 🙂

    Reply

  3. sebenonya untuk bas ekspres dah memang naik 30% sejak raya tahun lepas.. sepatutnya naik untuk time raya je .. tapi bus company terus charge 30% extra tu sampai sekarang ..so govt announcement ni is to make it permanent je la

    Reply

    KNizam Reply:

    darthmaut : la dah lama la naik eh. memang tak patut la. hampeh je kan. hehe 🙂

    Reply

  4. kenaikan yang tidak membantu rakyat….tak lama lepas tu minyak lak naik harga….

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : memang hampeh je kenaikan neh semua kan. x sabar nak tunggu pru13 lah. hehe 🙂

    Reply

  5. Aku jamin kerajaan sekarang akan tersungkur kerana banyak sangat “tolong rakyat”. Itu saja. Haha.

    Reply

    KNizam Reply:

    affuan : ya betul! aku setuju. memang akan teruk la lepas neh kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge