Jom Serbu Cendol Paling Famous (Masuk Majalah 3 TV3) – Cendol Leman Dawi di Seremban (Exit Senawang) !

hehe malam tadi aku sempat tengok majalah 3

macam biasa aku tertengok trailer, mmg best giler

especially pasal chendol kat seremban tuh

cendol leman dawi !

perghhhh mcm best je kedai makan cendol neh

aku dah check kena exit kat plus senawang, lepas tol pd tuh

hehe surelah kena singgah neh kan

tapi mcm jauh la jugak from the toll exit

kedai dia tepi jalan je

so senang la nak tengok kan. hehe

aku paling terhibur masa dia berceloteh. masa bercerita

perghhhhhh best dowh !

haha surelah aku akan singgah sebab seremban dokek yo !

haha otw balik jasin terus la singgah kan

tambah percummmaaaa beb !

dah la bersih. encik leman dawi bagitau yang semuanya direbus

sudu direbus. mangkuk direbus. memang bersih lah

tambah percuma plak tuh dowh !


yang paling aku tak tahan bila encik leman membebel pasal sejarah malaysia

pasal geografi malaysia. memang menarik

lain daripada kedai yang lain. mmg cool giler eh ! hehe

aku rasa surelah ramai giler orang nak datang ke kedai cendol leman dawi neh

mcm apa yang terjadi kat kedai mee banjir udang mak teh kuala sepetang

famous giler. ramai giler manusia nak datang lepas masuk majalah 3 kan. hehe

cendolllllllllllllllllllll sssaatttttttttttuuuuuuuuuuuuuu !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

70 responses to “Jom Serbu Cendol Paling Famous (Masuk Majalah 3 TV3) – Cendol Leman Dawi di Seremban (Exit Senawang) !

  1. aku pun jugak kisah nih ….

    xsangka betul ada org yg amalkan konsep perniagaan yg mcm nih …

    rupa2nya berpunca dari kisah beliau ketika kecik2 yang tiada duit untuk menambah cendol ….

    kisah di sebalik kisah

    Reply

    dyena Reply:

    ak pon pelik gak ada gak org cam dia jual cara cam 2..gpon org yg penah susah ja taw macamna rasanya bila nak makan xde wet…

    Reply

    KNizam Reply:

    dyena : hehe tuh la kan. lepas neh sure ramai giler ah yang datang. makin laku la. cooL ! πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    razif : tuh la kan. kalau dah meniaga ikhlas. sure akan laku giler punyalah kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. wei cam bes jer dengar pasal cendol ni…
    tmpat die kat seremban kat area mane???
    bukan main luas seremban tu…
    sesiapa leh tolong bgtau aku kat ne k…

    Reply

    KNizam Reply:

    pidot : exit senawang/seremban pastu terus ke kanan. senang je kot. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. heh.. dah masuk tv..
    makin berderet la orang datang kedai dia nie..

    Reply

    KNizam Reply:

    menteil : hehe tuh la kan. surelah lepas kalau aku nak pergi terus habes cendol dia. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. aku ngk gak smalam M3.. hehehe… mula2 cam pelik.. pakcik ni mental ke ape.. membebel-bebel time orang nak makan.. oh, upanya itu mmg konsep kedai dia..

    paling pelik, boleh tambah free berapa banyak kali plak tu.. wow.. ini kena pergi ni.. hehehe….

    umah aku nak ke seremban dalam 2 jam gitu.. sigh ~

    Reply

    KNizam Reply:

    khai : wahhhhh apa lagi pi lah. ada apalah sangat 2 jam dibandingkan dengan kepuasan menghirup chedol hak milik kekaaaallllll. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. HUHU…
    aku riso sbb pakcik ni asik membebel je…
    sekali skale takpe la, kalau dah hari2, takut jelak lak…

    hak milik kokal, hak milik kokal…haha

    Reply

    KNizam Reply:

    cekgubh : haha terngiang2 lagi aku perkataan hak milik kokkaaaaalllll tuh. haha πŸ™‚

    Reply

  6. weh.. hahaha cendol pulut kegemaran aku,
    gile ah… nak pegi gak.. tapi masalahnye kalai kijer macam ni.
    susah le skit… tapi insyaallah satu hari nanti sampai jugak ar
    kot.. kot.. erm…

    weh bro, aku dah berjaya setup live posting. tapi aku rase
    ade kemungkinan template aku tak support kot. sebab utk image
    die keluar text css html yang macam cacing tuh… puas aku
    check seting. tak tau per silap. bleh bagi tunjuk ajar~

    thanks!

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe nampak sedapje kan cendol tuh semua. haruslah aku cuba bila balik jasin nanti ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. hoh..dah berbelas tahun last2 popular gak dia..actually aku dari kecik dah rasa cendol dia..dari zaman dia bawak van jer..pastu up cket lagi..up lagi..

    tak pernah miss balik kampung ikut jalan lama, mesti singgah kedai dia jap pekena cendol leman dawi nih..dari aku umur 8 tahun sampai la sekarang..

    memang best..disyorkan..

    Reply

    KNizam Reply:

    uzair : la dah famous lama giler ah kiranya leman dawi neh eh. cool lah. apsal la semalam neh takde promosi. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. nampak menarik cendol dia tuh…gamak nyer mamat ni berhijrah dari kuala bukak kedai kat seremban kot? haha

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : hehe banyak la ko. kalau dia bukak kat kuala banyak la lagi cerita sejarah dia kena hafal. hehe πŸ™‚

    Reply

  9. nak tempah satu leh…hoho

    Reply

    KNizam Reply:

    aman : haha hak milik kekal lah ! hehe πŸ™‚

    Reply

  10. mcm best. ntah bila aku berkesempatan nak merasa ni.. xda web ke dia ni? wat order online ke? hihi

    Reply

    KNizam Reply:

    the12 : hehe kena pergi online la kalo camtuh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. lepas tol senawang tu masuk mana?

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : masuk kanan. cuba ko google. teurs jumpa googlemaps dia ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  12. hohohoh dah 2 kali kot lkeman dawi ni masuk M3… hohoho cendol ni btol2 beberapa km je dari skolah aku.. tp aku tak pernah pon makan.. hahahah

    Reply

    KNizam Reply:

    topo : aisey rugilah ko kalau camtu. cendol famous malay neh ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  13. cendol hakmilik kekal..hehehebolehh bikin tagline ni..

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : hehe tuh la kan. tagline af nanti. haha πŸ™‚

    Reply

  14. Memang nampak cam best je..
    nanti ko tapaukan masa nak balik jasin nanti..

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : ala tapau2 boring lah. kita minum terus la kat sana kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  15. Wah banyaknyer percuma..bagus nie…kena pergi ni..kalau ke seremban sure kena singgah nie..memang berduyun laa orang ke sana..

    Reply

    KNizam Reply:

    shaffik : tuh la kan. lepas neh sure dah famous giler lah cendol leman dawi neh. sure cepat habes. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. tak rugi ke??..

    Reply

    KNizam Reply:

    wan : kalau dah jual banyak2 surelah x rugi kot πŸ™‚

    Reply

  17. ade gak beberapa kali abg aku ajak bila balik dr kl ke melaka.. tp besanya mesti tutup, tensel tol..

    Reply

    KNizam Reply:

    bd : aisey mmg selalu tutup sebab cepat habes kot. hehe kena call lah dulu gamaknyer kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  18. kalo pekena cendol pas solat jumaat.. perghhhh, mancongkammm bebb

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : perghhhhhhhhhhhhhhh mmg masyukkkkk la en_Me πŸ™‚

    Reply

  19. perghh cendol!!
    baru je beberapa ari lps aku ckp aku mau carik cendol kot2 ade kat chinatown haha

    Reply

    KNizam Reply:

    adila : hehe susah ke nak dapat cendol kat sana eh. buat sendiri la. hehe πŸ™‚

    Reply

  20. mmmmmmmmm..

    Reply

    KNizam Reply:

    dyena : hhmmmmmmm apa eh ? hehe πŸ™‚

    Reply

  21. camna ea??nak g sana??

    Reply

    KNizam Reply:

    dyena : ikut senawang exit. pusing kanan je. hehe πŸ™‚

    Reply

  22. cendol dia tade ais kan?aku rasa cam tak npk ais pon…

    tapi mmg murah rezeki betul la pakcik ni…selamba je bg free…

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : tuh lakan. tapi fikir2 balik. sorang mampu habiskan 2 mangkuk je kot. hehe πŸ™‚

    Reply

  23. Entri Knizam kali ini pekat ngan keyword ‘gilerrrrr’..hehe..aku pun nak try jugak cendol nih..

    @knizam : cemana ko membahagikan masa memberi komen di blog-blog member lain ek?errmm..sebab..setiap blog yang saya lawati..yang pasti nama Knizam ada..mungkinkah anda menggunakan teknik ‘outsourcing commenting’?

    Reply

  24. cendol leman dawi ni nampak sedaplah. nak cendol jagung satu. jagung kasi lebeh! πŸ™‚

    Reply

  25. aduh sedapnya……kat jb nie yang sedap abc aje cendol susah nak cari.

    Reply

  26. pergh…apa lagi bro..makan malaya r..haha..
    macam best neh..nak pergi try r..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.