Jelajah Pulau2 Satu Malaysia !

tetiba aku rasa nak buat planning nak pergi pulau2 kat malaysia neh

terasa nak cuti2 malaysia lah plak kan

tapi bukan masa cuti sekolah la. sebab semua jam packed dengan manusia

aku nak pergi rileks2 je. nak snorkelling

*amacam ?

ok tak kalu pegi pulau2 kat atas nun !

cun giloosssss beb ! haha

kalau ada rezeki nak fun diving jugak. hehe

antara dalam list ialah :

  • perhentian island
  • redang island
  • langkayan island
  • sipadan island
  • mabul island
  • mataking island
  • langkawi island
  • lang tengah island
  • sibu island
  • tioman island
  • etc etc

hehe siapa pernah pergi kesemua pulau2 kat atas eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “Jelajah Pulau2 Satu Malaysia !

  1. fuh, satu niat yg murni tu, cuti dalam negara lebih diutamakan. Tapi walomacamanapun saya pun serupa macam tu jugak, kalolah dapat pergi kat pulau2 tu… cuma budget restrained pulak. Dulu pernah pergi Tioman…. dia punya feel semacam lah. Air yg jernih mcm dalam swimming pool, batu karang dan ikan yg berwarna-warni, mandi air paip dari gunung….

    Reply

    KNizam Reply:

    yazid : hehe tuh la kan. dalam malaysia pun tak habis rounding lagi la. hehe 🙂

    Reply

  2. waahh….tengok pemandangan pulau nie…. membuatkan saya nak plan trip jeee

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : hehe apa lagi. plan adjer lah. hehe 🙂

    Reply

  3. Pulau Sibu & Tioman dah biasa pi, kat Johor ada juga pulau yang cantik mcm Pulau Rawa. Kalau nak pi pulau buatan manusia pulak, ape kata pi sentosa island. Tak ade ombak, airnya tenang aje . . . .

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : ala sentosa island x best mcm perhentian etc. hehe 🙂

    Reply

  4. jom la pi desaru… best..

    Reply

    KNizam Reply:

    nina : baik pi sibu island. lagi best kot. hehe 🙂

    Reply

  5. byk2 pulau pulau pinang gak paling best hihih

    Reply

    KNizam Reply:

    zamz : tuh banyak makanan je la kan. hehe 🙂

    Reply

  6. apasal pulau redang kena cancel? ahahah
    gi langkawi lerr,nk shopping pon senang 😛

    Reply

    KNizam Reply:

    blowie : sebab dah pernah pegi 2-3 kali. hehe 🙂

    Reply

  7. hahahah….
    selalu camtu dah,,,time tensen boring je
    mulala browse cari pulau2 yg hebat utk di lawatkan
    mulala berangan..snorkelingla..bbq la…lepak tepi lautla
    tapi haram,.,,,x pegi2 nye…kali terakhir gi Tioman
    gi Pangkor baru2 ni pun sbb kursus…hua huahua
    sayala….
    lau en nizam mungkin dah menjadi plan nye
    hehehehe….hebat2 hebat2

    Reply

    KNizam Reply:

    cikluna : haha samalah. kan ke kalau boring2 terus buat planning nak bercuti adjer kan. ehe 🙂

    Reply

  8. Darth Maut

    Pergi Pulau Tengah la .. selamatkan anjing2 yg kena buang tu..

    Reply

    KNizam Reply:

    darthmaut : haha nak makan ketam la kat pulau ketam nun. hehee 🙂

    Reply

  9. spa2 yg brminat nk join sy naik gunung kinabalu,masih ada kekosongan 2 org…rm400 seorang tok nek gunung

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge