just arrived at melawati. penat giler siot :)

hahahahah just arrived at taman melawati at about 1900hrs.

sempat aku bershopping and lunch nasi kandar kat lumut town. kereta ok. dah bayar parking rm10,10 for about 24hrs parking tapi pintu exit tak mau bukak! sekali ada intercomm. seb baik la kan. aku dah cakap kat brader parking tuh nak ticket supaya aku boleh swipe masa nak keluar. dia degil gak nak simpan ticket tuh. tak paham aku. hehehehee. sekali nak keluar bar tu tak nak naik. then aku tekan la intercomm tuh kan. sekali keluar suara brader tadi. aku suruh dia naikkan bar barulah dia naikkan bar nak exit tuh. amendelah kan. nyusahkan pokcik adjer. huhuhuhuhu.

beli banyak giler seafood based snacks. for office and for own leisure consumption depan astro channel. heheheheeh 🙂

drove along trunk road – lumut-lekir-sitiawan-teluk intan-bidor. then masuk highway kat bidor plus highway-rawang. keluar kat rawang sebab c nak jam giler babeng kat jln duta. sempat la lalu rawang town-templer park-selayang-batu caves-mrr2-taman melawati. heheheheeh 🙂

perghhhhh sakit belakang aku drive 3 jam lalu trunk road ngan highways. seb baik tol takdelah banyak sangat kan. heheheheh hujan rintik2 all the way. siap lalu sawah padi, lakes and a few estates. masa on the way sempat aku belasah 2 keropok ketam ngan keropok sotong. hahahhahaha sedap siot that keropok sotong. memang berbaloi la beli tadi kan. x sempat amik gambar pun. hahahahaah nanti la aku amik gambar semua seafood snacks yang aku beli tadi ok. berguni2 dowh! hahahahahaha 🙂

all in all distance lebey kurang je ngan lalu exit batu gajah. aku kira tadi

taman melawati to lumut via exit batu gajah = 150km (tmn melawati to exit batu gajah) + 90km (batu gajah to lumut)

lumut to taman melawati via exit bidor = 110km (lumut to bidor exit via teluk intan) + 130km (bidor exit to rawang exit to taman melawati via selayang/templer park)

beza toll amount je la kot. plus saper nak lalu teluk intan malam2 buta kan? hahahahahah seram dowh! x nak aku jumpa mende2 lain malam2 camtuh. hahahahahaha lepas neh tobat la aku nak drive sorang2 ke lumut from kl. giler gelap nak mampus and takut pun ader gak. hahahahahaaha 🙂

siap ada roadblock lagi kat bidor. hehehhehe amende la yg police carik eh?

banyak giler gambar nak upload. blog to post….mandi dulu lar. hahahaha 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 responses to “just arrived at melawati. penat giler siot :)

  1. fuh byk nya updet kau ..

    macam masuk rally jer bunyi nya hehehe

    Reply

  2. hmm… well well well…

    before sampai toll dr putrajaya and cyberjaya ke klia pun ada roadblock…

    ade tanya polis, depa kata ade kes…

    Reply

  3. jeff : eh takdelah banyak. sket jer tuh. ehhehehe 🙂

    kawaii : apa kes eh?

    Reply

  4. ntah… cam serios je, sampai ke sepang pun ada road block… nearly a week jugak la, sebab i slalu berulang ke sepang dr putrajaya via cyberjaya

    Reply

  5. kawaii : giler lama roadblock fiesta. hahahahaha 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge