Jom Kita Check Blog Loading Time Kat Pingdom.com !

tadi aku bloghopping

ternampak posting by life4hire pasal blog loading time

perghhh dah lama aku mencari benda neh

hehe senang sket nak monitor load time blog aku neh

hehe load time dalam 6 seconds la.

yg buat lambat biasa la gambar2 flickR

hehe aku memang suka upload kat flickR dulu

then paste the link kat blog aku. hehe

cepat ke lambat ek ?

rasanya mcm cepat la kan. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Jom Kita Check Blog Loading Time Kat Pingdom.com !

  1. Aisey.. laju giler.. baru jap td aku comment lepas ko comemnt kat life4hire blog.. ko dah post.. hahah..

    ps : aku nye site slow beb low.. nanti aku post kat blog..

    Mr Ams last blog post..Bill gates VS Steve Jobs

    Reply

  2. mr am : hehe efficient giler kan. aku memang suka ngan benda2 techie camni. hehe :mrgreen:

    Reply

  3. hmmm..laju tuh beb…dulu punya slow time ko pakai theme sama ngan aku..xpon time ko guna gambar bebanyak cam samsung TV nyer post tuh…ko nk bg cepat…ko letak “read more” la… 😀

    gambar kasi kuar lepas read more tuh…hehe

    |1f34|-|1r3s last blog post..What happens when your office mates read your blog?

    Reply

  4. I would also recommend to use this online free performance testing tool – http://Site-Perf.com/

    It measure loading speed of page and it’s requisites (images/js/css) like browsers do and shows nice detailed chart – so you can easily spot bottlenecks. It’s very detailed and accurate, supports a lot of features like Keep-Alive and HTTP-compression.

    Also useful feature is that this tool can measure quality of internet link of your server.

    Reply

  5. Uiks… nice .. ble try ni… thanks for sharing bro… 😀

    Adrys last blog post..My View : Gay/Lesbian

    Reply

  6. life4hire : hehe aku kena letak gak la 1 gambar sebelum “read more” nak bagi menarik sket. hehe 😀

    Reply

  7. zuborg : hehe thanks for the tips. really appreciate that. :mrgreen:

    Reply

  8. adry : hehe no prob bro. hehe 👿

    Reply

  9. modus operandi kita sama. nk bagi menarik. hehe!

    Reply

  10. et : hehe tu la pasal kan. hehe nak bagi cool dan cun sket. takde gambaq boringlah. hehe :confusedlot:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge