Jalan2 Cari Makan kat Batu Pahat, Johor via Batu Pahat Blog [at] batupahat[dot]org ! Hehe :)

tak sangka plak ada jugak blogger yang buat special blog pasal batu pahat

dulu masa keje kat jb selalu jugak aku turun batu pahat

so aku tahu lah jugak semua famous places to dine. tempat2 best kat batu pahat

yang aku tak lupa ialah asam pedas !

yes ada dekat 3 kedai asam pedas kat batu pahat neh tau !

yang bestnyer batu pahat neh makan waktu pagi dan bukannya tengah hari

kalau korang datang tengah hari alamatnya dah habis lah kan. hehe

so kalau nak datang make sure datang masa tengah hari ok. hehe

siapa yang minat beriyani pun ada gak kat batu pahat. memang famous giler. beriyani gam shah yang kat food court depan hospital tuh paling famous rasanya. memang ramai giler manusia kat situ ! hehe beriyani gam neh dia masak ayam sekali dengan nasi beriyani. so all the flavours ada dok kat dalam periuk la kan. tuh yang buat dia sedap tuh. hehe

lagi satu minuman yang aku tak leh lupa kat batu pahat ialah bandung soda !

yep bukan nyer senang tau nak buat bandung soda neh

kalau tak reti buat sure jadik lain. sure berketul2 putih la dalam bandung tuh ! haha

so kalau sapa2 craving for nasi beriyani, asam pedas or even bandung soda, just drive je ke batu pahat. sure dapat apa yang korang nak punyalah. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “Jalan2 Cari Makan kat Batu Pahat, Johor via Batu Pahat Blog [at] batupahat[dot]org ! Hehe :)

  1. phew..! pening sesaat baca tajuk entri ni. hahaha

    ixoras last blog post..Something Right

    Reply

  2. ixora : hehe tu la objectifnyer. nak bagi semua penin. hehe 🙂

    Reply

  3. Argh..last time ke batu pahat thn 2006..insya-allah kalau ada rezeki akan kesana lagi kot thn ni.

    catzers last blog post..Oh..Oreo Spill

    Reply

  4. catzer : hehehe nak kena pekena asam pedas batu pahat tuh. hehe 🙂

    Reply

  5. hmm,bila la saya nk sampai ke johor ni? huu.. nak kawin ngn org johor la. bleh balik johor selalu. hahahahha

    ixoras last blog post..Kongsilah ilmu walau setitis..

    Reply

  6. ixora : masakan johor best2 wooooo 🙂

    Reply

  7. huhu Batu Pahat tempat keluarga belah abah aku terutama Parit Yaani,Parit Raja ngan Yong Peng.huhu

    MrCleans last blog post..Aduh lembik pulak…

    Reply

  8. mrclean : wahhh di parit raja ada asam pedas yang best giler. tepi kuala tuh kan. perghhhhh bestnyer. hehe 🙂

    Reply

  9. hyee…. saya org ayer baloi, pontian, johor!! heheheh… tp jarang turun BP ni. =(

    Reply

  10. nur : hehe dah dekat sangat dah tuh 🙂

    Reply

  11. owhh.. awak keje mana skrg?? huu.. 1st time g ur page =)

    Reply

  12. nur : keje kl lah. haha

    Reply

  13. Satu lgi tmpat di waktu mlm ialah BP walk. Boleh kena soup .

    Reply

    KNizam Reply:

    kuntong : wahhhhh pekena soup pastu ngan roti. eh mee racun best gak kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge