Hikayat Merong Mahawangsa (2010) – Satu Lagi Karya Epik Malaya Nukilan KRU Studios!

perghhh aku mmg minat la ngan filem2 style epik mcm neh

filem2 mcm neh membolehkan kita untuk mengungkap kembali sejarah

belajar sejarah melalui filem pun best gak kan. mmg live dan real lah rasanya

aku rasa malaysia neh mmg banyak subject kalau nak betul2 buat filem epik

filem puteri gunung ledang contohnya, dengan pelakon yang mantap, set hebat mmg menarik

harap2 lepas neh ada lagi la filem2 epik mcm neh kan. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “Hikayat Merong Mahawangsa (2010) – Satu Lagi Karya Epik Malaya Nukilan KRU Studios!

  1. cool kan, masalahnya nya kat malaysia nie kalau nak buat cerita epic mcm nie kos pembikinannya tinggi.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : ala semua kos tinggi kan. hehe 🙂

    Reply

  2. Nak cari juga naskhah Hikayat Merong Mahawangsa sebagai koleksi naskhah Sastera Sejarah. Hmm..mana nak dapat ya?

    Reply

    KNizam Reply:

    cuba tanya dbp ya 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge