Jadual Waktu Imsak & Berbuka Puasa Tahun 1429H / 2008M Malaysia !

kejap je dah nak puasa kan

pejam celik, pejam celik dah 1 ramadhan 1429H

so korang klik je lah kat atas neh kalau nak tahu

waktu imsak & berbuka puasa bagi seluruh malaysia tahun 1429h atau 2008m.

jadual from utusan malaysia dan jakim. hehe 🙂

puasa jangan tak puasa ok.

malam ni kita terawih ramai2. hehe

rasa best je kan bila tiba ramadhan

nampak ramai yang pergi masjid. seronok je rasa

lepas terawih ada moreh plak tuh kat masjid

bebudak pun ramai kat masjid. seronok mereka bermain. hehe

jom kita penuhkan rumah Allah !

dan jangan lupa, tatkala kita seronok berpuasa ada rakan2 muslim kita yang sengsara setelah dilanda bencana di china ya. sama2lah kita doakan mereka selamat.

Seluruh Kuala Lumpur [Kembali]

Tarikh Hari Imsak Berbuka/Maghrib
01-09-2008 Isnin 5:42 19:20
02-09-2008 Selasa 5:41 19:20
03-09-2008 Rabu 5:41 19:20
04-09-2008 Khamis 5:41 19:19
05-09-2008 Jumaat 5:41 19:19
06-09-2008 Sabtu 5:41 19:18
07-09-2008 Ahad 5:41 19:18
08-09-2008 Isnin 5:40 19:17
09-09-2008 Selasa 5:40 19:17
10-09-2008 Rabu 5:40 19:16
11-09-2008 Khamis 5:40 19:16
12-09-2008 Jumaat 5:40 19:16
13-09-2008 Sabtu 5:39 19:15
14-09-2008 Ahad 5:39 19:15
15-09-2008 Isnin 5:39 19:14
16-09-2008 Selasa 5:39 19:14
17-09-2008 Rabu 5:39 19:13
18-09-2008 Khamis 5:38 19:13
19-09-2008 Jumaat 5:38 19:12
20-09-2008 Sabtu 5:38 19:12
21-09-2008 Ahad 5:38 19:11
22-09-2008 Isnin 5:37 19:11
23-09-2008 Selasa 5:37 19:11
24-09-2008 Rabu 5:37 19:10
25-09-2008 Khamis 5:37 19:10
26-09-2008 Jumaat 5:36 19:09
27-09-2008 Sabtu 5:36 19:09
28-09-2008 Ahad 5:36 19:08
29-09-2008 Isnin 5:36 19:08
30-09-2008 Selasa 5:35 19:07

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 responses to “Jadual Waktu Imsak & Berbuka Puasa Tahun 1429H / 2008M Malaysia !

  1. Pingback: negaraku.net

  2. kalau nak versi pdf yg boleh print pastu boleh boleh tampal kt meja makan… datang la melawat blog saya ye..

    topo’s last blog post..topo love being single…

    Reply

  3. topo : hehe aku nak online leh letak kat desktop haha. or widget pun ok gak. hehe :mrgreen:

    Reply

  4. aku pon tgah carik gak… hohoh susah la plak nak jumpa.. hohoh kita tengok sape jumpa dulu…

    topo’s last blog post..bila muka topo dijadikan manga sempena puasa esok…

    Reply

  5. topo : carik apa tu topotato ? 🙂

    Reply

  6. widget waktu berbuka itu lah… hohoh sudah2 aku mau terbang ke solat terawih.. hohoho

    topo’s last blog post..bila muka topo dijadikan manga sempena puasa esok…

    Reply

  7. selamat menyambut ulangtahun kemerdekaan yg ke 51 dan selamat menjalani ibadah puasa 🙂

    kawaii_desu’s last blog post..suatu hari di Alamanda…

    Reply

  8. ye ye time kasih~

    Adila’s last blog post..Meet NIKO my new baby~

    Reply

  9. topo : hehe aku nak tido nak sahur jap lagi. hehe :up:

    Reply

  10. kawaii : hehe selamat berpuasa…. ❗

    Reply

  11. selamat berpuasa bro nizam ittewww.. thanks for the timetable..

    en_me’s last blog post..salam ramadhan

    Reply

  12. selamat berpuasa! 😀

    yonna’s last blog post..ombak jahat!

    Reply

  13. Salam Ramdhan KN…jom pi terawih ramai2…smpai raye nnti…

    BaniHassim’s last blog post..MARHABAN YAA RAMADHAN

    Reply

  14. tq bagi ni bro..ingat nak mintak taqwim drpd ustaz tp bro dah bg ni..xperlulah rasanya..copy paste n then print..he he

    Mohd Hafifi’s last blog post..Prinsip Itu Penting

    Reply

  15. gilaaa lambat hurm anyway, here in gz 6:30 dah buka HEHE

    Reply

  16. en_me P hehe selamat en_me :up:

    Reply

  17. yonna : hehe selamat berpuasa pada kamu juga :up:

    Reply

  18. bani : hehe ni baru balik terawih la ni. hehe ❗

    Reply

  19. hafifi : hehe print je terus kan. senang …. ❗

    Reply

  20. baby : hehe wahhh cepat 1 jam ek. cam kat sabah bah..hehe :mrgreen:

    Reply

  21. thanks for the timetable…mmg tgh cari pon :up:

    amoi’s last blog post..Selamat Berpuasa dan Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

    Reply

  22. kl punya je?

    azwan’s last blog post..Free Advertisement Space

    Reply

  23. amoi : hehe timetable yg berguna tuh :up:

    Reply

  24. azwan : hehe click je kat situ. semua ada bro ❗

    Reply

  25. tq~
    tp negeri2laen mane nk carik ek…?
    kot2 la rse nk g i org ke…. 🙄

    Reply

  26. farah : hehe ada. semua negeri ada. click je kat link tuh. yang ada kat page neh cuma kl je. hehe 🙂

    Reply

  27. thn bila tu..cm 2008 jer, 2009 xde ker.?

    Reply

    KNizam Reply:

    idawin : hehe 2009 cuba check kat website jakim. sure ada hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge