Kadang2 Rasa Macam Nak Delete Blog Adjer, Tapi Kalau Tak Blogkan Pengalaman Sebagai Rakyat Malaysia (Expat) Kat Islamabad, Nanti Rugilah Kan…

haha aku mmg suka la tajuk yang panjang2 mcm kat atas kan. hehe 🙂

hampeh la google nak crawl blog aku kali neh

aku dah tak kisah dah pr google mahupun alexa ranking, malas nak amik kira

lantak koranglah kan. eh amendalah melalut neh kan

kita sepatutnya bercerita pasal pengalaman kerja aku kat sini

haha biasalah kan tulis blog mcm cikgu mengajar kat white board kan

kadang2 mesti la ada sala. wa dakula mestila ada sala. haha

– – – – –

puas aku fikirkan pasal blog neh masa weekend lepas

rasa nak terminate blog pun ada gak. haha

mungkin life mcm kat dalam prison neh membuatkan aku tension dan bosan giler. haha

dok hotel mahal giler, tapi rasa mcm penjara dowh

rasa dah mcm malas je nak tulis blog, ye lah kan komitmen lepas neh mmg banyak dowh

like i said before i am living in a country yang aku x pernah sampai

new culture, new people, new friends, new food. segala2nya baru kat sini

agama je masih islam ok. hehe 🙂

i am handling a tough job laced with risky environment

so rasanya mcm x sempat la nak update blog kan. hehe 🙂

tapi bila fikir2 balik, rugi la plak kalau aku x catatkan pengalaman aku kat islamabad, pakistan neh

pengalaman yang mmg tak ternilai dengan kata2

aku baru ke kat sini, x sampai seminggu tapi dah mcm2 yang aku lalui, haha sungguh warna warni la hidup kat sini

bila aku lontarkan soalan whether aku patut buat blog pasal pengalaman aku kat islamabad ke idak?

whether aku perlu tulis dalam english or bahasa melayu sepenuhnya?

then ramai giler bagi respons. betul la cakap orang kan

kita akan rasa kehilangan bila sesuatu tuh dah hilang dalam genggaman kita

selama neh aku rasa mcm selesa sangat dok kat malaysia, sekali tercampak ke bumi yang asing

amik ko! haha semuanya rasa lain. dah mcm alien aku kat sini. haha

– – – – –

lepas aku tengok semua respons aku dah amik keputusan nak teruskan life as a blogger kat islamabad pakistan neh

aku rasa mcm sayang plak kalau kesemua pengalaman aku tak dibukukan or diblogkan kan

dan aku akan berblog secara sempoi mix malay dan english. dan mungkin juga sedikit urdu!

aku rasa ini dah cukup 1malaysia kan. hehe 🙂

mula2 aku rasa mcm nak blog dalam full english atau full bahasa melayu

sekali fikir2 balik better rojak kan adjer. sebab utama ialah security

kat sini sungguh berisiko tinggi so aku x mau ada orang dengan selamba badak sumbu adjer tahu aku kat mana, exact location la kan

kalau aku buat blog proper malay or english, senang giler diaorang translate dengan google translate kan

gua ada privacy ok. hehe

lagi satu aku dah puas fikir, biarlah aku tinggalkan full proper english kat pejabat sahaja kan

blog neh akan mengekalkan sempoiness nyer dengan bahasa rojak disulami cendol pulut.

adesssss teringat la kat chendol kat little penang cafe klcc. silent mode kejap. semua sila bertakafur mengenangkan chendol pulut disulami santan pekat dan pulut. letak iced kepal sket. adusssssss haha

so aku akan terus berblog dengan bahasa yang sungguh rojak, sempoi, lebih dekat di hari.

cheewaahhhh gitu!

dan aku juga berharap info2 dalam blog neh akan berguna untuk rakyat malaysia yang lain yang nak datang melawat pakistan secara amnya dan islamabad secara khasnya

sebelum aku datang sini, susah woooo nak jumpa maklumat pasal blogger malaysia kat sini

memang almost takde. kalau ada pun x sampai 5 blog yang tulis pasal pakistan or islamabad

harap2 blog neh berguna lah untuk anda semua kan.

aku akan lebih daripada bersyukur kalau satu hari nanti akan ada orang yang email kat aku thanking aku sebab wujudkan blog neh

so korang akan disajikan dengan berita2 pasal aku kat bumi yang sungguh asing, bumi islamabad neh ok

– – – – –

dah kalau korang perasan aku akan selalu berblog secara live, lebih best kan

lebih mencabar gitu

tengok la nanti, kalau ada specific topic aku akan berblog dalam panjang2 mcm ni

aku sebenarnya susah sket kalau nak berblog kalau takde gambar ok. hehe 🙂

so aku akan selalu buat live blogging, sebab live blogging perlukan pemikiran pantas di tempat kejadian

se sekianlah bebelan aku malam neh

sekarang local time kat islamabad ialah 2312hrs dam local time kuala lumpur ialah 0212hrs

hehe selamat malam islamabad!

– – – –

lupa nak bagitau aku takkan bukukan pengalaman aku

cukuplah dengan adanya blog neh sahaja kan

terima kasih kepada publisher2 yang dah menawarkan khidmat untuk membukukan pengalaman ini

aku hargai tawaran kalian, tapi aku akan rasa lebih sempoi kalau aku tulis dalam blog sahaja

lebih bebas rasanya. lebih sempoi adjer kan. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “Kadang2 Rasa Macam Nak Delete Blog Adjer, Tapi Kalau Tak Blogkan Pengalaman Sebagai Rakyat Malaysia (Expat) Kat Islamabad, Nanti Rugilah Kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.