ikan berkepala buaya ?

ikan ini dijumpai di johor semasa banjir besar. mesti ada aquarium yang pecah dan ikan ini terlepas. macam buaya dan menakutkan juga kalau bertemu ikan ini di sungai2 di malaysia.

cuba la korang imagine kan. ntah bila2 masa korang pergi mandi-manda kat mana air terjun waima sungai kat malaysia, sekali terserempak dengan ikan naga atau arapaima gigas.

fuhhhhhhh horror tuh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “ikan berkepala buaya ?

  1. Assalamualaikum…berita penemuan ikan berkepala buaya di sungai johor sebenarnya bukanlah ikan ganjil yang disangkakan oleh banyak pihak tapi ia spesis ikan yang dipanggil Gar fish yang berasal dari sungai amazon dan sungai florida.

    Reply

    KNizam Reply:

    rashid : yep kat kedai aquarium pun ada ikan buaya neh kan. hehe 🙂

    Reply

  2. KNizam :yer ikan Gar ini ade dijual di kedai akuarium tp dengan bilangan yg sikit sbb ikan ini diimport dari sungai amazon brazil.jenis import ni mahal tp kalau dibela dlm akuarium ikan Gar ni cantik sbb badan die bercorak dan menarik.hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    rashid : hehe yep perasan gak ikan kepala buaya neh kat aquarium hari tuh. hehe 🙂

    Reply

  3. kat river monster kat astro, ikan ni boleh pjg 7 kaki n pernah serang manusia. bahaya. kat umah i ada. kalu dah 30 cm ada penah tgk kedai jaul RM200

    Reply

    KNizam Reply:

    fatimah : yep pernah tengok. mmg mcm muncung buaya je kan. hehe 🙂

    Reply

  4. aku pernah bela ikan ni dulu..5 tahun lepas..tapi mati lepas bg kat sepupu time aku nak pindah..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge