Ikan Kembong



Ikan Kembong, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Dah lama x pi pasar malam
Haha rasa cam nak makan ikan goreng lah
Cecah kuah asam
Surelah meletop kan
Makan ngan nasi panas
Perghhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Ikan Kembong

  1. kalau dapat makan ikan yang fresh baru mari dari laut sure lebih terangkat rasanya…..

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : perghhhhhh ni yg rasa nak pergi melantak seafod esok ni kan. hehe 🙂

    Reply

  2. dulu pernah sekali aku balik kampung & pegi beli ikan kembung waktu bot baru sampai. aku cakap nak beli 2 ringgit. time tu aku bawak baldi. pakcik tu bagi satu baldi, ahahah…

    orang kedah panggil ikan kembung – ikan temenung.

    Reply

    KNizam Reply:

    epit : hehe perghhhh buat gulai ikan termenung best tuh… makan bawah pokok. hehe 🙂

    Reply

  3. ikan nie masak botok2 sedap nie, isi banyak

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : hehe masak botox2 ke. hehe 🙂

    Reply

    noni Reply:

    not botox2 . . tapi botok2, siapa org jawa tahu makanan nie. Ikan yang di bungkus bersama daun2 ulaman and than di kukus . . . kalau pakai ikan tenggiri lagi sedap. Nanti kedai makanan saya ah siap, sy jempu ye….

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : ulam2an ? bagusss tuh. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge