How To Download the Video Clips From 8TV or CatchUp TV Programmes Eh ?

aku rasa korang sure selalu tengok tv online kan

sekarang dah banyak rancangan2 tv best dok kat online

(kecuali buletin utama masa election la! haha)

aku just nak tanya camner nak download those programmes eh ?

siapa ada idea ?

boleh share kat sini tak …. hehe sharing is caring ok. huhu

aku tengok vid tuh boleh embedded kat blog tapi

camner nak download terus…hehe :confusedlot:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “How To Download the Video Clips From 8TV or CatchUp TV Programmes Eh ?

  1. Pingback: negaraku.net

  2. salam,
    kalo nak dload terus ko install IDM(internet download manager) dulu…pastu ko gi kat option dan klik file type…kat dlm file type tu ko tambah je format FLV…lepas ko dah buat semua ni ko bukak je video dlm catchup tv tu dan ko play mana2 video yg ko nak tgk dan secara automatik jugak IDM akan downloadkan video tu sebab IDM dapat detect video tu dlm format FLV…bila dah diap download ko leh le tgk dengan enjoy nyeee 😀

    ps: ko kena la ada flv player atau klite codec utk tgk video format flv ni.harap dapat membantu…

    Reply

  3. firdee : thanks for the info. idm tuh ada link ke untuk freeware. so far semua mcm shareware je. hehe 🙂

    Reply

  4. Pingback: Bagaimana Nak Muat Turun Video Yang Diminati | MEGAT

  5. aku bikin tutorial mudah kat blog aku eheh

    megat’s last blog post..Bagaimana Nak Muat Turun Video Yang Diminati

    Reply

  6. lepas kau dah ikut cara megat, bagitau successful or not. nanti boleh aku test pulak.

    azwan’s last blog post..Anwar Ibrahim, The Next Prime Minister?

    Reply

  7. megat : nanti aku buat post khas pasal ni. hehe 🙂

    Reply

  8. azwan : hehe nanti aku buat posting esok ya 😥

    Reply

  9. Rasanya free Orbit downloader download manager juga boleh buat.
    No ➡

    peningpening’s last blog post..Custom Excel Dates

    Reply

  10. Pingback: KNizam Artwerk » Akhirnya Saya Boleh Download Destinasi Bajet @ 8TV Website ! Thanks to Megat.net :)

  11. pening : haha aku perasan ko dah pening kuasa dua kan. hehe 👿

    Reply

  12. aku pun minat gak tgk tv show yg travellog cm destinasi bajet nih…
    kalau ckp pasal download tvshow yg berformat .flv tu…

    kalau aku pakai IE, slalunye kalau ko pakai realplayer 11 beta…memang dah enable button “download this video”…
    aku slalu gak download…

    tp kalau dengan mozilla, ko kene pakai yg encik megat wat tutorial tu laaa…

    BaniHassim’s last blog post..Gaining New Skills…

    Reply

  13. bani : hehe tu la kan. lepas aku nengok terus aku teruja nak pegi cuti2 malaysia beb! hehe 👿

    Reply

  14. Alaaa…aku rasa dalam embed kod video tv3,8tv dll tu…dah ada link kpd file .flv dia…ter perlu dah ko bergantung kpd realplayer dll ntuk sedut flv video dia…

    Baca la kat jomphp bro 😉

    eins’s last blog post..Salam Ramadhan / سلام رمضان

    Reply

  15. eins : hehe yep aku baru perasan. hehe thanks ❗

    Reply

  16. can you translate into english my malay is not good

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge