Jom Kita Beli Pelita Buloh, Malam Ni Malam 7 Likur Weiii ! Hehe :)

jangan salah sangka

aku tak beli pelita neh pagi tadi ok

pelita neh semua ada yang aku beli tahun lepas

ada yang aku beli kat jasin hari tuh

memang cantik kan design pelita buloh neh

macam yang aku cakap sebelum neh

kalau nak beli jangan beli yang ada lilit puteh tuh

just beli yang ada anyam keliling tuh

yang lilit puteh tuh akan hancus reput menjelangnyer aidilfitri tahun depan ok

pastu pelita neh kena simpan baik2

kalo tak korang akan tak nampak lagi tahun depan

tahun neh aku beli lagi 6 pelita buloh

yang berkilat2 kat atas dalam baldi tuh yang barulah ok.

memang cun. tunggu malam je nak isi minyak tanah kan. hehe 🙂

pelita neh kena guna minyak tanah

jangan plak guna minyak petrol ok. haha

minyak petrol hanya untuk mesin rumput sahaja ya. hehe

minyak tanah sekarang dah mahal. mahal giler dowh !

masa aku isi minyak tanah kat pasar basah kat jasin

harga dalam rm70 sebotol size a&w rootbeer tuh

mahal gilos ah ! haha

tapi sebab nak meraikan malam 7 likur punya pasal

aku sanggup beli. haha

tak rock la kalau takde pelita kat laman waktu malam kan. hehe

cantik kan bila dah dok kat depan laman rumah korang. hehe

aku suka la dengan pelita neh

memang boleh jadi deko hari siang

dan menerangkan malam 7 likur di rumah kita

banyak gak jelaga yang dihasilkan

tapi bau dia best gak ok. menusuk hidung waktu malam.. hehe

bebudak nak main bunga api pun senang 😀

cucuh je kat pelita buloh tuh kan. hehe :halo:

korang ada gambar pelita waktu siang ?

lepas neh aku akan post gambar pelita waktu malam plaks. 🙄

ahaks ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 responses to “Jom Kita Beli Pelita Buloh, Malam Ni Malam 7 Likur Weiii ! Hehe :)

  1. Ah..Huh setakat beli pelita kat pasar basah Jasin tak singgah umah aku tak guna gak bro….

    zool’s last blog post..Tag dari NR Yummie

    Reply

  2. Zam, skang ni minyak tanah dah mahal le…
    nak pasang pun rase ralat je…
    err…
    kalau umah kampung beshle pakai nih, klau kwsan perumah jgn buat pasal…terbakar umah!

    BaniHassim’s last blog post..Warna-warni Aidilfitri

    Reply

  3. zool : hehe rumah ko kat jasin ke. bagi coordinate googlearth…. hehe 🙄

    Reply

  4. bani : hehe ye tak ye gak kan. pasang pelita letrik dah ler. hehe 🙄

    Reply

  5. haik.. bro bari pasang pelita malam ni ker???
    mane laa aku nak carik gambar pelita time siang malam ni??
    Aku balik kampung pon… besok nak raya, malam ni baru sampai.
    tak kire tertidur kat highway…. lampu neon je bertaburan dikala aku memandu. Orang balik kampung time tuh macam nak masuk F1.

    Panjat bukit karak… macam lipas kudung.. tak taw laa enjin jeneh ape depa pakai… aku puas laa merangkak nak abiskan perjalanan. Bosing siot drive sorang sorang…. erm.. taun depan laa kot drive berdua plak… yippieeee~

    Kreuger®

    kreuger’s last blog post..Logo – Mr. Nikillas @ Encik Sallikin

    Reply

  6. kreuger : hehe good luck ! hehe 👿

    Reply

  7. hey… teman pun ada pelita nie ler… siap load gambo on hari raya. tengok ler gambo tu… cantik tak? teman suka. kekononnta macam prop, tapi tak hehee… 😀

    ku E’s last blog post..shopinggggg!!!… for jewelry & watches, the SHOPwiki way…

    Reply

  8. Khai LaminoB-)

    Haha ada skali tu sampai tebakar kat atas:-D

    Reply

  9. kue : hehe wahhhh ada gak ek. hehe mcm prop plak eh. nanti saya post gambar pelita waktu malam. lagi cunn wooooo 🙄

    Reply

  10. khai lamino : haha gambar pelita terbakar waktu malam akan diupload malam ni ok. haha 😥

    Reply

  11. nk tanye pelita buloh 2 sebatang brapa harga ye?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge