fmdc trip to langkawi island @ 10-13 01 2008 ?

perghhhh cam menarik je trip fotopages malaysia digital community @ FMDC ke pulau langkawi neh kan. hehehhe

last sekali aku pergi langkawi tahun 92. lama giler kan? hehehe

click here to read further 🙂 lepas click kena log in ok 🙂

FMDC Trip to Pulau Langkawi

Tarikh : 10 – 13 Januari 2008 (Khamis – Ahad) 4 hari 3 malam
Budget : RM500 – RM600 per person (anggaran..mungkin lebih atau kurang)
Tempat Tinggal : Motel/Chalet @ Pantai Chenang, Pulau Langkawi

Contoh tentative :-

Untuk mereka yg nak naik bas…

Rabu, 9 Januari 2008

11.00pm : Berkumpul di Hentian Pudu/Putra..bas gerak kul 12.00am

Khamis, 10 Januari 2008

6.00am : Tiba di Kuala Perlis
8.00am : Naik feri ke Langkawi
9.00am : Sampai di Jeti Kuah, Langkawi..ambil kereta sewa
9.30am : Bertolak ke Makam Mahsuri
10.30am : Melawat Makam Mahsuri
12.00pm : Bertolak ke Pantai Chenang
12.30pm : Lunch di Pantai Chenang
2.00pm : Check in hotel/motel/chalet..berehat
5.00pm : Jalan2 menuju ke Tanjung Rhu…shoot sunset
7.00pm : Pulang ke Pantai Chenang utk berehat, Solat, makan malam
9.00pm : Aktiviti bebas

Jumaat, 11 Januari 2008

8.00am : Breakfast
9.00am : Boat ride utk Eagle Feeding, Pulau Beras Basah, Pulau Dayang Bunting
3.00pm : Pulang ke Pantai Chenang, berehat
5.00pm : Aktiviti bebas..
8.00pm : Makan malam
9.00pm : Aktiviti bebas

Sabtu, 12 Januari 2008

8.00am : Breakfast
9.00am : Boat ride utk ke Eco Park, Langkawi
2.00pm : Naik cable car.
5.00pm : Pulang ke Pantai Chenang atau nak jalan2…
8.00pm : Dinner
9.00pm : Aktiviti bebas

Ahad, 13 Januari 2008

8.00am : Breakfast
9.00am : Jalan2 ke tempat yg nak ditujui..hahaha
12.00pm : Check out
3.00pm : Flight balik KL (utk org yg naik flight)

3.00pm : Naik feri ke Kuala Perlis
4.00pm : Sampai di jeti Kuala Perlis
5.00pm : Naik bas balik KL daaa…atau naik bas kul 11.00pm (malam..sampai KL Isnin pagi)

Setau saya, takde bas yg bertolak petang drpd jeti Kuala Perlis..
bas yg bertolak petang hanya ada dari Alor Setar..bermakna kena naik feri ke Kuala Kedah..
pastu naik teksi RM15 ke Alor Setar…dekat je..

Tu je la…sbg contoh je..hehehe..yg aktiviti bebas tu terpulang pada masing2..
shoot helang kat Dataran Lang malam2 syok gak..cantik..

Siapa yg nak join?

sapa nak gi naik bas
1. yana79
2.
3.

yang nak naik AirAsia/MAS
1. ND (pergi naik bas, balik naik airasia..hehe)
2. Buntalshoot & family
3.Odowsun
4.

yang tunggu di langkawi (utk geng-geng penang/perak/utara/selatan thai)
1. azri
2. desa
3. hadzleyharith

hari jumaat sahaja
1.mzaidi

Sila rujuk post ini utk updated info…tima kasih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “fmdc trip to langkawi island @ 10-13 01 2008 ?

  1. best woo langkawi.. we went there in september 2007..

    next wk ada LIMA kat sana

    Reply

  2. aini : tu la pasal. lama dah tak gi langkahawie neh. heheeheheh 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge