Hargailah Setiap Satu Komen Yang Masuk Ke Blog Anda Dengan Membalas Kesemuanya !

hehe topik hari neh simple adjer

korang perasan tak kadang2 ada orang komplen kenapa la blog dia jarang ada komen ?

hehe kat sini aku nak bagi satu rahsia

kalau korang perasan rahsia neh simple adjer

semenjak aku berblog since 2004 aku ada la terima banyak komen

nak kata sebanyak mohdismail.net or megat.net tuh takdelah kan

tapi still adalah

korang tahu apa yang aku akan buat dengan semua komen2 tuh

aku akan baca satu persatu and then balas kesemuanya

since aku pakai wp, so aku balas direct from admin site lah kan. hehe πŸ™‚

bila aku balas semua pengomen2 akan dapat email balik

sebab aku pakai plug in wp lah. hehe

aku memang menghargai kesemua komen2 yang masuk

walau semana pendek komen korang aku tetap akan balas. hehe

kadang2 sampai 2-3 page aku kena balas

tapi aku tetap akan balas sebab aku tahu

korang sure bersusah payah nak taip komen2 tuh semua kan

jadi aku merayu pada semua bloggers, kalau dapat komen tuh

cubalah balas kesemuanya. jangan ada kecuali langsung

sebab dengan cara tuh sahaja kita boleh tunjukkan yang kita menghargai pengomen di blog kita

lagi satu lepas aku comment aku akan click kembali kepada blog pengomen

nak tengok apa latest updates. hehe

sapa2 yang tak update tuh nasiblah kan. hehe πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

82 responses to “Hargailah Setiap Satu Komen Yang Masuk Ke Blog Anda Dengan Membalas Kesemuanya !

  1. amir : takpe slow2 hehe πŸ™‚

    Reply

  2. yun : tuh la kan. penat tau nak bagi komen neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. alone : hehe lagi 5% ko membangkang la ek πŸ™‚

    Reply

    alone Reply:

    xjugak.

    1% – pengomen anonymous dan x tinggalkan apa2 maklumat diri.

    2% – pengomen mengomen ‘haha’. maka terpaksalah reply semula dengan ‘hehe’ atau ‘huhu’ atau ‘hoho’

    2% – wujudnya komen spam. damn! aku sangat benci ini.

    Reply

    KNizam Reply:

    alone : hehe ye ke. tapi aku aku komen je balik semua tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

    alone Reply:

    spam pun ko reply? biar betul! hehe πŸ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    alone : takde spam kot. sebab akismet aku mcm efficient je. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. abrar : tuh la kan. penat tau. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. cakap je la sebab nuffnang haha

    Reply

    KNizam Reply:

    joe : haha mana ada weiiiii. gua ikhlas gitu. haha πŸ™‚

    Reply

  6. testing.. testing.. (hehe nak tgk apa knizam rply)

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : ya testing diterima dengan jayanya. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. ye2…appreciate every word people wrote to you..baru pengomen rasa dihargai.. πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : tuh la kan. susah tau nak tinggalkan komen neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. sejak dari menulis hingga lah sekarang, cara beginilah yang diamalkan. ia memang berkesan disamping dapat mengekalkan ukhuwah antara blogger.

    penulis blog malaysia yang berkategori macam kita tak ramai tapi ia tetap menarik.

    cuma sejak kebelakangan ini aku kurang komen di blog rakan atas sebab masalah internet aku. tapi aku tetap baca entri mereka walaupun melalui RSS.

    ps : klu komen aku ni lepas, mmg bernasib baik lah aku. hehe.

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : hehe tuh la kan. aku kalau dah lama tak jenguk blog boleh patah jari nak habiskan semua komen2 tuh. tapi aku tetap akan balas walau apa sekalipun berlaku. hehe πŸ™‚

    Reply

  9. Betul tu setiap komen,tak kira lah yang mengutuk ke atau yang membina ke kita reply barulah terasa dihargai

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : tuh la kan. be fair kepada semua. hehe πŸ™‚

    Reply

  10. Betul betul betul ! Kadang2 tak sempat nk balas komen sbb sibuk. Tapi wpun lambat tetap kena balas!

    Reply

    KNizam Reply:

    myza : tuh la kan. walaupun lambat wajib dibalas sebab bukan senang nak buat komen neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. siapakah sweet thinker sebenarnya?

    ko kena balas komen aku ini..heh

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : tuh la kan. aku pun nak kenal gak. takpe nanti kita buat gathering. hehe πŸ™‚

    Reply

  12. theme aku x sesuai ngan threaded comment, so x dapat lah nak guna. subscribe to comment tu aku ada. tapi defaultnya untick.

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : owh bukan semua sesuai eh. aku hengat semua boleh pakai. hehe πŸ™‚

    Reply

  13. woo… baru sampai kat contact form ni. banyak betul komen-komen kali ni πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : semua nak mengomen kat sini. hehe takpe2 πŸ™‚

    Reply

  14. betul la tu…..kita rasa best kalau org hargai kita
    mcm tu le juga pengomen kita………

    Reply

    KNizam Reply:

    kujie : hehe tuh la kan. bukan senang sebenarnya nak letak komen. kena fikir. kena taip. kena click post. hehe πŸ™‚

    Reply

  15. kat blogspot aku boleh balas sekaligus je, huhu bukan satu persatu. dahla xda notify. hikhik. apa2 aje

    Reply

    KNizam Reply:

    marzuki : hehe aku pengguna tegar wordpress ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. nice one.

    tp aku ssah nak praktikkan , masa dah dicuri oleh perkara lain. =)

    Reply

    KNizam Reply:

    asx : hehe cuba lah carik jugak masa tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge