I Shouldn’t Do This Job, I Should Instead Be A….

haha amacam ok ke idak tajuk kita pada hari ini

bagi google crawler confuse sket kan

tajuk dalam english, tapi posting dalam passemboq ! haha

– – – – –

korang rasa tak apa yang aku rasa

kadang2 aku rasa mcm kerja yang aku buat hari2 neh mcm tak feel la

kadang2 mcm ada yg tak kena

kadang2 mcm aku nak buat lain sebenarnya

dan sebenarnya….. ku bernafas dalam air

weiiii mengelamun dowh. haha itu yuna dengan acoustic gitar dia dowh !

kadang2 aku rasa aku patut kerja kat tempat yang melibatkan kawasan pelancongan lah kan

mungkin aku akan better off buat kerja2 mcm tuh kan

kadang2 aku rasa aku patut kerja ngan agen pelancongan

tak pun kerja dengan kementerian pelancongan

or kerja ngan matrade. haha

boleh aku buat banyak2 live blogging kan. hehe

sure lagi indah hidup ini. hehe terjiwang karat la plak dowh

kadang2 aku rasa mcm nak pergi bercuti hari2

buat artikel sket2 dalam magazines, paper, blog

pastu semua paid holidays

pergi masuk hutan, pantai idaman, pulau sipadan, pasir puteh gebu

makan2 kat jjcm yang famous, or tak famous (tunggu aku buat artikel supaya famous)

kan best je hidup mcm tuh kan. hehe 🙂

lepak2 je sambil buat artikel pasal pelancongan kat malaysia

menyingkap tabir senja di pendalaman

menginap di homestay pilihan. dengan keluarga angkat budiman

sambil berjalan2 kat sawah bendang. tangkap belut di sawah

masak lemak cili padi. perghhh lapar balik la

apa yg aku makan tadi masa lunch ? haisshhhhhh

– – – – –

korang pun surelah pernah rasa apa yang aku rasa kan

apa lagi ceritalah sket

see ! aku dah bagi free topic untuk posting korang seterusnya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 responses to “I Shouldn’t Do This Job, I Should Instead Be A….

  1. kak jie cuma impikan nak pergi buat facial je

    hahaha..sgt2 keperempuanan , kan?

    ee… tak sanggup keluar lama2 dr rumah…cuti 3 hari je tak sabar nak ballik…

    Reply

    KNizam Reply:

    kujie : perghhhh kena pergi spa tu k jie. hehe 🙂

    Reply

  2. rileks la bro.
    chill out.
    stress sgt bunyinye tu…

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : hehe so obvious ke eh. hehe 🙂

    Reply

  3. aku dah suruh tukar keje lama dah..
    ko je yg tak nak haha

    Reply

    KNizam Reply:

    joe : haha x de yang sesuai lagi la. haha 🙂

    Reply

  4. huhu…sungguh syahdu membaca entri ni…mengapakah aku juga merasakan apa yg ko rasa…huhuhu…

    alangkah indahnya kalo aku dpt jd cam Ian Wright ke..Samantha Brown ke…huhuhu…

    Reply

    KNizam Reply:

    sitir : hehe kena tukau kerja tuh nampaknya. hehe 🙂

    Reply

  5. firstly memang semua orang fikir mcm tu, hari2 asyik kerja yang sama boring juga. Rasa2 nak tukar jadi cheflah bagi org makan, seronoknya.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : pergghhh ada ada kedai makan nanti jangan lupa jemput makanmalaya.com buat review. hehe 🙂

    Reply

  6. betulla aku rasa hang kena keja dgn tony fernandes hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    zamz : apa call ngan tony baik terus keje kat kementerian adjer. hehe 🙂

    Reply

  7. Darth Maut

    jom KNO .. kita bukak chalet kat Tioman ke, Redang ke .. buat style rustic punya..

    tapi aku sebenarnya teringin nak kerja filem la .. tukang buat special effects/props/set .. dapat keja untuk filem macam Star Wars ke ..Lord of the Rings ke ..

    Reply

    KNizam Reply:

    darthmaut : tuh la kan. geram aku la nak join tourism industry la camni kan. hehe 🙂

    Reply

  8. bestnyeee dpt pergi jalan hari2…hehe…

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : haha tuh la kan. best wooooo masuk tourism industry. jalan2 tulis blog je la kan. hehe 🙂

    Reply

  9. Knizam dan semua..saya skang tengah cari agen untuk agensi pelancongan saya..trip pegi langkawi & Pangkor dengan RM500..kalau berminat jadi agen sila hubungi saya 017-6803069 (fairuz)…komisen diberikan

    Reply

    KNizam Reply:

    fairuz : ada blog link ke eh ?

    Reply

  10. blog masih dalam pembinaan…komisen rm100 bagi setiap orang yang dibawa

    Reply

    KNizam Reply:

    fairuz : wahhhhh masyukkkkkk tuh. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge