Ini Adalah Antara Sebab Gua Naik Angin Kalau Call TMnet Streamyx Call Centre !

tadi aku call tmnet streamyx

aku rasa mcm line tak stabil

hujan la katakan kan. hehe

sekali machine yang jawab… bla bla bla

welcome to tm

malaysia’s leading next generation service provider and broadband, visit blablabla

harap maaf, semua agent kami sedang sibuk

sila tunggu dan kami akan melayani anda sebentar lagi

pastu ada la awek mana ntah yg jawab

encik boleh saya buat pengesahan…

minta no handphone, minta user id, minta itu minta ini

bla bla bla

kami tiada masalah di tempat encik

boleh encik restart notebook ?

gua dah hilang sabar beb !

hampeh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 responses to “Ini Adalah Antara Sebab Gua Naik Angin Kalau Call TMnet Streamyx Call Centre !

  1. huuu celcom customer careline pon mcm tu jugak
    sama2 2×5

    Reply

  2. pakcik baru lagi ngan streamyx.. kalau ngan celcom lagi best.. upgrade hardware dari dulu sampai skrang

    Reply

  3. Biasa la tu… Buat sakit hati jer…

    Reply

  4. “encik boleh saya buat pengesahan…

    minta no handphone, minta user id, minta itu minta ini

    bla bla bla

    kami tiada masalah di tempat encik

    boleh encik restart notebook ?”

    memang aku sakit hati kalau macam nie…
    rasa nak datang sana pukul jer.. huhu..

    Reply

  5. awek tu nak ngorat la tu hehe

    Reply

  6. Sedey giler khidmat pelanggan Streamyx rupenye eh. Celcom pun lebey kurang juga..

    Reply

  7. cakap je camni
    “weh .lu maen2 dgn gua ea?sblum aku hentak laptop aku,baek jangan bagi idea yang bangang2” . hahaha
    tapi
    sure2 lagi dia tak layan
    tapi takpe
    janji hati puas

    Reply

  8. pastu macam mana sekarang ni? dah ok ke blum line tenet tu?

    Reply

  9. herm.. itulah benda yg akan diminta tiap kali aku nk buat pertanyaan. nk tak nak terpaksa gak bg..

    p/s: aku nyer stemex ari ni pon bangang.. jap ada jap takde.

    Reply

  10. ko kena baca pasal aku call P1 Wimax..best jugak tuh….haha…memang aku tensen la kena layan cam orang bodo kan..

    Reply

  11. yang dia suruh restart notebook yg xtahan tu. lawak gile.
    aiseh, mmg monitoring system diorang x cukup lengkap ke ape?

    Reply

  12. semua pun tahu perkhidmatan diorang memang hampeh..nak2 bahagian customer service..bukan hampeh..mmg gampang..haha..teruk2..

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : hehe nak buat camner. takde choice lah for wired kan. hehe 🙂

    Reply

  13. Wah . . . en knizam jadi warna hijau tak . . . dah lama tak dgr dia marah

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : hahahahaha 🙂

    Reply

  14. Aku pun bengang dgn snailmex ni perkhidmatan dhla slow bila aku call ada ke dia ckp komputer aku yg slow takkan ram 2gig slow lg kompius btol aku?

    Reply

    KNizam Reply:

    ariey : semua bengang tapi takde alternative la kan. sungguh hampeh broadband kat malaysia ni la. hehe 🙂

    Reply

  15. sabar je la nak buat camne..akupun rasa cam nak tukar je pada yang lain… tapi hajat belum kesampaian

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : takde choice la. usb wireless lagi la takleh harap kan. hehe 🙂

    Reply

  16. tips…..

    1st… sblm dia ckp bla bla bla confirm tu.. ko dulu cakap .. ya! nama sy sekian bin sekian.. no telepon sy 012-3456789 !

    2nd.. bila dia tanya apa masalah nyer cik? ko terus cakap.. “sy dah buat semua troubleshooting yang WAJIB kat pc ni .. ping test dah buat, ubah2 dns dah buat, RESTART MODEM dah buat BERKALI2…, RESTART PC pon sudah!… skarang sy nak u tlg:
    a. (kalu 1st time ko call pd haritu) …. CLEARkan SESSION yang hang kalau ada … pastu tlg RESET PORT sekali.
    b. (2nd time call, lepas reset port, line intenet masih x ok asik putus2…..) OPEN REPORT utk saya … bagi sy NOMBO REPORT TU..

    3rd.. dia akan cakap lak.. ok kejap ye cik kami semak dulu …. kami kena ikut prosedur bla bla bla … pastu ko terus je cakap ” dei! saya dah XX TAHUN subscribe streamox nih so sy dah buat semua procedur tu SBLOM SY CALL AWK!” (walaupun sbnrnyr korg x buat pon ping test or restart pc bagai tuh)

    4rd …. kalau dia cakap dah reset port.. korang blh reset semula modem dan test connection tu ok ke x… kalau bukak report.. amik nombo report tu.. pastu kalu rajin.. setiap 4 jam call and tanya feedback… hehehe.. (sllunya on the next day org technical tm akan call korang based on that report. silap2.. diaorang dtg umah check line.)

    PETUANYA kat sini…
    biar korang yg MENDAHULUI ckp operator tersebut.. kalu dok layan tunggu dorang cakap dulu.. mmg BETAMBAH2 sakit hati geram rasa nak hamun pun ader…

    str8 to the point je ape yg korg nak buat. (in fact.. xde benda pon operator2 tu bleh buat kecuali 3 perkara yg tersebut di atas tadi)

    harap bebaloi.

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : perghhhh panjang giler tips. hehe ni mesti network expert ni. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge