Jom Buat Visa Ke Pakistan @ Jln Ampang

Haha lepas neh aku akan buat tips nak apply visa kat high commission pakistan kat jalan ampang
Sekarang aku dah amik number tengah tunggu giliran dipanggil adjer
walaupun high comm neh start business at 0930hrs tapi boleh amik number lagi awal
Ada 2 kaunter, sebelah kiri untuk buat ic pakistan, sebelah kanan untuk visa
Number yg korang akan amik tuh untuk sebelah kanan sahaja
Tak applicable untuk sebelah kiri sebab tuh korang akan nampak org beratur sebelah kaunter kiri tuh
lagi satu bila masuk dalam waiting room neh mmg sebijik mcm kat islamabad dah
Dengan poster2 pakistan semua ada, tv pun pasang channel berita tv zong pakistan
Diaorang punya national language dalam urdu, mmg sepatah aku x paham
Aku tengok tulisan urdu neh dah mcm ala2 jawi la plak
Tunggulah aku belajar urdu sekali kat sana nanti
Hehe number korang akan dipanggil dengan cepatnya. So please do alert ok
Lepas submit semua doc dia akan bagi resit and then kena datang balik ke high comm kl kul 1630hrs amik passport ori yg dah ada visa korang
Aku dah kira one step away je sebelum ke islamabad neh
Tiket pun dah ada dalam tangan dah. Hehe
Lagi satu pasal parking, sebelah high comm ada parking besar. Tapi aku tengokmby kul 1000hrs dah penuh la plak
So kalau dah penuh, petang neh kalau aku datang kena parking kat saloma bistro or matic depan high comm la jawabnya kot kan
Btw high comm kl pakistan neh betul2 sebelum hotel renaissance, depan saloma bistro ngan matic kat jalan ampang.
Kalau korang dari elevated highway amik exit bukit bintang then masuk kiri ke hotel renaissance lepas traffic light
Pakistan here i come ! Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Jom Buat Visa Ke Pakistan @ Jln Ampang

  1. wah panjangnya . . .

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : haha sakit tangan woooo menaip pakai e71 ok. hehe 🙂

    Reply

  2. Wahhh… so comprehensive guide… hehehe… all the best as expat!

    Reply

    KNizam Reply:

    miga : hehe senang lepas ni sapa nak ganti aku kan. hehe 🙂

    Reply

  3. ah, dekat je.
    jln ampang ni, kalau nk carik kedutaan, selalunya org konfius sbb byk sgt kedutaan kat sini.

    Reply

    KNizam Reply:

    nana : neh sebelah renai hotel adjer. senang giler nak carik wooooo hehe 🙂

    Reply

  4. bro leh gtau prosedur dpt visa visit pakistan….
    kena tunjuk tiket return kan?
    agak2 conpem lulus tak?

    Reply

    KNizam Reply:

    fauzi : kalau pergi official ie business x perlu rasanya. kalau pergi holiday kena la kot. cuba call direct. diaorang jawab punya. hehe 🙂

    Reply

  5. salam. nak tanya, kalau saya tinggal kt penang, nk apply visa ke pakistan kena dtg jln ampang gak ke?

    Reply

    KNizam Reply:

    mike : saya x pasti. kena call direct ke highcomm di KL ya 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge