Jom Tanam Nenas & Jom Biakkan Pokok Setawar !

hehehe aku baru perasan hari tuh yang pokok nenas kat kg dah berbuah la

hehe lama gak la nak tunggu pokok nenas neh membesar :confusedlot:

ni la 1st time family aku tanam pokok nenas neh

memang cool la kan. hehe nenas neh asal dia akan warna merah 🙄

bila dia dah besar nanti akan warna hijau :mrgreen:

pastu bila dah nak masak atau dah masak, akan jadik warna kuning

hehe tak sabar2 la nak merasa nenas neh kan 🙄

nak buat pajeri nenas or jus nenas ek ? hehe 😈

lagi satu aku perasan pokok setawar pun dah membiak dengan jayanya

bukannya susah sangat pun nak membiakkan pokok setawar neh. hehe

biarkan daun dia hidup pastu korang akan perasan yang kat hujung tuh ada anak2 pokok dia

bila anak pokok tuh besar sket, bolehlah korang amik anak2 pokok tuh

pastu letak je dalam pasu or letas atas tanah. haha

for sure lah akan hidup. siram la sket ya :mrgreen:

dah jadik mcm rancangan agrotek rtm1 plak kat sini kan. hehe 😮

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 responses to “Jom Tanam Nenas & Jom Biakkan Pokok Setawar !

  1. Pingback: negaraku.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.