juadah berbuka 1 ramadhan 1428h

x sempat la plak nak uplad gambar juadah berbuka hari tu kan. ni ha gambar2 dia. more will come la kan. hahahahaha. simple je kali neh. malas nak beli banyak2 sebab sure la akan membazir. syaitan pun dah kena kurung kan.

so kalau membazir tuh, korang la syaitan nyer. hahahahaha.

i tell u lar kan. kalau singgah kat bazaar ramadhan kat malaysia neh, boleh buat satu entry khas pasal jalan2 carik makan.

aku rasa kalau ada journalist dan tukhang amik gambar yang bagus, sure boleh buat buku & sejarah pasal bazaar/pasar ramadhan kat malaysia neh.

siapa sangka kan, nanti satu hari akan jadi tempat pelancong2 datang melawat.

ala2 feast bazaar dalam travel n livin’ tuh. heheheeheheh

yang kat bawah ni nasi kerabu. makanan ruji kat kelantan. heheheh memang sedap beb! lengkap la kan, semua ada sayur ada, daging bakar ada, telur masin pun ader. mcm2 ader la. memang best dowh!

yang kat bawah neh cucur udang. memang cool. garing siot. perasan x aku letak kuah dia dalam lecka2 nyer bekas. hehehehe

yang ni special sket. sup tulang yang dipanaskan kembali. heheheh bukannya apa. kena la beli sup tulang sekali untuk sahur nanti kan. beli je lar roti then masa sahur boleh panaskan balik then makan ngan roti. jimat beb!

kat bawah ni plak caramel pudding yang aku beli kat bazaar ramadhan dalam entry sebelum neh. memang cool siot. sejuk pun sejuk. ada la rasa pahit2 sket kan. hehehehe

so apa korang nyer juadah 1 ramadhan 1428.

dah boleh buat buku dah neh kan. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “juadah berbuka 1 ramadhan 1428h

  1. huhuhu
    the caramel pudding sure does look inviting..

    anyway, menu berbukak ku sgt menyedihkan… nasi gorang ayam berempah (kind of sedap), karipap (special), but i wasted on buying overdried apam balik yg sepatutnya sedap but the kacang semua berterabur sebab kering…

    very frustrated sebab i dah lama tak makan… waa…

    Reply

  2. haha..
    tahun ni macam last year, aku akan pastikan setiap hari, aku berbuka ngan makanan yg berlainan.

    Setiap hari kene ‘main course’ lain & kuih lain. Pelik x? tp, aku buat camtu pn, sbb satu, x nak membazir. dua sebab masa bulan pose ni la, tekak aku nk rase benda lain2 setiap hari. tiga, sebab x nak nnt dkt hujung bln pose, x tau nk makan apa. sume dh telan boring plak. hahah..

    Psr ramadhan tapak downtown cheras dh pegi, jln raja alang dh pegi, psr ramadhan bawah flat aku dh pegi, psr ramadhan sg besi dh pegi. arini, pegi jln TAR plak.

    Jom JALAN JALAN CARIK MAKAN tapi masa nk berbuka je la… hehe..

    Reply

  3. kawaii : hahahahah sabar2

    hasrul : saya belum sempat lagi nak pegi ke jln raja alang yg fames tuh 🙂

    Reply

  4. I’m impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you may have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is one thing that not sufficient people are speaking intelligently about. I’m very happy that I stumbled across this in my seek for something referring to this.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge