Jom Minum kat Tg Bidara !



Jom Minum kat Tg Bidara !, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Jom Minum kat Tg Bidara !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Jom Minum kat Tg Bidara !

  1. pergh…
    ade lagi ke air botol macam ni?
    aku ingat da pupus da.
    ni air botol berkarbonat zaman masa aku kecik2 dulu ni.

    pcuserz coretan terakhir…Cakra Alam on Asia Hebat TV3

    Reply

  2. dulu masa sekolah rendah aku selalu curi2 keluar dari kawasan sekolah ke satu gerai kecil ada jual air sarsaparilla dalam botol cam ni…. best wooo!

    Reply

  3. mmg adelagi…kat tempat aku masih ade lagi..tapi tulisan cina nie xdealah..
    murah jea bro..RM0.50 jea satu botol…org panggil air oren kelantan..huhuhu

    Reply

  4. halal ke air botol ni? was-was aku…

    Reply

  5. Jingga Studies

    kampung arwah mak aku pun kat melaka…bukit baru…yes org melaka ni memang unik and a very happy (almost manic) lots…and those sodas tak tau la hanya jumpa kat melaka je haha….and for a note, i am quite saddened with what is happening there eg kepala bab* etcs..the melakan used to get along very well amonst each others, better than the rest of the country…

    sekian, lahabau kau!
    dak jingga

    Reply

  6. Those bottles are sooo classic 🙂

    Reply

  7. hahah…
    botol ni senang nk jupe kalau balik melaka je…
    huhu..
    teringat kalau beraye rumah sedara-mare kat melaka, musti hidang air nih..
    sempoii…

    Reply

  8. 19zim : hehe takde la pelik mana pun. minuman lama2 neh. tapi sedap ok. hehe :mrgreen:

    Reply

  9. pcuserz : hehe ada banyak kat melaka. datang la tg bidara. sure jumpa. hehe :mrgreen:

    Reply

  10. shaxx : hehe ko mmg jahat la masa kecik2 ek. hehe ❗

    Reply

  11. alif : hehe yep murah giler dowh. hehe 🙂

    Reply

  12. emme : hehe halal wehhhh. hehe 🙂

    Reply

  13. jingga : hehe yep kat melaka memang banyak giler air botol neh. alternative to coke ngan pepsi la kan. hehe lahabau cakcibau ulau melengkau atas pagau. haha :mrgreen:

    Reply

  14. hafidz : hehe yep so classic kan. hehe :$:

    Reply

  15. cikgu : hehe yep kat rumah2 melaka mostly ada air neh kan. hehe 🙄

    Reply

  16. Myza pun baru bawak balik air macam tu dari K. Kangsar. U still can find those drinks in the Northern region! Memang sedap dan murah…. tapi agak manis! Terpaksa tambah air sejuk atau ais byk2 baru kurang sikit manisnya!

    Reply

  17. ada lagi ke botol camni… huhu…

    Reply

  18. myza : hehe kat uthagha pun ada lagi ek. hehe 😀

    Reply

  19. buzzy : hehe ada la. singgah la kat tg bidara, hehe 😀

    Reply

  20. nostalgic, ingatla raya masa kecik2 my arwah grandpa nanti beli ayaq gas botoi2 camni…

    tapi botoi ni cam botoi cuka la pulak

    Reply

  21. kawaii : yep kat kg2 je yg ada neh. hehe 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge