Jom Tanam Nenas & Jom Biakkan Pokok Setawar !

hehehe aku baru perasan hari tuh yang pokok nenas kat kg dah berbuah la

hehe lama gak la nak tunggu pokok nenas neh membesar :confusedlot:

ni la 1st time family aku tanam pokok nenas neh

memang cool la kan. hehe nenas neh asal dia akan warna merah 🙄

bila dia dah besar nanti akan warna hijau :mrgreen:

pastu bila dah nak masak atau dah masak, akan jadik warna kuning

hehe tak sabar2 la nak merasa nenas neh kan 🙄

nak buat pajeri nenas or jus nenas ek ? hehe 😈

lagi satu aku perasan pokok setawar pun dah membiak dengan jayanya

bukannya susah sangat pun nak membiakkan pokok setawar neh. hehe

biarkan daun dia hidup pastu korang akan perasan yang kat hujung tuh ada anak2 pokok dia

bila anak pokok tuh besar sket, bolehlah korang amik anak2 pokok tuh

pastu letak je dalam pasu or letas atas tanah. haha

for sure lah akan hidup. siram la sket ya :mrgreen:

dah jadik mcm rancangan agrotek rtm1 plak kat sini kan. hehe 😮

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 responses to “Jom Tanam Nenas & Jom Biakkan Pokok Setawar !

  1. Pingback: negaraku.net

  2. cam best je…

    shifaa’s last blog post..Duit Bersepah-sepah

    Reply

  3. pokok nenas tu berbunga ker knizam?…saya tak pernah tengok bunga nenas…cantik…warna purple…

    masa sekolah dulu saya suka letak daun setawar ni dalam buku…nanti lama2 akar dia akan tumbuh…pastu baru saya letak dalam pasu…suka tengok akar2 dia tu keluar…pokok paling senang membiak…

    as’s last blog post..Kek Sarawak

    Reply

  4. wah. tanam nenas kt umah ye?
    kool.. tp kt umah aku mcm2 jenis tanaman ditanam ayahku..

    pernah bau tak bunga harum sundal malam? harum wo.. hehe

    myadlan’s last blog post..Susuk (2008)

    Reply

  5. as : haha berbunga la. pergi la pontian nak tengok banyak jenis2 nenas. hehe 🙂

    Reply

  6. myadlan : hehe yep kat kampung je. hehe 🙂

    pernah beli that bunga sundal malam. penangan nengok pontianak tuh. hehe 🙂

    Reply

  7. shifaa : hehe mmg best kalau dah masak la itu nenas kan. hehe 🙂

    Reply

  8. kalau pegi pontian pun…tak kan saya nak masuk sembarangan kebun orang…tak pasal2 kena kejar sebab diaorg ingat pencuri nenas…ekekek…

    berbau tak bunga nenas tu knizam?…

    as’s last blog post..Majlis Bertekun

    Reply

  9. as : hehe ala selamba je lah masuk kebun. minta la permission dulu. haha 👿

    Reply

  10. eh sy xpenah tau la plak nanas tu kale camtu dulu sblm hijau hehehehe

    tinggi la pokok setawar tu!
    sy nye rendah2 je

    Adila’s last blog post..I got TAGGED!

    Reply

  11. adila : hehe tu lah kena tanam sendiri baru lah tahu. hehe 🙂

    Reply

  12. pergh..lawa plak nengok nenas tu bro..
    warne ungu2 merah plak tu..

    ezo’s last blog post..Style Baru

    Reply

  13. ezo : hehe memang rupa dah camtuh cantik kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge