“Everyday Low Fares” vs “Even Lower Than 0 Fare” – Perang Harga MAS-AirAsia Dah Bermula ! Haha :)

hari tuh mas announce tambang murah via “Everyday Low Fares” dengan 5 star travelling

hari neh air asia counter balik ngan “More Than 0 Fare”

apsal la diaorang tak tunjuk exact fares je or nett price pada harga memasing ek ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 responses to ““Everyday Low Fares” vs “Even Lower Than 0 Fare” – Perang Harga MAS-AirAsia Dah Bermula ! Haha :)

  1. Its called healthy competition, dua-dua buat ‘price war’ and then the consumer ‘menang’. But if anyone of the companies come up with a new scheme or package whereby they scrap the airport tax or buat potongan 50% on fuel surcharge, then the cosumer really MENANG!!!

    Hehehe… I doubt that will ever happen, though. In my opinion, Air Asia will still win hands-down, sebab their website happens to be hosted by multiple and faster servers to cope with the ticket rush plus they’ve been doing it for the past 7 years.

    Jerry’s last blog post..Streamyx… makes me want to SCREAM!

    Reply

  2. nmpknya perang harga dh bermula. manfaat gak pd pengguna. leh decide mn nk naik. Airasia ke MAS.

    psl diorg tak tunjuk exact price tu. maybe tu sume marketing strategi. tp klu salah satu dh tunjuk, maybe harga tiket akn lg murah gila babas. harap2 pkr cmtu akn terjadi

    Reply

  3. nmpknya perang harga dh bermula. manfaat gak pd pengguna. leh decide mn nk naik. Airasia ke MAS.

    psl diorg tak tunjuk exact price tu. maybe tu sume marketing strategi. tp klu salah satu dh tunjuk, maybe harga tiket akn lg murah gila babas. harap2 pkr cmtu akn terjadi

    syam’s last blog post..Mengatasi Stress

    Reply

  4. jerry : aku still prefer dua2 show nett price adjer. hehe 🙂 tapi betullah server mas sembab giler compared to air asia 🙂

    syam : aku rasa mas akan tunjuk dulu 🙂

    Reply

  5. Server MAS tgh overload kot ramai sangat pegi check the tickets. Tapi even though lebih sikit je still OK what coz ada food & better service. Aku sakit hati tul sebab book tiket Air Asia tu tak boleh nak cancel option Go insure dia even though dia kata boleh kensel. So nak tak nak kena jugak beli insuran bengong tu even though aku prefer travel insurance lain. Satu lagi cara diorang nak buat duit cepat?

    Reply

  6. shah : tu la pasal. tadi aku cuba log in failed je manjang. haha 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge