Globe Silk Store Jalan TAR



Globe Silk Store Jalan TAR, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Haha bila aku tengok kartun neh teringat masa bulan puasa zaman kanak2 dulu
Masa tuh kalau nak dekat raya area globe silk store neh mmg akan sesak giler ok
Kat sini jugak ada batu road supermarket, mun loong dan hankyu jaya
Ni lah tempat2 shopping paling happening masa tuh. Hehe
Yaohan The Mall pun baru bukak jugak
Dengan tarikan utama air terjun yang naik tinggi giler setiap 1 jam kot
Apa2 pun mmg best la shopping kat jalan tar
Walaupun penat kan. Hehe
Kalau masa berbuka just minum air je, the lepak kat kakilima supermarket neh sebelum balik
Penat woooooooooo nak mengangkut beg2 shopping tu ok. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Globe Silk Store Jalan TAR

  1. Hankyu Jaya.. dah pupus pun.. huhu~~

    Reply

    KNizam Reply:

    beliamuda : hehe tuh la kan. teringat aku lambang love hankyu jaya warna oren ngan merah tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  2. Memang betul, dulu-dulu Globe Silk Store tu tempat tumpuan utk shopping. Even, my late mum pun suka shopping kat situ, all the way from Kuantan dia datang shopping kat situ. Masa tu Sogo pun tak de lagi! Kira tempat tu antara yang grand la!

    Reply

    KNizam Reply:

    myza : tuh la. setiap kali raya wajib singgah. ruang kain dia kena naik tangga kan. hehe 🙂

    Reply

  3. aku yang duduk jauh dari hiruk pikuk kl tu pun tahu tempat tu.

    dulu klu pegi umah pakcik makcik kat kl, pasti shopping kat situ. memori tu.

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : hehe tuh la kan. memori sesangat. dulu2 tetiap raya mesti aku satu famili singgah sana. semua adalah especially kain2 kan. hehe 🙂

    Reply

  4. aku mmg shopping yearly kat GSS tu…time org bersesak2 shopping…
    musti shopping baju raya sekali ngn baju sekolah…
    brand fofuler kat GSS utk baju sekolah pun aku igt lagi…
    pesona, tak pun DON…
    haha

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : ya betul brand don tuh aku masih ingat lagi. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge