How To Make Icons Appear Faster When You Open My Computer …

lately neh aku rasa bila aku bukak my computer aku rasa cam slow sangat

semua ikon2 tuh mcm lambat je nak keluar. hehe

sekali bila aku baca blog neh baru aku dapat solution nya

hehe senang je lah. concept dia bila kita bukak my computer, windows akan secara automatic akan cuba nak carik network connections ngan printer. tu yang slow sket ya . hehe

korang cuba lah !

mana tau lagi cepat bukak my computer kan. hehe

thanks juga pada this article ya !

By default, when opening My Computer, windows automatically searches for network folders and printers. This can cause a delay in displaying your icons and for most users this setting is not needed.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 responses to “How To Make Icons Appear Faster When You Open My Computer …

  1. aku pun nak try

    blogmenjerit’s last blog post..Menambah widget Twitter Counter

    Reply

  2. Pingback: negaraku.net

  3. blogmenjerit : hehe berkesan ke idak eh ? hehe 😉

    Reply

  4. :up: wahh ada tip laa…

    cmomoc’s last blog post..my tuesday fever…

    Reply

  5. untuk vista pun sama jugak ke?
    ak x rasa plak ikon die cam lambat kluar…haha.. 🙂
    nway, thanks for the tip.. :up:

    izzat’s last blog post..Quick Updates

    Reply

  6. cmomoc : hehe banyak tips kat sini tau. hehe 🙄

    Reply

  7. izzat : hehe untuk vista tak sure la plaks. ahaks 😕

    Reply

  8. Haha…tips2 mcm ni pun ko baru tau ke knizam? Ketinggalan zaman tol…mcm ni ke tips it terbaru? huh…

    dah la kebnyakan post ko refer pada post org lain…contohnya forget vista, try vixta…even title pun sama…nmpak sgt ko hanya mencedok idea je…kopi paste…tak original langsung…

    jangan delete comment ini, sila reply jawapan anda sendiri…hahaha

    Reply

  9. knizam noob : haha ketinggalan zaman ek. haha 😛

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge