famous lat’s cartoon – kampung boy



aku memang suka dengan kartun lat. memang sempoi yo! hahahhha. aku rasa smeua suka dengan kartun lat. memang satu warisan negara kartun2 beliau. kesemua kartun amat kemas dan menceritakan kisah2 yang true life. kisah di kampung2, di bandar dan sebagainya. memang cool la kan. heheheheheheh πŸ™‚

neh salah satu siri kartun dalam edisi kampung boy



click here to see more! or here oso lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 responses to “famous lat’s cartoon – kampung boy

  1. Wah,themes baru nmpk?! πŸ˜‰

    (sy yg baru tgk.hehe)

    Reply

  2. aku masa kecik xsuka pakai seluar tp suka pakai baju ayah aku….smpaikan org lain memanggilkan aku epit dlm watak kampung boy tu..hehe

    Reply

  3. oh my, I so adore Lat’s cartoon. unpretentious, real and humane. memang best lah!

    Reply

  4. ixora : theme lama cuba x pernah explore. hehehehe πŸ™‚

    fadh : i like 2 πŸ™‚

    chot : ada gambar ke ? hahahaahah πŸ™‚

    Reply

  5. cuba ke cuma..?
    (merujuk pd komen di atas)

    Reply

  6. ixora : heheheheh type shud be cuma πŸ™‚

    Reply

  7. Kampung boy tu saya baca dari saya tadika lagi… Ehhh… saya pandai membaca pasal baca kartun lat lah… dia tak guna pun bahasa2 yang tak elok…

    Reply

  8. doc ubie : hehehhehe mmg favourite semua lah kartun neh πŸ™‚

    Reply

  9. satu2 kartun yg aku boleh duk berjam2 bace.

    Reply

  10. ed : mmg best la lat neh kan. hohohoho

    Reply

  11. hai…kita baru join web ni…..nak tahu satu famili suke kampung kat astro tu……best lah….real kg tau!!!!!

    Reply

  12. ayda : hehehe kartun tuh mmg best giler kan πŸ™‚

    Reply

  13. setuju, kartun dier memang best :up:

    eSempoi.coms last blog post..Anjing Lahirkan Anak Kucing

    Reply

    KNizam Reply:

    esempoi.com : hehe lat dah tak buat buku lagi la. kalau ada sure sold out nyer. hehe πŸ˜€

    Reply

  14. πŸ˜•
    cmne nk cari ost kampung boy ha???
    dh pening pale aku cari xjmpe2 pn..
    klu ade tlg la bgtaw…
    please….

    Reply

  15. farid : hehe x sure la. cuba contact astro :mrgreen:

    Reply

  16. katun nie mmg best.dl2 ade baca jgk tp skrg mcm dh kurang nampak je komik ni.rasa kat kedai buku besar2x….bila tigt mcm nk cari plk…

    Reply

  17. ipin : tu la pasal kan. best kartun lat neh πŸ™‚

    Reply

  18. ipin : hehe πŸ™‚

    Reply

  19. hi semua…
    nak tanye ape tajuk lagu dalm katun kampung boy tu..?
    cari2 xdapat la

    Reply

  20. hi nizam…
    tau x lgu kampung boy tu….
    tajuk die ape r?

    Reply

  21. Salam, kat MPH ada banyak la komik Lat ni. πŸ™‚ Cuba cari.

    Reply

  22. lily : hehe alamak x sure la apa tajuk dia. hehe πŸ™‚

    Reply

  23. lily : aisey x tahu la plak. hehe πŸ™‚

    Reply

  24. emme : ya betul ! kat mph alphaangle pun berlambak komik lat neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  25. erm….sy sokong pe yg awk ckp psl sume cter2 dato lat ni.mmg sume best gilerrrrrrrrrrrrrr………………………….

    Reply

    KNizam Reply:

    munirah : yep best kan kartun lat neh. saya ada semua koleksi dia. hehe πŸ™‚

    Reply

  26. kartun dato lat…adalah warisan kehidupan masyarakat melayu dan bangsa2 lain jgk,yg bleh mengambarkan kepada generasi yang akan datang..tentang kehidupan dulu hingga skg.hebat!!!

    Reply

    KNizam Reply:

    zae : tu la kan. best kan kartun beliau heeh πŸ™‚

    Reply

  27. kecik lu aQ tgk kg boy la….kg boy bes,ad class setndg ngn kartun barat n jepun

    Reply

    KNizam Reply:

    sya : mmg class kan. bangga kejap hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge