Harga Minyak Turun Lagi Sebanyak 10 sen ke RM2.45 ! Harga Barang Turun Ke Eh ?

nampaknya harga minyak diturunkan lagi

too bad aku dah isi minyak tadi

haha

inflasi pun dah naik meninggi sekarang kan

harga minyak dah jadik rm2.45 compared ngan masa naik ke rm2.70 dulu

persoalan di benak semua manusia (yg ada kuasa membeli) ialah

adakah harga barang dan perkhidmatan akan turun ?

ada roti chanai turun ?

harga kueh di param turun ke idak ?

bagaimana dengan harga kueh raya ? masih rm25 ?

harga gunting rambut masih rm10 ke ?

bagaimana dengan tambang bas dan keretapi ?

bagaimana dengan harga ikan, cili, sayur, daging di pasar segar ?

bagaimana dengan harga tambang teksi ?

tolong someone (yg waras) bagitau yang semua harga2 barang tu tak naik…

tu la kan. hari tu dgn selamba je naikkan harga minyak

sekarang siapa nak tanggung kenaikan harga barang tu sekarang ek ?

haku jugak korang lah ! haha

apa2 pun yang berlaku

jangan lupa…

malam ini mungkin kita akan berjumpa dengan malam 1000 bulan !

dan kalau kita berjaya ketemu malam itu,

pasti kita tidak lagi gusar pasal harga barang kan….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 responses to “Harga Minyak Turun Lagi Sebanyak 10 sen ke RM2.45 ! Harga Barang Turun Ke Eh ?

  1. insyallah… malam ni kite beramal sebaik mungkin… tapi kalau dok terperap mengadap entri dan blog pon tak jadik jugak.. ekeke… orang suruh mengadap tuhan… yang aku plak bantai mengadap pc,.. adus macam mane ni… harap lepas ni aku jadi anak yg soleh. :up:

    Kreuger®

    kreuger’s last blog post..Tempahan Logo – Separa Siap

    Reply

  2. aku rasa mustahil barang nk turun balik. Salah sapa?? Paham2 la sendiri

    zaki blog’s last blog post..Video : Just Google song

    Reply

  3. sebab tu xleh naik harga minyak membabi buta hari tu, kan rakyat yg mnanggung.

    :down: = pm

    BM’s last blog post..Tingkatan trafik Technorati dan Alexa melalui komentar

    Reply

  4. pakar ekonomi jangka turun sekitar 20sen ke 30sen..alih2 turun 10sen je, aku tak puas hati btol la..

    harga barang takkan turun..

    Mohd Hafifi’s last blog post..By: Adry

    Reply

  5. takkan turun yer.. bab minyak turun skit jer..

    Adry’s last blog post..Tawau Bloggers News

    Reply

  6. kreuger : haha tu la ko. patutnya ko pasang je mp3 quran sekali masa ko surfing. hehe :mrgreen:

    Reply

  7. zaki : hehe tu la kan. senang2 je naikkan petrol. sekarang semua dah susah. hampeh 😥

    Reply

  8. bm : hehe tu la kan. sekarang barang dah naik. jgn harap la peniaga2 tuh semua nak turunkan ye tak. hehe ❗

    Reply

  9. hafifi : tu la kan. turunlah sampai rm2 balik. haha 😀

    Reply

  10. adry : hehe yg turun hanya hujan je kan. hehe ❗

    Reply

  11. Harap-harap masih ada lagilah peniaga yg
    sedar dgn isu ni.
    Bila minyak naik, serta merta harga barang pun
    naik. Macam-macam alasan yg diorang bagi.
    Tapi bila minyak turun, ada tak yang turunkan
    harga serta-merta. hehe

    Reply

  12. oktant : tu la kan. harap ada la peniaga yg jujur. hehe :mrgreen:

    Reply

  13. harga barang takkan turun nye hohoho
    kalau akan turun (atau dipaksa turun) sure peniaga pulak yang bengang kan? hohoho
    minyak turun sikit je, try aar mintak discount bila beli barang (tak yah barang.. pegi kat bazaar ramadhan tu suro mak cik tu kasi extra sket makanan psl harga minyak turun) sure dia cakap minyak still mahal; so barang mahal hehe

    Adila’s last blog post..Selamat Kembali ke Sekolah!

    Reply

  14. adila : tu la kan. harga barang sure susah nak turun. geram betul la. hehe 🙂

    Reply

  15. kedekut tol turun 10 sen jek…
    padahal harga minyak dunia dah mcm harga masa minyak 1.92 dulu…
    tipu aaa…
    harga barang pon takkan turun punya la…
    hmm tp kat param umah aku kuih dah turun harga…rm1 3 ketul…
    kalo tak…rm2 5 ketul…huhu…

    amoi’s last blog post..Layan Tag Mengetag plak!!!

    Reply

  16. kerajaan boleh turunkan harga minyak tapi siapa yg nak pergi ketuk kepala mamak untuk turunkan harga roti canai… ko berani ker? hahahahah

    shaxx’s last blog post..Crash and Down

    Reply

  17. malam sket la rega barang nak turun..kalau minyak turun seposen jer…nisbah minyak kepada rega barang2 tuh mmg kecik sangat la…confirm diorang leh wat alasan camtuh punya ! 😉

    |1f34|-|1r3’s last blog post..TAG : Kisah aku zaman dulu kala

    Reply

  18. amoi : hehe tu la kan turun sekupang adjer. haha kueh pun mahal giler sekarang kan. huhu 😥

    Reply

  19. shaxx : hehe haha mamat dalam iklan u mobile teh tarik tuh berani la kot. hehe :mrgreen:

    Reply

  20. life4hire : hehe tu la kan. hampeh la. ekonomi teruk la camni kan. huhuh 🙄

    Reply

  21. aik, harga gunting rambut pun naik ka???

    tarif elektrik kekal kan??
    huhuhu

    kawaii_desu’s last blog post..Al- Fatihah…: when the heart stops beating..

    Reply

  22. kawaii : haah dah naik la sekarang. hampeh je. hah 😕

    Reply

  23. minyak sekarang sepatut turun lebih mendadak lagi mcm zaman 90-an seperti rm1.50,itu la d panggil pembangunan ekonomi.ni zaman 2000 negara semakin hari semakin miskin lebih miskin mcm negara afrika……..lu pikiaq sdiri…….

    Reply

  24. degawan : hehe tu la kan. patutnya minyak dah murah. ini nak turun punya la susah plak. haha :mrgreen:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge