cuti2 malaysia & jalan2 cari makan kat penang weekend nih

what your suggestion(s) eh?
cukup ke senarai2 kat bawah nih untuk dihabiskan satu weekend ni?

list of jalan2 carik makan penang + georgetown + batu feringghi + tg bungah + teluk bahang + bukit jambul + butterworth + seberang jaya

  • nasi kandar line clear
  • nasi kandar penang road / chulia street junction
  • nasi kandar tamil street, dekat dengan penang road – kedai 1st lepas masuk, nasi prepared by indian muslim, sure halal
  • nasi kandar beratoq – sebelah masjid kapitan klin, open 2300hrs onwards & kena beratur panjang giler – latiff ibrahim & dato’ lat suka makanan kat sini. hehehehe
  • mee goreng / mee rebus mamak da bomb – burmah road / bangkok road intersection – ask for mee goreng jones road… tapi dia buat kat jones road
  • iced kacang @ abc swatow lane – off burmah road
  • kuey tiaw kerang – sani char kuey tiaw dekat ngan usm penang, minden
  • mee udang sg dua – dekat snake temple dan dekat seberang jaya pun ada lar
  • passemboq gurney drive – awas kalau kena katoq!
  • char kuey tiaw gurney drive – kalau nak yang style basah = char kuey tiaw & kalau nak style kering minta kuey tiaw goreng adjer!
  • seafood tg tokong – tak hengat la plak nama kedai
  • restoran end of the world – kedai cina tapi seafood fresh and by the sea, dekat batu feringghi, roundabout teluk bahang, turn right. pergi straight, stop sebelum kereta masuk laut. on your left is the seafood shop
  • laksa kat gurney drive
  • laksa kat teluk bahang

thanks syed khaled al-juned for then valuable info! akan kucari dan mulakan siri jalan2 carik makan kat penang nih. huahuahua

list of cuti2 malaysia kat penang island + batu feringghi + teluk bahang + tg bungah + butterworth + george town + bukit jambul + seberang prai + seberang jaya

  • snake temple – dekat dengan renesas semiconductor & bayan lepas airport
  • bukit bendera + keretapi bukit – dekat dengan air hitam
  • pantai batu feringghi – drive terus ke gurney drive and then terus ke batu feringghi
  • night market batu feringghi – ada banyak dvd murah2 mcm lowyat. area ni ada banyak restaurant lebanese and arab style. memang ramai pak arab pun kat area nih
  • tropical fruit farm – dekat teluk bahang
  • teluk bahang dam
  • lighthouse muka head – dekat hujung taman negara penang
  • spice tropical garden – menghala ke teluk bahang gak
  • penang butterfly farm – 1st butterfly farm kat malaysia ni. before kl lagi!
  • chowrasta market – also known as little india kat penang nih
  • kek lok si temple – temple yang besar giler
  • masjid terapung tg bungah – masjid baru, style terapung yang lawa lar
  • perkampungan nelayan teluk bahang – boleh tengok ikan2 fresh di bawa naik
  • padang kota – boleh jugak kalau nak jalan2 carik makan kat sini
  • pegi jalan2 kat gate shopping complex – ada barang2 it kat sini lar
  • aquarium lkim @ batu maung – pusat penyelidikan perikana lkim. ada ikan2 kerapu besar2 kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “cuti2 malaysia & jalan2 cari makan kat penang weekend nih

  1. why u cancelled line clear nasik kandaq?
    one more spot is nasik kandaq at masjid kapitan keling… for best result go at 12 midnight, lauk time tu sedap2 belaka…

    sani char kuey teow tu ada di merata tempat dan memang sedap… 2 pinggan blh abih

    Reply

  2. kawaii : yang dah cancel (letak line) tu tandanya dah selesai dilaksanakan or dah makan. 🙂

    Reply

  3. rindunya nak makan….
    dah lama tak makan nasik kandaq piau2 penang..
    makanan kat putrajaya tak berapa nak best..

    anyway u sepatutnya bubuh list ni jauh lebih awal, because last week i balik penang…

    there are some on the list yg i baru tau, although i’m a penangite 🙂

    Reply

  4. kawaii : list ni pun dapat last minute from my friend. dah x leh nat wat apa2 dah.

    Reply

  5. tak pe tak pe…

    i nak amik list ni…. opismate i sumer jenis appreciate food aka kuat menTEKE… hehe

    pinjam ye… 😉

    Reply

  6. madam zaini

    assalamualaikum , thanks for the food corner that u’ve listed.. next month.. awal june…. kkami nak ke penang, so, i will try to visit, those places yang you dah list kan.. very interisting… nak cuti2 cari makan di penang nih.. tak sabar…..

    Reply

    KNizam Reply:

    madam : hehe JJCM penang ek hehe 🙂

    Reply

  7. madam zaini

    salam.. saya dah pergi ke penang.. tapi tak banyak tempat saya dapat pergi, hanya dua malam disana… so… apa yang dapat iya lah, makan nasi kandaq di line clear. and passemboq di padang brown..kami pergi jugak ke kota lama. tapi tak makan pun passembor.. tak berani hehehehe.. takut kene ketok…any way.. dua malam tuu tak cukup masa nak pergi la… perut tak sempat nak lega… may be pergi kesana kene satu minggu, baru puas merata dapat cari makan…betul tak?

    Reply

    KNizam Reply:

    madam : haah mmg sekejap sgt tu ok hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge